• HellviHumle

    Ingen livsglädje del xx

    I den här tråden kan man skriva av sig när livet känns tungt av olika anledningar. Vi kan utbyta tankar, ge varandra råd och stöttning, krama varann.

    Varmt välkomna, gamla som nya!

    Det här är en fortsättning på de andra trådarna med samma namn. Hoppas inte den trådskaparen (anonym (ledsen)) tar illa upp.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-14 21:31
    Hej allihop. Jag vill bara förklara en sak. De ev tips och råd jag kommer dragandes med bygger bara på min egen erfarenhet av att må dåligt/depressioner (mer än 40 år). Jag har läst en del böcker och gått nästan fyra år i terapi. Det finns alltså mycket som jag inte har en aning om och mina råd ska tas för vad de är dvs råd.

  • Svar på tråden Ingen livsglädje del xx
  • HellviHumle

    Anonym (Lissie) skrev 2008-10-13 16:47:31 följande:


    Så, nu har jag dragit första vita lögnen åt en kollega/vän, att jag bara har varit hemma för att jag är snuvig. Har tagit steget att boka in besök hos psykologen och kommer ta upp ev medicinering. Sen får tiden utvisa.
    Du har tagit ett jättekliv! Grattis! När ska du till psykologen?
    Kram
  • Anonym (Lissie)

     Skönt att höra ändå att man inte är ensam med att kämpa, fast jag önskar ingen detta elände. Jag gjorde precis som du och jag har klarat mig bra ett tag, fast nu kommer en massa ikapp och det är svårt att hålla huvudet ovanför vattenytan.
     Ring läkaren du också så du får stöd igen...Jag spolade ner tabletterna för ett par år sen och det har varit lite knackigt ibland. Antar att jag har förnekat för mig själv att jag inte har riktig balans utan "det har ju fungerat ganska bra i alla fall" Fundersam.
     Jag har kommit på svaret på frågan du ställer. Det kan bli "bra" men inte helt ok nu, utan hjälp. Märkt av förändringarna att jag sover väl mycket senaste tiden och är istället uppe på nätterna och grubblar. Visst mannen stöttar bäst han kan, men jag kan inte hålla honom vaken varje natt...Kram på dig. Ta steget. Vi håller tummarna för dig.


    analklåda skrev 2008-10-13 17:45:32 följande:
    den lögnen har jag dragit många ggr. men gott att du gör framsteg! jag gjorde det också ett tag. ringde till min läkare och sade som det var, att jag behövde hjälp. vilket jag fick. i tablettform. har nu slutat äta dem sedan ett halvår tillbaka, utan att meddela läkaren om mitt beslut. börjar dock inse att jag kanske tog fel beslut.skulle nog däremot behöva byta ut medicinen, eftersom jag inte märkte någon större skillnad med de jag hade. men det känns som att jag backat tillbaka till ruta ett. det är en kraftansträngning att behöva be om hjälp och jag tror inte att jag är stark nog.tror inte att jag har ork nog. det enda jag vill är att få sova, men det gör jag inte. jag sover varannan natt. allt kraschar omkring mig, men jag ids inte ta tag i det. jag orkar inte prata, orkar inte se folk i ögonen, orkar inte göra någonting. det enda jag gör, är att vänta. vänta på att allt ska bli bra. men det blir inte det va? det blir aldrig bra.
  • Anonym (Lissie)

     Tack tack H H. Nu på onsdag redan fick jag en tid så då ska vi påbörja arbetet med att kartlägga det som varit och prata om tidigare diagnoser så jag får rätt hjälp.
     Önskar att jag inte varit en sån streber tidigare för det har varit svårt att hålla jämn takt med allt efter det. Volymkontrollen är ur funktion. Jag hoppas fasaden spricker och att jag sänker garden hos psykologen så jag tar emot hjälpen... Jag tror man är mästare ibland på att hålla undan vad man känner, för att gasa vidare.
     
    Kram och tack igen.


    HellviHumle skrev 2008-10-13 18:04:02 följande:
    Anonym (Lissie) skrev 2008-10-13 16:47:31 följande: Du har tagit ett jättekliv! Grattis! När ska du till psykologen?Kram
  • HellviHumle
    AtroCious skrev 2008-10-13 16:01:54 följande:
    Hoppar in här.Jag lider av borderline. Blev utsatt sexuellt när jag var 11, och våldtagen när jag var 16.Blivit mobbad från lågstadiet till högstadiet.Började skära mig när jag var 13-14. Har lidit av depressioner enda sen dess.Har försökt ta mitt liv väldigt många gånger. Spenderade sommaren som var genom att åka in och ut från akuten och psyket.Har mått helt okej nu två månader, men nu är jag deprimerad igen.Fattar inte hur man ska orka leva ett sånt liv som jag lever. Är det meningen att man ska behöva må dåligt konstant?Började äta cipralex i juni, men de hjälper inte ett dugg.
    Tråkigt att höra att du mått och mår så dåligt. Dock är det roligt att du kommit in hit.
    NEJ!, det är inte meningen att man ska må konstant dåligt. Har du fått diagnosen vid en utredning?
    Ofta är det tydligen så att sexuella övergrepp drar igång det hela. Grunden finns nog från början.
    Jag antar att du har kontakt med psyk i en eller annan form. Har du talat om för dem att du inte tycker medicinen funkar? Jag kan inte så mycket om medicineringen men jag vet att det ofta tar tid innan man märker någon förändring. Det kan vara så att du ska ha någon annan typ av medicinen. Cipralex är en SSRI och verkar specifikt på serotoninupptaget. Det finns andra medel som påverkar andra delar av signalsubstanserna också.
    Skärandet brukar ju vara ett sätt att dämpa ångesten. Inte nå't vidare sätt. Har du inte fått tips på andra sätt att rå på ångesten?
    Är det nå't system i dina depressioner? Jag menar om de ofta kommer på hösten eller när det hänt nå't osv.
    Kram
  • HellviHumle

    Anonym (Lissie) skrev 2008-10-13 18:11:21 följande:


     Tack tack H H. Nu på onsdag redan fick jag en tid så då ska vi påbörja arbetet med att kartlägga det som varit och prata om tidigare diagnoser så jag får rätt hjälp.  Önskar att jag inte varit en sån streber tidigare för det har varit svårt att hålla jämn takt med allt efter det. Volymkontrollen är ur funktion. Jag hoppas fasaden spricker och att jag sänker garden hos psykologen så jag tar emot hjälpen... Jag tror man är mästare ibland på att hålla undan vad man känner, för att gasa vidare. Kram och tack igen.
    Ofta är det ju så att man tar en dag i taget. Ska fixa se'n. I morgon eller om ett par dagar, när jag mår bättre. Tyvärr funkar det inte i längden.
    Försök att öppna dig hos psykologen. Han har tystnadsplikt som alla andra inom vården.
    Kram och lycka till.
  • Schnooglewookiemush
    HellviHumle skrev 2008-10-13 18:21:28 följande:
    Tråkigt att höra att du mått och mår så dåligt. Dock är det roligt att du kommit in hit. NEJ!, det är inte meningen att man ska må konstant dåligt. Har du fått diagnosen vid en utredning? Ofta är det tydligen så att sexuella övergrepp drar igång det hela. Grunden finns nog från början. Jag antar att du har kontakt med psyk i en eller annan form. Har du talat om för dem att du inte tycker medicinen funkar? Jag kan inte så mycket om medicineringen men jag vet att det ofta tar tid innan man märker någon förändring. Det kan vara så att du ska ha någon annan typ av medicinen. Cipralex är en SSRI och verkar specifikt på serotoninupptaget. Det finns andra medel som påverkar andra delar av signalsubstanserna också.Skärandet brukar ju vara ett sätt att dämpa ångesten. Inte nå't vidare sätt. Har du inte fått tips på andra sätt att rå på ångesten?Är det nå't system i dina depressioner? Jag menar om de ofta kommer på hösten eller när det hänt nå't osv.Kram
    Utredning och utredning...
    Gick till BUP under högstadiet, och då fokuserade vi på mina självmordstankar.
    Jag blev gravid, och mådde helt plötsligt mycket bättre. BUP ansåg då att jag inte behövde mer hjälp, så jag var tvungen att sluta där.
    Under slutet av graviditeten började jag må dåligt igen. Efter min sons födsel uppmanade BVC mig att söka hjälp för mitt mående. Jag fick då kontakt hos en läkare på vuxenpsyk.
    På första mötet gjorde han ett test, och kom fram till att jag har Borderline.
    Känner att jag helt klart har borderline, det passar in extremt bra på mig.

    Nu har jag kontakt med nån kass gubbe som varken är psykolog eller kurator.

    Jag skar mig för första gången på över ett år i somras. Jag gjorde det endast några gånger dock, så jag ser mig fortfarande "ren" från skärandet.

    Förut mådde jag alltid dåligt på hösten/vintern. Mådde alltid bra på sommaren.
    Har kommit i underfund med att det var skolan som gjorde att jag mådde dåligt, och att jag mådde bra på sommarlovet för att jag blev utvilad och så.
    Nu mår jag dåligt hela tiden, oavsett årstid.

    Har inte haft nåt möte än om mina mediciner, men snart så... hoppas jag.
  • analklåda
    HH, jag åt dem inte särskilt länge. inte ens ett halvår, tror jag. det enda egentliga skillnaden jag märkte när jag åt dem, var att jag helt slutade att skapa. det kändes som att jag förtvinade. jag skrev ingenting, fotade inte. jag bara var. så orkar jag inte heller leva.
    men jo, jag skulle nog behöva någon slags hjälp iaf.
    har faktiskt tagit ett steg i rätt riktning. jag har bett om en utredning om adhd (har en alldeles egen adhd-konsult, då sonen är under utredning).
    men trots att det finns så många symptom som stämmer in på mig, är jag inte helt övertygad om att det skulle vara den rätta diagnosen. däremot är det en början. vad jag kanske egentligen börjar tro, är att det för min del kan handla om borderline.

    lizzie, tack och kram och jag håller alla tummar jag hittar för dig med.
    the artist formerly known as KatastrofKatt
  • HellviHumle
    analklåda skrev 2008-10-13 19:02:33 följande:
    HH, jag åt dem inte särskilt länge. inte ens ett halvår, tror jag. det enda egentliga skillnaden jag märkte när jag åt dem, var att jag helt slutade att skapa. det kändes som att jag förtvinade. jag skrev ingenting, fotade inte. jag bara var. så orkar jag inte heller leva.men jo, jag skulle nog behöva någon slags hjälp iaf. har faktiskt tagit ett steg i rätt riktning. jag har bett om en utredning om adhd (har en alldeles egen adhd-konsult, då sonen är under utredning).men trots att det finns så många symptom som stämmer in på mig, är jag inte helt övertygad om att det skulle vara den rätta diagnosen. däremot är det en början. vad jag kanske egentligen börjar tro, är att det för min del kan handla om borderline.lizzie, tack och kram och jag håller alla tummar jag hittar för dig med.
    Det finns en massa skojiga diagnoser att titta på. Jag blev "klassad" som borderline från början. Efter utredning så blev det inte riktigt så. "Fobisk personlighetsstörning med/och atypisk autism"! Efter att ha läst en del så har jag insett att Aspergers syndrom är det som ligger närmast. Mycket som stämmer in på mig, där. Kanske nå't för dig att titta på. Skillnaden mot borderline är i praktiken inte så stor.
    Du kan titta lite här:
    www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/Vad_ar_autism/aspergers_syndrom/
    www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/Leva_med_autism/styrkor_och_utmaningar/aspie_kriterierna/index.html
    Titta också på "Aspie-kriterierna" längst ner på den sistnämnda sidan.
    Kram
  • HellviHumle

    AK
    Glömde säga att en del får biverkningar som ger sig tillkänna så som du beskriver. Kanske du skulle testa nå'n annan sort?
    Kram

  • jag vill också

    Usch, idag känns allt bara jobbigt... Vaknade sent efter att inte ha kunnat sova, kom ut i vardagsrummet och såg massa tallrikar på bordet. Kände att jag bara inte orkade. Sen dess har jag inte gjort någonting. Satt i soffan och slötittade på TV i ett par timmar.

    Vad ska man göra med sina krossade livsdrömmar? Har kommit fram till att tre av fyra aldrig kommer slå in!

Svar på tråden Ingen livsglädje del xx