Inlägg från: sommarochsol |Visa alla inlägg
  • sommarochsol

    No´poo (hårvård utan schampo) och naturlig hudvård.

    Favorit

  • sommarochsol
    Kaldorei skrev 2008-11-12 22:02:14 följande:
    Hm, ja. måste bara fråga. mina batterier i musen e dåliga så orkar inte tabba mig fram i dem andra trådarna. Väldigt nyfiken på detta med No Poo. hur blir håret när man börjar med det? hur lång tid tar det ungefär tills det ser fint ut? Jag färgade mitt hår rätt ofta förut, nu blir det bara 1-3 ggr per år när jag känner att jag e trött på min dassiga färg. (och gråa hårstårn, JA jag e 22 å har gråa strån, hua) Får väldigt lätt fett hår, men försöker att inte tvätta oftare än var tredje dag ändå om jag inte haft hårspray eller så i (vilket jag bara använder då jag ska ut på partaj eller liknande) annars har jag aldrig nå produkter i håret, förutom shampoo å balsam då.... har provat att bara balsamera håret, men det funkar inte alls håret blir SKITFETT! Har det väldigt konstigt också. om jag bara blöter håret utan att tvätta det med shampoo så kliar det JÄTTEMKT i hårbotten, tills jag tvättar med shampoo, nån som har nån aning om VARFÖR? Jag har också problem med mjäll emellanåt, men inte jämt iaf, utan nån enstaka period per år eller så.
    Hur håret blir är väldigt individuellt, för vissa blir det superbra direkt och för andra tar det ett tag. Jag själv tvättar med balsammetoden, men gillar också bikarbonat+honung. Man får prova sig fram till vad som passar ens hårtyp. Det viktiga är att först tvätta ur alla eventuella silikoner och annat med ett godkänt schampo och att sedan endast använda godkända produkter (kolla på lockig.se för tips). Om man tänker använda produkter alltså, man klarar sig ganska långt på bikarbonat, ägg, aloe vera, honung, oljor osv...

    När man bara balsamerar håret är det viktigt att MASSERA och SKÖLJA och (så klart) att använda balsam utan silikoner etc! Coop extras balsam och Änglamarks är godkända till exempel.

    Man kan fortfarande färga, men använd inte silikoninpackningen som följer med! Om jag färgar på salong så tvättar jag ur en gång efteråt med godkänt schampo och gör sedan superinpackningen femtio gånger eller nåt . Bleker iofs om jag gör något och det är ju inte så bra för håret, men kan inte låta bli...

    Om du får fett hår så kan du prova att mixa havregryn, massera in i hårbotten och sedan borsta (länge!) ut med exempelvis svinhårsborste eller träborste (jag gör aldrig detta så någon annan kanske kan förklara bättre) för att fasa ut tiden mellan tvättarna. Annars tycker jag oftast att det räcker med att kamma igenom med träkam och ha håret uppsatt nästa dag om det ser sunkigt ut, men jag har inga jätteproblem med fett hår.

    Hoppas detta gav lite svar i alla fall! Fråga mer om det är något du undrar.
  • sommarochsol

    vestermark skrev 2008-12-06 13:27:36 följande:


    Anaiah skrev 2008-12-05 18:30:26 följande:
    Försår att det kan låta mkt i era öron. Men jag har inte haft så här mkt problem förut, och då har jag oftast tvättat 2 ggr/dag med ansiktsrengöring! Kan ju inte strunta i att tvätta bort smink heller? Känns som att man bara smetar ut det om man inte får skölja lite med vatten också. Masserar med oljan först, sen sköljer jag lite med vatten och masserar in mer olja när jag fått bort sminket. Låter ansiktet lufttorka sen..
    Jag fick också mer finnar innan när jag tvättade med olja varje dag, nu tvättar jag bara med vatten och tvättlapp och smörjer med lite oljeblandning efteråt. Tvättar inte heller varje dag. Har mycket finare hy nu. Har dock precis varit gravid och har inte haft mens på länge, antar att hormonfinnarna kommer tillbaka sen, grrr...

    För mig blev det en ond cirkel, jag hade finnar och ville därför ha puder och då var jag ju tvungen att tvätta med olja... Du kanske skulle prova att tvätta med honung, många tycker att det funkar super mot finnar. Dessutom tycker jag att det blir bäst resultat av att massera in olja/honung och sen torka av det med en uppblötad frottélapp några gånger och därefter smörja med några droppar olja. Olivolja kanske inte är din huds favorit, kanske skulle prova någon annan?

    Grejen är ju att det tar ett litet tag att hitta rutinen som passar ens hud, jag har experimenterat en hel del med olika saker innan jag kom fram till vad som funkade.

    Lycka till och fråga på!
  • sommarochsol

    De snaste gångerna när jag gjort smt har blandningen blivit helt klumpig, tänkte att min aloe vera kanske blivit gammal men det kanske är balsamet? Har använt Faith in Nature och orkar inte gå och kolla om det finns proteiner i det (men det gör det väl inte?). Sist gjorde jag inpackningen utan att värma upp den och det blev bra också, så kanske att något reagerar med värme.

  • sommarochsol

    Jag har inte testat nyponfroolja i nattkramen, men har testat den bara och den ar ganska torr sa jag kunde inte anvanda bara den en langre tid. Kanske om man blandar den med en fetare olja (om man har hy at det torrare hallet i alla fall). Jag anvander den nu utblandad med mandelolja och hallonfroolja och da funkar det jattebra. Den ar bra som ogonkram ocksa (alltsa bara nyponoljan). Det ar ju bara att prova pa!

    For ovrigt har jag ganska svart for nattkramen, tycker inte om lukten...

  • sommarochsol
    Hervor 1 skrev 2009-01-18 18:13:28 följande:
    Ni NoPooare, hur många av er har blekt håret och isåfall med vad? TÄnker att man kanske vill ljusa upp det lite till våren men vill ju helst inte förstöra mitt förväntade strålande resultat med CO-tvätten!
    Jag gor slingor pa salong, ar val farg tror jag? Vet faktiskt inte om det ar blekning? Oavsett, inte sarskilt no poo alltsa. Men jag fixar bara inte min vanliga trakiga harfarg och trivs inte i morkare. Ar val en avvagning man sjalv far gora. I alla fall, innan och efter ar jag extra noga med oljeinpackningar och smt. Mitt har mar bra och ar fint (kor co), hade kanske matt annu battre utan frisorbesok men jag maaaste. Mar i alla fall en miljon ganger battre an innan no poo.

    Finns ju tints of nature som ar en naturlig harfarg baserad pa orter som jag aldrig provat (kanske svart att gora slingor med?) som de bla saljer pa body store, kan ju vara vart att kolla upp.
Svar på tråden No´poo (hårvård utan schampo) och naturlig hudvård.