• Äldre 22 Oct 13:00
    20248 visningar
    505 svar
    505
    20248

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • miamar­tini
    Äldre 9 Nov 23:30

    för oss så började vi me o ta av honom blöjan här hemma så han kunde springa runt naken eller med kalsonger... ibörjan va de olyckor hela hela tiden.... han kissade i soffan otaliga gånger... o jag tackar min lyckliga stjärna för att jag valde en skinsoffa när vi köpte ny soffa....
    efter ett litet tag tröttnade jag o blöjan åkte på igen... när de gått några dagar så sa casper själv att han inte ville ha blöja utan kalsonger o då bestämde jag mig för att han skulle få ha kalsonger om han bad om de.... nu den senaste veckan har de funkat jättebra o de har knappt varit några olyckor (om man inte räknar deni garderoben) ända gången han har haft blöja på sig va när vi skulle gå på marknad i onsdags för jag visste att de kunde vara svårt o hitta toa o de e ju inte så trevligt o behöva åka i en våt vagn.... men blöjan va helt torr när vi kom hem....

    så tipset jag har e att plocka av blöjan när ni e hemma..... vill ni spara kläder så låt dom springa bara på nederdelen..... e man hemma så spelar de ju ingen roll... vill man chansa om man ska iväg så kan man ju ha ett ombyte kläder o sen blöjor i reserv... de har jag haft hela tiden nu....


    Mamma till världens underbaraste lillkille
  • Äldre 10 Nov 09:00
    Bellatrix skrev 2008-11-09 22:47:47 följande:
    Hur gammal är hon? Hoppas det hinner gå över tills maj. Mammigheten började med vår dotter i somras och nu kan hon också vara pappig ibland, men inga utomstående duger. Om jag vill duscha/gå på toa ensam står hon och bankar på dörren och gråter... Har 4 v. kvar till BF och det känns inte så bra. Tänker att det kanske är bäst att jag åker in själv och hennes pappa är kvar hemma...men det vill man ju inte heller!
    hon är 2 år och 3 mån, så hon kommer vara 2 år 9 mån ungefär när bäbisen kommer.

    ja, jag blir själv grinfärdig av det, sen så är jag så hormonstinn och blödig nu så jag gråter lätt också..
    ¨ ¨*:+..+¤+:.:Nora 060810 ♥ Pricken Bf 090503¨:.:+¤+..+:*¨¨ ¨
  • Äldre 10 Nov 09:08

    allvarligt, jag är helt grinfärdig. hur gör man på morgnarna? Nora är världens finaste och roligaste, men påklädningen är helt jävla körd. hon springer undan, skriker och bara vägrar. försöker jag ta tag i henne så sparkar hon och skriker och korvar sig. imorse så skallade hon mig på hakan när jag hade henne i knät, så jag började blöda i munnen.
    jag skrek åt henne och daskade till henne på reflex på låret. jag slog mitt barn!!! hon började gråta och jag började gråta. det gjorde inte ont på henne, hon hade tjocka kläder, men herregud jag slog henne.

    är gravid, har tidig foglossning och jag bryter ihop nu.

    inget funkar såsom att välja kläder och sånt. hon vill bara inte ha kläder på sig. ingenting. har försökt med en annan pedagogik såsom att öppna balkongdörren så hon känner att det är kallt ute, och hon höll med om att det var kallt och man måste ha kläder på sig, men när vi skulle klä oss var det ändå samma sak. det är ju en grej för henne att vägra.

    snälla vad ska jag göra?


    ¨ ¨*:+..+¤+:.:Nora 060810 ♥ Pricken Bf 090503¨:.:+¤+..+:*¨¨ ¨
  • Mrs
    Äldre 10 Nov 09:23

    Har inte hunnit läsa hela tråden, men vill tipsa om trots boken från Vi föräldrar. Jag fick den av min mamma i helgen och efter att ha läst den så blev jag helt varm i hjärtat.

    Den fick mig att känna att vi inte är ensamma om att ha en trotsig 2 åring och att vi inte gör fel när vi tex. blir arga på henne med vissa saker. Livet känns bättre nu.
    Är för övrigt gravid med BF på fredag och dottern är 2 år och 6 mån, det har inte varit lätt alla gånger, men mitt sätt att ta mig igenom graviditeten har varit att läsa böcker och förklara. Jag säger helt enkelt, mamma kan inte, orkar inte pga. magen, och nu accepterar hon det.

    Klädvägran känner jag tyvärr igen :( I perioder har vi klivit upp tidigare och duschat. Hon älskar duschen och då är hon ju liksom redan utan kläder och har kunnat övertalas lättare.
    Ska vi till dagis brukar vi också prata om det och välja kläder kvällen innan, och påpeka att man inte kan gå utan till dagis.
    Men tyvärr så är det en ständig kamp, varje morgon....
    Lider med dig Anke, det är extra tungt i början när man är gravid tyvärr.

  • Metrop­olis Diana
    Äldre 10 Nov 09:29

    Min dotter fyller två den 3 december. Och hon har nu börjat säga nej till allt, hon hatar sina nya kläder och skor.

    Men hon har nu börjat på allvar med pottan, nu är det såpass att hon har trosor på sig och klarar av att själv gå på pottan och så.

    Men att hon säger nej till allt och vägrar ha nya kläder på sig... låt mig gissa... det är välö två års trotsen som kommer nu va?

  • Äldre 10 Nov 09:47

    här har de gått så långt så vi har kontktat bvc psykologen för att få hjälp... ja orkar inte mer han e nö odräglig  leo som e 7 veckor får inte sova ett skit på dagarna för kevin e där å antingen väcker honom eller så har han utbrott så leo inte kan sova.... gubben  ser ut som en zombie (han jobbar ständigt natt) å får ingen sömn för kevin springer in i sovrummet å tänder lampan eftersom han ska in te leo bah

    han klättrar på bokhyllor han kastar sig tvärhandlöst baklänges  tror snart han får en spräcktskalle han kastar saker om rking sig bits å dänger på sin 7 åriga storasyster, inte för så längesen sutta han en bil i huvet på henne så hon började störtblöda

    behöver ja säöga mer än att vi behöver HJÄLP!!


    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • Äldre 10 Nov 09:49

    jag har också trotsboken, den är himla bra. det enda som var synd var att det var relativt korta kapitel om de olika trotsåldrarna, men det var bra saker som stod där. hon trotsar itne lika mycket mot maken, så i värsta fall får han köra all lämning hädanefter, och hoppas på att det lugnar ner sig lite..


    ¨ ¨*:+..+¤+:.:Nora 060810 ♥ Pricken Bf 090503¨:.:+¤+..+:*¨¨ ¨
  • Äldre 10 Nov 09:53
    skruttis11 skrev 2008-11-10 09:47:25 följande:
    här har de gått så långt så vi har kontktat bvc psykologen för att få hjälp... ja orkar inte mer han e nö odräglig  leo som e 7 veckor får inte sova ett skit på dagarna för kevin e där å antingen väcker honom eller så har han utbrott så leo inte kan sova.... gubben  ser ut som en zombie (han jobbar ständigt natt) å får ingen sömn för kevin springer in i sovrummet å tänder lampan eftersom han ska in te leo bahhan klättrar på bokhyllor han kastar sig tvärhandlöst baklänges  tror snart han får en spräcktskalle han kastar saker om rking sig bits å dänger på sin 7 åriga storasyster, inte för så längesen sutta han en bil i huvet på henne så hon började störtblöda behöver ja säöga mer än att vi behöver HJÄLP!!
    vad bra att ni kontaktat dom. jag förstår att ni har det överjävligt. går han på dagis? har det blivit värre sen lillebror kom?
    ¨ ¨*:+..+¤+:.:Nora 060810 ♥ Pricken Bf 090503¨:.:+¤+..+:*¨¨ ¨
  • Äldre 10 Nov 09:59

    nja han va lite trotsig innan åxå  men de har bara eskalerat mer å mer

    ja eftersom gubben jobbar ständigt natt ala 180/tim/mån

     dagis vill ju att barnen ska gå varje dag mellan 09-12 men till vilken nytta? va hinner de möjligen uträtta på 3 tim?

    så jag beägrde att kevin skulle få gå 3 dar i veckan å de vill dom ju helst inte då de försöker få ner honom till varje dag... å 3 dar i veckan e tillåmed för lite för kevin då han har sånt stort energibehov.... så  jag har ingen barnvakt här där ja bor gubbens mamma lever inte längre min mamma bor i sthlm, å vi har verkligen Ingen som kan hjälpa oss


    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • Karin W
    Äldre 10 Nov 10:14

    Ni som har barn som vaknar upp och är otröstliga mitt i natten. Hur gör ni för att få dem att somna om igen?

    Vår lilla sötnos vill absolut gå ut i vardagsrummet och tända alla lampor mitt i natten...vi vill gärna få honom att stanna kvar i sovrummet och sluta skrika så högt och länge (bl.a. för att lillebror ska slippa vakna) och med tanken att det ska vara lättare för honom och oss att somna om.

Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp