• knodd09

    Bricanyl när man är gravid???

    Jag undrar om det är nån som vet om man får använda astmamedicinen Bricanyl när man är gravid?

    Använder bara den ibland vid allergiska reaktioner så det är inte dagligen...

  • Svar på tråden Bricanyl när man är gravid???
  • Danneli
    Cam82 skrev 2008-10-13 09:20:50 följande:
    Jag använder bricanyl vid behov, har använt den flera gånger per dag nu när jag är fökyld, enligt fass.se så är det ok.Hur ska man annars göra då? då kan ju vi som har astma inte andas?
    Läs det jag skrivit innan
  • Sofia Johanna

    jag använde bricanyl nästan dagligen under hela graviditeten, och min lilla M mår hur bra som helst. ofarligtenligt läkare och BM.

  • lightfish

    Bricanyl är klassat som säkert vid graviditet. Jag har i normala fall Oxis som luftrörsvidgande (vid akuta anfall) till min astma men den är inte klassad som säker än då den är för "ny". Bricanyl har funnits längre och hunnit bli klassad som säker vid graviditet.

  • Systeryster Stor

    jazzy skrev 2008-10-12 21:59:38 följande:


    Bricanyl går bra att ta, men jag fick inte använda Symbicort!
    Märkligt. Enligt min BM var det just Symbicort en av de man kunde ta. Men jag tror det var alldeles färska rön.

    Min BM sa också att "om jag inte mår bra, gör inte benisen det heller. Alltså, det kan vara farligare att inte ta medicinen än att ta den.
  • Mthess

    Jag äter bricanyl tabletter dagligen för att minska sammandragningar så inte kan det var farligt att ta mot astma. Har även fått bricanyl dropp i 2 dagar för att stoppa att min graviditet skulle sluta i v. 32+4. Går in i 34 i morgon och jag kommer att äta bricanyl tills jag passerat v. 36 om inte jag föder innan ändå.

  • våg

    Min bm sa att jag inte fick ta den. Det vart panik men jag fick till slut tag på en läkare som skrev ut Ventoline till mig. När jag kom till apoteket fick jag veta att dom två medicinerna är likadana, men det är mindre bieffekter av Ventoline (man får inte hjärtklappning som man kan få av Bricanyl) Panik igen, ringde runt till läkare, men fick inget bra svar, hänvisades bara till Fass. Ringde till slut förlossningen som sa att det absolut inte var någon fara, att Bricanyl (och Ventoline) är lokalt muskelavslappnande och inte är någon fara för barnet.
    Blir så förbannad på BM som inte vet, jag är absolut inte hennes första patient med astma. Och på läkaren som inte talade om att varför han skrev ut Ventoline istället.

  • Stark Längtan83

    jag trodde att hjärtat slog snabbare på bebisen när man tog bricanyl så dum jag är????trodde de va skadligt. behöver jag inte lida mer...

  • våg

    Som jag har förstått det så är anledningen enligt dom som tror att man inte får ta, att förlossningen kan stanna upp el starta senare. Och det stämmer ju att man får bricanyl om man behöver det för den sakens skull (det fick jag) men det är en helt annan dos, och jag har för mig att jag fick det i en spruta, men är inte helt säker på det. Men det man inhalerar verkar endast lokalt och påverkar alltså inte fostret el förlossningen

  • Li83

    Jag var på läkarundersökning i tisdags ang. min astma! Jag åt förut Oxis och symbicort, dessa är dock klassade som en 3:a i risk. Detta pga. att det som tidigare sagts att de är så nya så man har inte hunnit med forskningen på dessa på samma sätt...men antagligen är de ofarliga. Jag fick pulmicort och bricanyl utskrivet istället och dessa är klassade som nummer 1. Alltså ingen risk...!

    Jag äter mina mediciner dagligen...

  • lightfish
    Li83 skrev 2008-10-13 20:56:37 följande:
    Jag var på läkarundersökning i tisdags ang. min astma! Jag åt förut Oxis och symbicort, dessa är dock klassade som en 3:a i risk. Detta pga. att det som tidigare sagts att de är så nya så man har inte hunnit med forskningen på dessa på samma sätt...men antagligen är de ofarliga. Jag fick pulmicort och bricanyl utskrivet istället och dessa är klassade som nummer 1. Alltså ingen risk...! Jag äter mina mediciner dagligen...
    Jag bör också underhållsbehandla min astma varje dag men har valt att inte göra det då min astma är så pass bra just nu. Har dock samma mediciner utskrivna till mig, just för att jag är gravid.
Svar på tråden Bricanyl när man är gravid???