• Anke

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • emmsan123

    salsajenny: Barn trotsar värst mot de som de känner sig tryggast med. Man vågar ju inte bråka med någon man inte känner... Så försök se det "postitivt" hur lätt det nu är Jag är gravid själv, men har bara gått halvvägs än. Jag väntar med spänning på hur jag ska fixa sista månaderna


    Min finaste, Oskar 060329, syskon väntas juni 2009
  • CarinaB

    Det enda jag funderade på igår var vilken bokstavskombination av syndrom min dotter har och idag har hon varit en ängel hela dagen... Pust och stön vad goa de är!

  • MKE06

    Va härligt att hitta denna tråd, trodde jag var ensammast i världen och kände mig helt gråtfärdig

    Min son är 2,8 månader och blivit ett monster Förutom allt detta med X antal utbrott per dag så är det jobbigaste just nu denna extrema pappighet som gör att jag inte får göra NÅT.
    Att han dessutom slår efter mig och skriker att han inte äöskar mamma gör ju inte saken bättre....suc...

    Skönt bara att se att man inte är ensamm i detta när man sitter och funderar på varför man är sådan dålig mamma

  • Frostizz

    Gissa om jag hade lust o sätta ut en annons på blocket ikväll.. gratis till högstbjudande..
    Kände mig hel värdelös då sonen vägrade sova.
    Sambon jobbar sent för intventering på sitt jobb, så bara jag o sonen hemma. Hela kvällen gick bra, han åt maten, vi bakade, vi målade, såg film, tog medicinen, jag fick borsta tänderna utan problem.
    Men sen vart det tvärstopp. Jag skulle lägga honom precis efter 8 som vanligt. Han tokvägrade. Brukar vara sambon som tar det utan problem de flesta kvällar.
    Sonen frågade efter pappa o jag sa att han jobbar. Han tok skrek i c 20min o vägrade lägga sig ner.
    Så jag gav upp, tog upp honom o han fortsatte o grina till han kräktes. Skitkul.
    Vi grinade båda 2. Satte på en film o satt med honom i knät en halvtimme, frågade när han hade tänkt o sova, snart mamma sa han.
    Så jag väntade ut honom, med honom sittandes i knät, efter ytterligare 10 minuter så ville han ha mjölk.
    Ja du får det i sängen sa jag då.
    Nej mamma, sova snart, mjölk först.
    Jag vägrade o kände att nu börjar han igen, men han överraskade o sa ok. Så han klättrade själv ner i spjälsängen o la sig. Sa god natt, drack upp mjölken. O frågade efter lite mer vatten. Sa tycker om dig mamma förlåt.
    O somnade utan problem.
    Gaaaaah vad tokig jag blir, kunde han inte gjort så från början? Så man slapp känna sig helt värdelös?

  • salsajenny
    Frostizz skrev 2009-01-12 22:27:58 följande:
    Gissa om jag hade lust o sätta ut en annons på blocket ikväll.. gratis till högstbjudande..Kände mig hel värdelös då sonen vägrade sova.Sambon jobbar sent för intventering på sitt jobb, så bara jag o sonen hemma. Hela kvällen gick bra, han åt maten, vi bakade, vi målade, såg film, tog medicinen, jag fick borsta tänderna utan problem.Men sen vart det tvärstopp. Jag skulle lägga honom precis efter 8 som vanligt. Han tokvägrade. Brukar vara sambon som tar det utan problem de flesta kvällar.Sonen frågade efter pappa o jag sa att han jobbar. Han tok skrek i c 20min o vägrade lägga sig ner. Så jag gav upp, tog upp honom o han fortsatte o grina till han kräktes. Skitkul.Vi grinade båda 2. Satte på en film o satt med honom i knät en halvtimme, frågade när han hade tänkt o sova, snart mamma sa han.Så jag väntade ut honom, med honom sittandes i knät, efter ytterligare 10 minuter så ville han ha mjölk.Ja du får det i sängen sa jag då. Nej mamma, sova snart, mjölk först.Jag vägrade o kände att nu börjar han igen, men han överraskade o sa ok. Så han klättrade själv ner i spjälsängen o la sig. Sa god natt, drack upp mjölken. O frågade efter lite mer vatten. Sa tycker om dig mamma förlåt. O somnade utan problem.Gaaaaah vad tokig jag blir, kunde han inte gjort så från början? Så man slapp känna sig helt värdelös?
    Min man jobbar oxå sent pga inventering ikväll...var jobbar din man?

     Hade lätt ångest inför denna kvällen, men det gick faktiskt över förväntan, men självklart med en del konflikter.....vanligt nu är att bråka när man ska sätta sig i bilen/gå till bilen....får ALLTID bära henne då....

     Läggningarna brukar oxå krångla, men mitt bästa knep är att lägga mig jämte henne i sängen (hon har en stor säng), fråga om hon vill hålla min hand (vilket hon oftast vill, förr eller senare), och sen viska allt till henne, så hon varvar ner och slutar prata om allt och inget, pilla på allt, och så blundar jag själv, det verkar ha en väldigt lugnande effekt på henne....men detta funkar bara om hon inte är hysterisk vid sänggåendet, är hon det, så brukar det funka att prata lugnande och låta henne komma till ro i min famn....(är dock ont om plats där nu, då magen är fett mycket i vägen...haha...)

     Men bästa knepet hos oss är att hålla handen.....

     Hjärtat smälter dock när man lägger sig bredvid henne, hon vänder sig brett leende mot mig och säger "älskar dig mamma" och vill pussas och kramas.....då är allt förlåtet....
  • Frostizz

    Han jobbar på Jula här i sundsvall.. din då?
    Vi har aldrig lagt oss med leo då han verkat vela somna själv från det han var liten. Inget vi vant honom vid. Vi upptäckte bara att det var så han ville ha det.
    Var man där inne så blev han störd, därför fick han eget rum rätt så tidigt oxå.
    Han älskar sin spjälsäng, har alltid legat o pratat m sin nasse en stund då han vaknat innan han ropar på oss. Ibland så hör man honom prata med nasse innan han somnar.
    Så vi gruvar oss över att byta ut den nu när nästa kommer. Fast vi har en vagga först, o så länge vi inte får en gigantiskt bäbis så kan han sova i den ett par månader först. Men vi har tid o vänja honom vid den.
    Han har bärjat vilja sitta i mitt knä på kvällarna nu på sistone,lite otympligt då magen min är stor den med, Men sitta ska han.
    Trodde han skulle sova en stund i dag, men icke då, pigg som en lärka. Visserligen bra för nu kommer han sova på dagis en stund.
    Ska göra honom klar nu, hoppas det inte blir en kamp. Han är inte van vid att jag tar honom till dagis eftersom jag jobbar natt o slutar kl 11. Men nu är jag hemma på hp så nu får jag ta honom. Blir lite kortare dagar för honom då.
    Ska hem o lägga mig efter det.

  • salsajenny

    Frostizz: Min man jobbar på Jula i Hyllinge, Helsingborg. =) Kom hem halv 1 i natt, var puts väck i morse igen när vi vaknade vid 7! Tydligen mer å fixa med inventeringen idag....

     när kommer er bebis då? vi har försökt göra de större förändringarna för nellie så långt innan det gått, som att byta rum, byta säng, byta plats på bilbarnstolen i bilen ov, bara för att hon inte ska sätta det i samband med att lillebror kommer och knuffar undan henne.

     Nellie har oxå somnat helt själv sen mer än ett år tillbaka, men nu plötsligt vill hon ha nån av oss hos henne när hon somnar....

     I natt fick hon nåt jäkla frispel oxå....skulle sova i våra sängar, INTE sova i våra sängar, sova sin säng, INTE sova sin säng, och sen skulle hon tvunget kolla på tv kl 4 på natten......jo, tjena bruden.....inte en chans.....när hon är sådär hysterisk brukar jag lämna henne vrålande i sängen en liten stund, det går ändå inte att nå fram till henne då, och när jag kommer in i rummet sen är hon mer mottaglig för mina förslag och min närhet, och detta funkade även i natt, så då fick jag lov att ta upp henne till oss, och där somnade hon....med små utbrott i sömnen, då hon sa åt mig att jag skulle akta mig, inte röra henne, ta bort täcket osv.....


  • MKE06

    Min son är nu så pappig att han inte låter mig göra ngt.
    Lite problematiskt kan det vara på morgonen då jag är själv och ska lämna på dagis.
    Han tom säger nej till välling, frukost mm då "pappa" inte är där och kan fixa detta.
    För att inte tala om påklädning och blöjbyte, värsta brottningsmatchen.....suck, precis en sådan start på morgonen som alla vill ha...

Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp