• Äldre 22 Oct 13:00
    20251 visningar
    505 svar
    505
    20251

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Välkommen till stödgruppen för föräldrar med barn som är inne i trotsåldern.

    Här kan vi skrika ut lite, och ventilera tankar. Man kan be om tips och råd om man vill, men främst är det till för att få ur sig sin frustration.

    Välkomna


    ♥Nora 060810♥Bf 090503♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-27 09:18
    Ett bra citat

    Barnet vill mycket, vill inget och vet inte vad det vill och handlar därefter.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-22 19:30
    Ny tråd; www.familjeliv.se/Forum-3-168/m40600467.html
  • Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp
  • Äldre 26 Oct 21:28
    #81

    hade ju en annan fråga också... sover era barn middag? våran kille är mycket snällare och coolare de dagar han sover middag... inte svårare att lägga honom på kvällen för det, tvärtom. däremot är det inte alltid han somnar då vi lägger honom mitt på dan, tyvärr!

  • Äldre 26 Oct 21:46
    #82

    Vi var och kollade efter vinterskor idag (till mig, men sambon hittade till sig, jag hittade inga ) och när vi har varit runt i flera affärer så börjar sonen lessna, han tycker annars att det är rätt kul att gå i affärer. Så då börjar han springa runt i affären och springer till mig och halvskriker "mamma, nu är jag arg på dig!". Lite gulligt första gången, han visar sin frustration på ett rätt konstruktivt sätt ändå. Men femte gången börjar folk glo... då var det bara att lägga ner shoppingen... Han var faktiskt rätt lugn idag ändå, om man tänker efter Kunde varit myyycket värre

  • vickis­75
    Äldre 26 Oct 22:05
    #83
    ellen2008 skrev 2008-10-26 21:25:33 följande:
    Vilken bra tråd !Har också ett litet monster här hemma, en kille som fyllde 3 i augusti.... känner igen mig så på så många inlägg.... ena sekunden "mamma vad fin du är i håret" andra sekunden "mamma jag är så arg på dig".... och det där med "jag vill inte ha pappa"....ni som redan varit med om detta (äldre barn) HUR LÅNG TID VARAR DET? Hur länge ska vi stå ut? Vårat monster kom mer eller mindre på hans 3-årsdag....
    Jag minns inte exakt, men Wille hade kommit in i en lugn period när jag blev gravid med Hannah (tror jag - i vilket fall som helst var han lugnare när hon föddes, då var han 4 år och 2 veckor typ ).

    Hannah sover middag på förskolan än så länge, men har mer eller mindre slutat de dagar vi är lediga. Nu i helgen har hon inte sovit alls på dagen och ändå fungerat utan några jättevredesutbrott.
    Bara den ovetande blir arg, den vise förstår.
  • mammal­ove77
    Äldre 26 Oct 22:13
    #84

    HÄR hör jag hemma..Sonen, 2 år..Är sonen from hell just nu. Han skriker, sparkar, slåss, nej, nej, nej..Är envis som bara den. han GER sig liksom inte. Det kan ta upp till en timme att få honom att ex plocka upp nåt som han kastat. Härom kvällen bad jag honom plocka upp lite legobitar. Då gick han fram till lådan och vände sonika upp och ner på den..Hehe. Men tillslut plockade han upp. Man får verkligen välja sina strider och se till att man har TID att ta dem. Har en 5månaders oxå som hamnar mitt i skottlinjen för hans framfart ganska ofta. Stackare!

    Samtidigt e han ju såklart hur go som helst stundtals.

    En personal på dagis sa att hennes ene son varit hemsk mellan 2 å 3 år. Han var "ok" ena månaden för att vara som förbytt nästa. Han vaknar oxå om nätterna. Drömmer massor. Tyvärr slår han inte bara oss (även om vi får det mesta...speciellt om man säger åt honom nåt..)utan även andra barn. Jättejobbigt verkligen.

  • looma
    Äldre 26 Oct 22:33
    #85

    heeejjj allihop.....tack!!!!!!skönt å läsa att det finns fler som har det som oss....underbart varavat med total kaos..haha..
    fasen trodde att jag helt enkelt höll på att bli tokig, plågas ständigt av dåligt samvete för att det e så tjafsigt...jag har två fantastiska å bestämda töser. liw snart 3 år å thea nästan 1...satt igår å fundera på hur det blir i tonåren....hmm...på åter seende....

  • Äldre 26 Oct 22:34
    #86

    min drömmer också på nätterna, om lejon under sängen och sprindlar i öronen.... vilken fantasi!

  • Äldre 27 Oct 19:48
    #87

    Jag hade 40 minuters diskussion här ikväll om att han skulle plocka upp pusslet som han slängt runt sig i hela vardagsrummet. Tillslut plockade vi upp det tillsammans, man måste möta honom halvvägs ibland, det är som att banka huvudet i väggen annars, orkar inte det nu! Men så var han ju jätteglad och stolt över de bitar han hade plockat upp av pusslet då var allt bra sen

  • Siffra
    Äldre 27 Oct 19:54
    #88

    Min treåring och min ettåring trissar varandra hela dagarna. Idag har de haft skriktävling, högst skrik vinner. Är något trött i huvudet. Treåringen slocknade i soffan för en stund sedan. Helt slut men vägrar somna i sängen. Den lille mannen gör man inte vad man vill med... Idag har vi haft oräkneliga konflikter om ingenting...Hur ska man orka?

  • smarti­es
    Äldre 8 Nov 17:40
    #89

    Siffra, det låter som hemma hos mig. :)
    Har en treårig son och en ettårig dotter, och dom har krig hela dagarna, slåss, skriker och sen helt plötsligt är dom sams, sen börjar kriget igen..jag gör nog inget annat om dagarna än säger nej nej, nej nej och nej...känns det som :)

  • miamar­tini
    Äldre 8 Nov 18:47
    #90

    GAH!!!!   Jag blir såååå trött!!

    Håller på med blöjavvänjning här hemma o de brukar funka bra....
    Nu ikväll kommer jag in på sonens rum o ser att de droppar ut ur garderoben (han har ett eget litet krypin i garderoben där han brukar ta in ficklampa o sitta o leka) o gissa vad..... han har kissat där inne o inte sagt ett ljud så nu har jag en mega stor mörk fläck på golvet i garderoben..... Ber till gud att de inte ska lukta.... har skurat med allt jag har kunnat komma på!!!


    Mamma till världens underbaraste lillkille
Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp