Inlägg från: Anonym (Cissen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cissen)

    Varför är lymfkörtlarna svullna, fast inget visar i blodprov?

    Hejsan. Jag har samma symtom som dig och har nu fart runt på ct röntgen och tagit en massa blodprov. Ska snart på ytterligare en ct röntgen och håller tummarna så hårt jag kan för att det inte ska vara Hodgkins.
    Men symtomen stämmer som sagt in väldigt bra. har flera förstorade lymfkörtlar i halsen, som visade sig på första ct röngen, sköldkörteln är smått förstorad, jag har tappade ca 10 kg på 2 veckor, jag svettas om nätterna, är ständigt trött. har precis upptäckt fler körtlar i ljumskarna och nästa röngen blir av buk och bröstkorg för att se om det är lika dant där.
    Från början var det mest intresse för min sköldkörtel, men efter senaste röngen har läkarna släppt lite mer på tanken, förmodligen för att det finns värre saker att oroa sig för.
    Det är bara jobbigt att gå i väntans tider nu ...

  • Anonym (Cissen)
    Anonym skrev 2008-11-09 19:35:57 följande:
    jag har också blivit rädd på sistone pg av diffuse konstiga symptom, bla lymfkörtlarna, illamående, klåda, trötthet, var hos familjeläkaren och tydligen var blodproven "ok" men jag känenr mig inte särskilt lugnad. tror hela tiden det är nåt allvarligt fel på mig. igår fick jag plötsligt ont i benen, runt knäskålarna, som växtvärk nästan, kunde knappt stå upp. helt borta imorse. skumt... lycka till iaf TS!
    Det där med knäskålarana har jag med! Spec i högra knät.... skumt.
    Ska poå nästa ct röntgen på onsdag, då kollas buk och bröstkorg upp och jag hoppas att jag ska bli lite klokare när svaren kommer!
  • Anonym (Cissen)

    Jag började med att gå till vårdcentralen pga viktminskning (tappade 10 kg på 2 veckor) och jag tog massa prover och röntgade sedan hals och skalle.  Misstankarna var ju riktade mot min sköldkörtel och det visade sig ju även att den var lite förstorad. Men min läkare släppte lite på oron kring den pga att de också upptäckte flera förstorade lymfkörtlar i halsen och pga mina andra symtom. Så därför har jag fått ta fler blodprover och så är det dags för nästa röntgen på onsdag då.

    Har även precis fått flera stora lymfkörtlar i ljumskarna och de verkar vilja stanna. Och jag har ingen infektion i kroppen heller, så jag håller andan i väntan på provsvaren.
    Har börjat läsa mycket om Hodgkins, jag vill på nåt sätt vara lite förberedd och samtidigt kan jag ju bli positivt överraskad om det nu visar sig att det inte är det.

Svar på tråden Varför är lymfkörtlarna svullna, fast inget visar i blodprov?