Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför är lymfkörtlarna svullna, fast inget visar i blodprov?

  Sön 12 okt 2008 19:24 Läst 82173 gånger Totalt 30 svar
  Anonym (Lymfa­n)
  Visa endast
  Sön 12 okt 2008 19:24

  Jag har svullna körtlar i ljumskarna, under armarna och båda sidorna av halsen(upp mot skallen)
  Lämnade blodprover förra veckan(mår diffust dåligt sedan 4-5 veckor) men infektionsproverna var bra. Bara leverprover som var förhöjda.

  Det är ganska rejält svullet, som bönor i storlek i ljumskarna, och större i armhåla och ännu störra på halsen.

  vad kan orsaka detta?
  Jag har inga sår på kroppen och äter inga mediciner

 • Anonym (Lymfa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 12 okt 2008 20:20 #11
  Anonym (anna) skrev 2008-10-12 20:17:21 följande:
  Anonym (Lymfan) skrev 2008-10-12 20:13:11 följande: Ok. hodgkins är vanligare i 20års åldern har jag för mig. Min vän hade inga andra symptom alls, möjligtvis lite tröttare än vanligt. Men jag tycker iallafall att du ska se till att de går vidare med utredningen, utifall att.Googlade lite snabbt och hittade denna sida. www.vardguiden.se/templates/Article.aspx...

  Tack för länken. Intressant läsning.


  Nattsvettningar har jag sedan ett tag, men har trott det är hormonellt.


  Ska kolla upp detta när de ändå kollar levern

 • Anonym (mia)
  Visa endast
  Sön 12 okt 2008 20:25 #12
  Anonym skrev 2008-10-12 20:19:21 följande:
  Jag svullnade upp i körtlarna i halsen i somras,även mina fingrar svullnade upp. Sprang hos olika läkare men ingen hittade nåt fel på ett bra tag. Fick sedan diagnos: sarkoidos. En lungsjukdom som kan sätta sprätt på massa andra organ så man får olika symptom.
  det låter ju som mig !?!
  jag fick besked att jag hade struma, men ingen giftstruma (en svullen sköldkörtel) men blodproven var ok. sedan ca 10 månader tillbaka så svullnar min fingrar upp nattetid.. dock ej under dagstid.. hmm.. en tid hos läkaren igen kanske..
 • Sön 12 okt 2008 20:59 #13

  Aha, så det har med sköldkörteln att göra? Då förstår jag varför jag har det, för jag har underfunktion på min (tvärtemot struma). Min hypofystumör är inget jag kommer dö av, men jag mår dåligt av den och ännu sämre av medicinen som ska ta bort den.

 • Anonym (Cisse­n)
  Visa endast
  Sön 9 nov 2008 11:33 #14

  Hejsan. Jag har samma symtom som dig och har nu fart runt på ct röntgen och tagit en massa blodprov. Ska snart på ytterligare en ct röntgen och håller tummarna så hårt jag kan för att det inte ska vara Hodgkins.
  Men symtomen stämmer som sagt in väldigt bra. har flera förstorade lymfkörtlar i halsen, som visade sig på första ct röngen, sköldkörteln är smått förstorad, jag har tappade ca 10 kg på 2 veckor, jag svettas om nätterna, är ständigt trött. har precis upptäckt fler körtlar i ljumskarna och nästa röngen blir av buk och bröstkorg för att se om det är lika dant där.
  Från början var det mest intresse för min sköldkörtel, men efter senaste röngen har läkarna släppt lite mer på tanken, förmodligen för att det finns värre saker att oroa sig för.
  Det är bara jobbigt att gå i väntans tider nu ...

 • Anonym (Lymfa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 9 nov 2008 12:46 #15
  Anonym (Cissen) skrev 2008-11-09 11:33:46 följande:
  Hejsan. Jag har samma symtom som dig och har nu fart runt på ct röntgen och tagit en massa blodprov. Ska snart på ytterligare en ct röntgen och håller tummarna så hårt jag kan för att det inte ska vara Hodgkins.Men symtomen stämmer som sagt in väldigt bra. har flera förstorade lymfkörtlar i halsen, som visade sig på första ct röngen, sköldkörteln är smått förstorad, jag har tappade ca 10 kg på 2 veckor, jag svettas om nätterna, är ständigt trött. har precis upptäckt fler körtlar i ljumskarna och nästa röngen blir av buk och bröstkorg för att se om det är lika dant där.Från början var det mest intresse för min sköldkörtel, men efter senaste röngen har läkarna släppt lite mer på tanken, förmodligen för att det finns värre saker att oroa sig för.Det är bara jobbigt att gå i väntans tider nu ...

  oooh...


  Hopas det bara är nån infektion.


  Jag har varit på CT buk pga akuta diarrér och svår smärta, flera svullna körtlar samt fri vätska(liten mängd)


  Fast den andre läkaren(förste tyckte jag skulle undersökas vidare) han ansåg att jag skulle hem och leva som vanligt, dvs ingen fara.
  Fick bara magmediciner......

 • Anonym (syrra­n)
  Visa endast
  Sön 9 nov 2008 17:32 #16

  Min syster var dålig de senaste 3 månaderna, hon hade ont i kroppen och svimmade när hon var och handlade. Hon hade något fel på sköldkörteln och fick levaxin men blev inte hjälpt. Hon har gått ner 12 kg på ganska kort tid och det är ju inte normalt.

  Nu har hon legat inne i 1 månad och är fortfarande under utredning det har sagts myosit, tumör i äggstock, och nu förstorade lymfkörtlar i magen och bröstkorgen. I veckan ska de ta biopsier på lymfkörteln. Allt känns så overkligt, allt detta på så kort tid, nu kan hon inte använda sina armar, talar sämre, har svårt att svälja.

  Jag är såå otroligt rädd ochh bara känner hur ångesten tar över.

 • Anonym (Lymfa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 9 nov 2008 17:35 #17
  Anonym (syrran) skrev 2008-11-09 17:32:35 följande:
  Min syster var dålig de senaste 3 månaderna, hon hade ont i kroppen och svimmade när hon var och handlade. Hon hade något fel på sköldkörteln och fick levaxin men blev inte hjälpt. Hon har gått ner 12 kg på ganska kort tid och det är ju inte normalt. Nu har hon legat inne i 1 månad och är fortfarande under utredning det har sagts myosit, tumör i äggstock, och nu förstorade lymfkörtlar i magen och bröstkorgen. I veckan ska de ta biopsier på lymfkörteln. Allt känns så overkligt, allt detta på så kort tid, nu kan hon inte använda sina armar, talar sämre, har svårt att svälja. Jag är såå otroligt rädd ochh bara känner hur ångesten tar över.

  Vet inte vad jag ska säga.....


  Vilken jäkla mardröm!!!!


  Önskar er all lycka till, att det går att fixa så hon blir återställd!!

 • Sön 9 nov 2008 19:35 #18

  jag har också blivit rädd på sistone pg av diffuse konstiga symptom, bla lymfkörtlarna, illamående, klåda, trötthet, var hos familjeläkaren och tydligen var blodproven "ok" men jag känenr mig inte särskilt lugnad. tror hela tiden det är nåt allvarligt fel på mig. igår fick jag plötsligt ont i benen, runt knäskålarna, som växtvärk nästan, kunde knappt stå upp. helt borta imorse. skumt...

  lycka till iaf TS!

 • Anonym (me)
  Visa endast
  Sön 9 nov 2008 22:23 #19

  jag har också svullna lymfkörtlar på halsen, klåda på överkroppen. tänkte gåt ill läkare, men när klådan minskade och körtlarna verkar bli mindre så väntar jag. men den första knölen blev liksom ett sår. mysko

 • Anonym (Cisse­n)
  Visa endast
  Mån 10 nov 2008 15:36 #20
  Anonym skrev 2008-11-09 19:35:57 följande:
  jag har också blivit rädd på sistone pg av diffuse konstiga symptom, bla lymfkörtlarna, illamående, klåda, trötthet, var hos familjeläkaren och tydligen var blodproven "ok" men jag känenr mig inte särskilt lugnad. tror hela tiden det är nåt allvarligt fel på mig. igår fick jag plötsligt ont i benen, runt knäskålarna, som växtvärk nästan, kunde knappt stå upp. helt borta imorse. skumt... lycka till iaf TS!
  Det där med knäskålarana har jag med! Spec i högra knät.... skumt.
  Ska poå nästa ct röntgen på onsdag, då kollas buk och bröstkorg upp och jag hoppas att jag ska bli lite klokare när svaren kommer!
 • Mån 10 nov 2008 15:54 #21

  Anonym (Cissen) skrev 2008-11-10 15:36:26 följande:


  Det där med knäskålarana har jag med! Spec i högra knät.... skumt.Ska poå nästa ct röntgen på onsdag, då kollas buk och bröstkorg upp och jag hoppas att jag ska bli lite klokare när svaren kommer!
  huga. var du hos allmänläkare först?
 • Anonym (Cisse­n)
  Visa endast
  Mån 10 nov 2008 16:16 #22

  Jag började med att gå till vårdcentralen pga viktminskning (tappade 10 kg på 2 veckor) och jag tog massa prover och röntgade sedan hals och skalle.  Misstankarna var ju riktade mot min sköldkörtel och det visade sig ju även att den var lite förstorad. Men min läkare släppte lite på oron kring den pga att de också upptäckte flera förstorade lymfkörtlar i halsen och pga mina andra symtom. Så därför har jag fått ta fler blodprover och så är det dags för nästa röntgen på onsdag då.

  Har även precis fått flera stora lymfkörtlar i ljumskarna och de verkar vilja stanna. Och jag har ingen infektion i kroppen heller, så jag håller andan i väntan på provsvaren.
  Har börjat läsa mycket om Hodgkins, jag vill på nåt sätt vara lite förberedd och samtidigt kan jag ju bli positivt överraskad om det nu visar sig att det inte är det.

 • Anonym (syrra­n)
  Visa endast
  Mån 10 nov 2008 20:11 #23

  Hoppas allt går bra för dig Cissen, det behöver inte vara det värsta vi får hålla tummarna.

  På onsdag ska det tas biopsier från lymfkörtlarna i magen och bröstet på min syster och sedan får vi vänta på svar i ca 10-15 dagar. Allt bara snurrar, det finns ju en tumör i äggstocken, stora lymfkörtlar, fysisk funktionhinder och tumörmarkör som har rusat upp till 1000. Jag är så rädd så rädd.

  Är det någon som vet hur högt tumörmarkörprovet kan vara och vad säger denna siffra 1000?

 • Anonym (Lymfa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 10 nov 2008 20:12 #24
  Anonym (syrran) skrev 2008-11-10 20:11:03 följande:
  Hoppas allt går bra för dig Cissen, det behöver inte vara det värsta vi får hålla tummarna.På onsdag ska det tas biopsier från lymfkörtlarna i magen och bröstet på min syster och sedan får vi vänta på svar i ca 10-15 dagar. Allt bara snurrar, det finns ju en tumör i äggstocken, stora lymfkörtlar, fysisk funktionhinder och tumörmarkör som har rusat upp till 1000. Jag är så rädd så rädd.Är det någon som vet hur högt tumörmarkörprovet kan vara och vad säger denna siffra 1000?

  Vad är tumörprovet för prov? S-LD??

 • Anonym (syrra­n)
  Visa endast
  Tis 11 nov 2008 00:21 #25

  Jag vet inte riktigt men tror att det är ett blodprov.

 • Anonym (lollo­)
  Visa endast
  Ons 26 nov 2008 11:58 #26

  Hur har det gått för er?

 • Anonym (Lymfa­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 26 nov 2008 19:14 #27
  Anonym (lollo) skrev 2008-11-26 11:58:02 följande:
  Hur har det gått för er?
  Tack för frågan.
  Jag har röntgat magen och den visar en förstorad lever, så nu ska detta undersökas vidare...
 • Anonym (lollo­)
  Visa endast
  Fre 28 nov 2008 08:15 #28

  Vad kan det bero på? Jag har varit och tagit en massa prover bla levern då jag har ca 9 förstorade lymfkörtlar som är förstorade, har även fått remiss till ÖNH .Uch är så orolig...

 • Anonym (&%¤#)
  Visa endast
  Fre 28 nov 2008 10:31 #29

  Jag har 2 stycken lymfkörtlar som är kroniska.. Dem försvinner aldrig men dem var helt ofarliga..

  Dem kan ge mer besvär så fort jag har nåt virus i kroppen eller dylikt..

 • Lör 5 jul 2014 17:10 #30

  Hur har det gått för allt folk på denna tråden?

  Har ett gäng svullna knutor själv nu så vore intressant att veta hur det gick för er.


Följ oss på instagram!

Annat innehåll