• Anke

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • Bellatrix

    du salsajenny, det låter lite som det var hos oss ett tag, när vårt tredje barn föddes och yngsta syrran var 1 år o 4 mån. vi hade länge problem på nätterna, hon skrek mycket, o så hade man en nyfödd också... har nog aldrig varit så trött som då. vi trodde ett tag att hon hade nattskräck, då hon kunde vakna och bara skrika och var okontaktbar.

    har tyvärr inga råd att ge dig, det gick över med tiden. annars tror jag på tydliga o konsekventa rutiner, men hur lätt är det när man också har en nyfödd. men tänk på att det är en övergående period, snart blir det bättre!

  • salsajenny
    Bellatrix skrev 2009-01-20 14:12:30 följande:
    du salsajenny, det låter lite som det var hos oss ett tag, när vårt tredje barn föddes och yngsta syrran var 1 år o 4 mån. vi hade länge problem på nätterna, hon skrek mycket, o så hade man en nyfödd också... har nog aldrig varit så trött som då. vi trodde ett tag att hon hade nattskräck, då hon kunde vakna och bara skrika och var okontaktbar.har tyvärr inga råd att ge dig, det gick över med tiden. annars tror jag på tydliga o konsekventa rutiner, men hur lätt är det när man också har en nyfödd. men tänk på att det är en övergående period, snart blir det bättre!
    hur länge varade det för er?
  • Boråsmamma

    ja, precis! Hur lång tid tog det för era barn att komma över den värsta trotsen? Jag är gravid, har åtta veckor kvar nu, och vår dotter är 2 år och 8 månader, och är så DJÄVLA jobbig!

    Idag har vi varit hemma, då hon har varit lite febrig i helgen, och jag har verkligen försökt på alla sätt, men snart kan jag inte ansvara för mina handlingar längre (känns det som) Jag grät av frustration flera gånger idag, och just nu försöker min man lägga henne, hon vill inte sova säger hon...suck... hon testar allt, vill ha vatten hela tiden, vill inte sova i sin säng, då får hon ligga i våran, nej, då skall hon tillbaka till sin, ha mer vatten osv..

    Hur orkar man? Är det någon som har läst Trotsboken? Är den något att ha?

  • Kulta17

    Här vi jag vara med. Just i dagarna är det lugnt, men annars går det vilt till! Skönt och ha någon som förstår.
    Dottern är 2 år i februari och är ENVIS som synden (undras var det kommer ifrån...) Brukar visa sig vid blöjbyte, ta på byxor, jacka, strumpor osv osv osv... Lägger sig oftast på golvet och skriker. Det nya är att om man säger till henne lägger hon sig på golver och sätter händerna för ögonen och låtsas ledsen!

    När det är som värst känner man sig totalt misslyckad och som årtidernas värsta förälder. Blir inte bättre av all ånger man får dras med då man själv blir arg!

  • Anouschka

    Jag blir GAAAAAALEN!

    Ännu en bilstolsfight idag, denna gång 15 minuter lång. Siri är så stark att jag skulle skada henne om jag skulle använda mig av kraft vid dessa situationer - hon spänner emot något fruktansvärt alltså! SOm ajg skrivit tidigare väljer jag mina strider noga, men det som ahr med säkerhet att göra kan ju inte diskuteras. Vad ska jag göra?! Idag var grunden till hennes utbrott att hon var så trött att hon förstod att hon skulle somna om vi åkte bil (dum är hon ju inte...) så hon började med "snälla, inte sitta i bilstolen, snälla inte åka bil" när jag förklarade att vi var tvugna eftersom farmor vänta på henne skrek hon igen "snälla inte bilstolen, jag VILL INTE sova"...

    Shit alltså... problemet är att jag märker mer och mer tydligt hur mina sinnestillstånd smittar av sig på henne. För närvarande är jag trött och stressad pga hög arbetsbelastning och med ett tålamod som knappt existerar. När jag är sådan blir jag högljudd, och Siri också. Och eftersom hon är snäppet envisare än vad jag är (så går det när två envisingar ger sig i lag och skapar en tredje...) så blir striderna utdragna.

    Snälla, finns det någon som kan ge mig råd hur jag ska hantera bilstolssituationerna vilka är de enda som skapar konflikter - men väldigt, väldigt utdragna och jobbiga sådana - för närvarande?!

  • Boråsmamma

    När min dotter inte vill åka bil brukar jag locka med en ny rolig bok, eller en ny skiva med rolig musik...

  • Bellatrix

    salsajenny skrev 2009-01-20 14:44:29 följande:


    hur länge varade det för er?
    Kommer inte ihåg riktigt (konstigt att man faktiskt glömmer!)
    men det var några månader, fast det kändes som en evighet.
    Hoppas det går snabbare för er. När ska bebisen komma och hur gammal är syskonet?
  • Bellatrix

    Anoushka- den perioden vår dotter vägrade bilstolen började hon ibland leka med sin dock-bilstol. Hörde henne prata för sig själv: man MÅSTE sitta i bilstolen, man måste ha bälte... Kanske kan ni bearbeta situationen genom lek?

  • salsajenny
    Bellatrix skrev 2009-01-20 21:43:56 följande:
    salsajenny skrev 2009-01-20 14:44:29 följande: Kommer inte ihåg riktigt (konstigt att man faktiskt glömmer!)men det var några månader, fast det kändes som en evighet.Hoppas det går snabbare för er. När ska bebisen komma och hur gammal är syskonet?
    Bebisen är beräknad till på fredag, men jag blir nog igångsatt redan på torsdag. Om inget händer innan dess, vill säga....Nellie är 2 år och lite drygt 1 månad. Hade jag haft facit i hand, så hade vi nog tagit det lite lugnare med syskonverkstaden, ärligt talat.....såååå illa tajmat med hennes trots (framförallt nätterna, just nu???)och lillebrors ankomst!!!!
  • pompes pappa

    Har läst att många tipsar om något som heter trotsboken, så jag vill tipsa om ytterliggare en bok, eller ett avsnitt i en bok av Anna Wahlgren som handlar om trots, bemötande av trots, och lite olika sätt att trotsa på. Väldigt intressant.

Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp