• Anke

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • lövet

    Skönt att höra att det är fler som är inne i liknade period med sina barn. Älsta dottern är 2 år och 7 månader och en bestämd och trotsig liten sak Vet inte hur ofta hon säger "kan själv" och "jag är faktiskt 3 år/vuxen och det är JAG som bestämmer". Påklädningen och klädvalet insisterar hon oftas på att göra själv - hon ser rätt rolig ut ibland, men så länge hon inte är för tunt klädd så låter vi henne hållas.
    Tycker att det är svårast att hantera trots och gallskrik när lillasyster 6 månader t.ex vill amma eller behöver bytas på. Igår fick storasyster värsta utbrottet ute på vår gata (över någon pyttegrej som jag inte ens fattade) och jag ammade redan lillasyster som var panikhungrig + körde vagnen. Så där stod man ett par meter hemifrån med en hysterisk bebis och en 2½-åring som låg och skrek och rev och slog omkring sig på marken - inte så kul. Grannen som oxå har småbarn fick komma till undsättning och hålla bebisen så att jag kunde låsa upp ytterdörren och bära in den skrikande och sparkande 2½-åringen innan hon blev överkörd....hilma mysig eftermiddag...

  • Anke

    Men oj vad kul, vad många som skrivit på så kort tid!

    vad skönt, trodde jag var den enda som behövde stöd


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
  • Anke
    TheCoopers skrev 2008-10-23 11:09:16 följande:
    Vår dotter lider dessutom av en svår släng av MAMMITIS ( mamma-sjukan ) hahhahaNEEEEJ PAPPA ! säger hon kanske 1000 ggr per dag Men bara om jag är där , när pappa är själv med henne går det hur bra som helst .
    vickis75 skrev 2008-10-23 11:12:11 följande:
    Den lider Hannah av med. Hannah blandar "neeej pappa" med "pappa är dym". Hon har lite svårt för u - det blir oftast y.
    min dotter har samma sak! jag måste lägga jag måste göra allt. om jag inte här hemma går det hur bra som helst, men neeeej inte om jag är hemma. suck.
    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
  • SmBacke
    lövet skrev 2008-10-24 14:54:29 följande:
    Skönt att höra att det är fler som är inne i liknade period med sina barn. Älsta dottern är 2 år och 7 månader och en bestämd och trotsig liten sak Vet inte hur ofta hon säger "kan själv" och "jag är faktiskt 3 år/vuxen och det är JAG som bestämmer". Påklädningen och klädvalet insisterar hon oftas på att göra själv - hon ser rätt rolig ut ibland, men så länge hon inte är för tunt klädd så låter vi henne hållas. Tycker att det är svårast att hantera trots och gallskrik när lillasyster 6 månader t.ex vill amma eller behöver bytas på. Igår fick storasyster värsta utbrottet ute på vår gata (över någon pyttegrej som jag inte ens fattade) och jag ammade redan lillasyster som var panikhungrig + körde vagnen. Så där stod man ett par meter hemifrån med en hysterisk bebis och en 2½-åring som låg och skrek och rev och slog omkring sig på marken - inte så kul. Grannen som oxå har småbarn fick komma till undsättning och hålla bebisen så att jag kunde låsa upp ytterdörren och bära in den skrikande och sparkande 2½-åringen innan hon blev överkörd....hilma mysig eftermiddag...
    förstår hur du känner. har en som e 2½ och en på 8 månader. och varje gång man matar eller byrer blöja så passar dom på att göra sånt som dom vet dom inte får bara för att man inte kan komma dit lika fort. slår aldrig fel.
  • skruttis11

    kommerin å skriker lilte

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    vet ni kan ni gissa va min son har gjort    gubben var ute med kevin som är 2½ å sen med lillebror 5 veckor! så skrek lillebror lite granna så gubbn gav lillebror nappen! kan ni gissa då vart storebror var!"!?? I VATTNET!!! onge blir hystersik

    så bölar han sen när man säger åt honom ljuvliga trotsåldern


    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • vickis75
    SmBacke skrev 2008-10-24 14:29:45 följande:
    känner igen dig, pratade inte vi i en tråd för ett tag sen om april mammor eller nått liknande??
    Aprilbarn som är födda 2006? I så fall finns The Bumblebee och jag bl.a. här: ~**~ APRILmammorna 2006 ~**~ 
    MuminMy skrev 2008-10-24 14:07:28 följande:
    Avdramtisera det förbjudna de gör, istället för att säga "usch va äckligt" och göra stor affär av spottande så säg "spottar gör vi på toan" och led barnet dit gå sedan därifrån.De vill ju ha reaktionen, får de inte den slutar de.
    Den regeln införde vi med kiss- och bajsprat med storebror. Enda jobbiga var att han avhandlade dagens kiss- och bajsprat på morgonen när vi klädde på och gjorde i ordning för förskolan.  
    skruttis11 skrev 2008-10-24 18:03:59 följande:
    kommerin å skriker lilte aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaavet ni kan ni gissa va min son har gjort    gubben var ute med kevin som är 2½ å sen med lillebror 5 veckor! så skrek lillebror lite granna så gubbn gav lillebror nappen! kan ni gissa då vart storebror var!"!?? I VATTNET!!! onge blir hystersikså bölar han sen när man säger åt honom ljuvliga trotsåldern
    Oj då! Måste säga att de är snabba som jag-vet-inte-vad med, räcker med att titta bort 2 sekunder så hinner de med massor. Fot i munnnen
    Bara den ovetande blir arg, den vise förstår.
  • SmBacke
    vickis75 skrev 2008-10-24 18:47:46 följande:
    Oj då! Måste säga att de är snabba som jag-vet-inte-vad med, räcker med att titta bort 2 sekunder så hinner de med massor.
    jaså den finns fortfarande kvar? =)
  • vickis75
    SmBacke skrev 2008-10-24 19:25:34 följande:
    jaså den finns fortfarande kvar? =)
    Japp.
    skruttis11 skrev 2008-10-24 18:55:25 följande:
    skojar du de går as fort emd de små barnen
    Jag brukar hävda att de lever i någon annan dimension där tiden är lite annorlunda.
    Bara den ovetande blir arg, den vise förstår.
  • miamartini

    på tal om de här o städa undan efter sig så fick jag ett utbrott på min son häromdagen då jag hotade med att kasta alla hans leksaker som låg på golvet om han inte hjälpte till att plocka undan..... Kände mig rätt nedrig sen för han blev ju arg o ledsen men de funkade.... han plockade upp....

    Jag tycker nämligen de att han blir snart 3 o då kan han hjälpa till att städa sitt rum o sånt.. han plockar ju undan på dagis o där e de inga problem..... Så därför tycker inte jag att de e för mycke begärt att han städar sitt rum (Nu menar jag ju inte att han ska städa de själv utan att han ska hjälpa till att plocka undan sakerna o lägga dom där de ska va så jag kan dammsuga o sånt sen)


    Mamma till världens underbaraste lillkille
Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp