• HellviHumle

    Ingen livsglädje del xx

    I den här tråden kan man skriva av sig när livet känns tungt av olika anledningar. Vi kan utbyta tankar, ge varandra råd och stöttning, krama varann.

    Varmt välkomna, gamla som nya!

    Det här är en fortsättning på de andra trådarna med samma namn. Hoppas inte den trådskaparen (anonym (ledsen)) tar illa upp.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-14 21:31
    Hej allihop. Jag vill bara förklara en sak. De ev tips och råd jag kommer dragandes med bygger bara på min egen erfarenhet av att må dåligt/depressioner (mer än 40 år). Jag har läst en del böcker och gått nästan fyra år i terapi. Det finns alltså mycket som jag inte har en aning om och mina råd ska tas för vad de är dvs råd.

  • Svar på tråden Ingen livsglädje del xx
  • HellviHumle

    jag vill också skrev 2008-10-14 22:06:56 följande:


    Jag vet inte vad det är. Tyvärr har jag ingen som jag kan prata med just nu. Jag försöker lugna ner andningen och ta djupa andetag, men det är som om hela magen drar ihop sig så det går inte.
    Jag vet inte heller, har bara hört talas om det. Kanske någon annan i tråden vet?
    Du är nog på rätt väg ändå. Försöka lugna ner dig (lättare sagt än gjort) och tänka på andningen. Ta något mindre andetag. Så stora du kan, om du förstår.
    Ångest är ett jäkla skit!
    Kram
  • jag vill också

    Jag ska försöka lägga mig på soffan och slappna av. Kanske kommer tillbaka senare.

  • Anonym (Overload)

    som jag har förstått det där med att andas i fyrkant så ska man leta upp en fyrkant (typ ett fönster elelr liknande) och så andas man på kortsidorna och håller andan på långsidorna..
    Det är väl något om att man ska fokusera på andningen istället för ångesten.
    Funkade för mig när jag födde barn och har funkat några gånger när jag fått mina ångestattacker

  • HellviHumle

    Misstänkte att någon skulle veta. Haha! Tack AtroCious.
    Är du kvar "jag vill också"?

  • Anonym (jag)
    AtroCious skrev 2008-10-14 11:31:19 följande:
    Varför känner du att du inte kan prata med nån om det?
    Jag skäms väl egentligen för att jag mår dåligt. Jag skäms för att jag är missnöjd när jag egentligen har allting bra och ordnat. Vet inte riktigt
  • Anonym (jag)
    HellviHumle skrev 2008-10-14 21:41:41 följande:
    Anonym (jag) skrev 2008-10-14 11:27:20 följande:
    Välkommen hit. Hoppas du kan få lite stöttning här.Naturligtvis är inte en depression ett svaghetstecken. Det kan drabba alla, precis alla. Vissa kan ha större benägenhet än andra.Det här med att inte kunna prata med andra tror jag beror på att man gått lite för länge. Det blir så mycket och blir liksom svårt att börja reda ut det. Från början så har man tänk att det snart går över men så gör det inte det.Depressionen tar ofantligt med kraft så det är inte konstigt att du inte orkar. Dessutom så tappar man ju lusten när inget egentligen känns roligt. Jag tycker du ska försöka komma till en läkare som får göra en bedömning. Kanske att du behöver någon form av samtalsterapi. Prata med en kurator. Det brukar finnas på Vårdcentralen.Skulle nog inte vara fel att försöka prata med din man också. Eller om du har någon annan i din närhet som du litar på.Kram
    ja det kanske är så att jag väntat för länge. har faktiskt pratat ganska mycket med min mamma men det verkar bara lätta tillfälligt.
  • Schnooglewookiemush
    Anonym (jag) skrev 2008-10-14 22:25:42 följande:
    Jag skäms väl egentligen för att jag mår dåligt. Jag skäms för att jag är missnöjd när jag egentligen har allting bra och ordnat. Vet inte riktigt
    Men om du mår dåligt, kanske inte allting är bra och ordnat?
  • HellviHumle

    Anonym (jag) skrev 2008-10-14 22:25:42 följande:


    Jag skäms väl egentligen för att jag mår dåligt. Jag skäms för att jag är missnöjd när jag egentligen har allting bra och ordnat. Vet inte riktigt
    Att du skäms kan ha att göra med din syn tidigare på de som har en depression. Du såg dem som sämre människor och har kanske, omedvetet, samma syn på dig själv. Nu finns det ju ingen anledning att skämmas. Vem som helst kan råka ut för det.
    Det är inte lätt att veta vad som orsakar det hela. Kan vara saker som hänt för länge sedan, likaväl som något som hänt nyligen. Depression kan lika gärna vara ett symtom som en egen "sjuka".
    Jag tycker du ska ta ett snack med en läkare.
    Kram
  • jag vill också

    AtroCious, tack för länken.

    Det verkar vara en väldigt bra teknik, just nu hjälpte det att bara slappna av på soffan, men jag ska ta en titt på den imorgon.

    Förlåt om jag skrämde er och för att jag tog upp er tid allihop. Nu ska jag å och försöka sova.
    Tack för er hjälp. Kramar

Svar på tråden Ingen livsglädje del xx