• viller­vallan
    Äldre 3 Nov 14:00
    43505 visningar
    19 svar
    19
    43505

    Förkylning + magsjuka?

    Vad är detta för en konstig sjukdom?

    I förrgår hade sonen 4 år hög feber, ville bara ligga ner och orkade inte ens se på film. Han kräktes fem gånger, en kort stund efter han druckit något eller fått alvedon.
    På natten sov han gott och dagen därpå var han lite rödmosig och trött men var uppe hela dan, kollade på film men orkade inte leka. Han klagade över ont i halsen och ont i munnen. Inga kräkningar. På kvällen kände jag att jag hade feber och ont i halsen.
    I morse klagade sonen på illamående och hinken åkte fram igen. Sen vart han bättre och började leka och äta. Jag var trött och hade som taggtråd i halsen, efter en stunds sängliggande började även jag må illa och kräktes en gång. Nu mår jag inte alls illa men är trött och har vansinnigt ont i halsen.

    Man undrar ju vad detta är? Magsjuka och förkylning på samma gång? Vuxna brukar ju inte kräkas av feber och förkylning, det har iaf jag aldrig gjort! Någon som varit med om samma sak?

  • Svar på tråden Förkylning + magsjuka?
  • viller­vallan
    Äldre 4 Nov 13:04
    #2

    Skönt att vi inte är ensamma!

    Idag var det makens tur att få ont i halsen, feber och ligga vid toan... Men efter en kräkning mådde han hyfsat bra igen.

    Hmm, vad kan detta vara för något nytt vanvettigt virus?

  • viller­vallan
    Äldre 4 Nov 20:01
    #7
    solrosfrö skrev 2008-11-04 18:07:26 följande:
    Har samma elände! Skulle vara intressant att veta vad det är!
    Precis!
    Jag har haft halsfluss förr men inte spyr man väl av det? Men hemskt ont i halsen gör det! (Men känner mig mycket bättre nu.)
    Nu på kvällen började sonen klaga över att han känner sig sjuk igen, gäspade (klart illamåendesymtom!) och somnade tidigt. Med hinken vid sängen. Han har ju varit frisk i två dagar, kan jag och maken ha smittat honom igen? Blir man inte immun mot ett virus man precis har haft?
    Ett under att inte dottern har blivit smittad, men hon är den som brukar klara sig bäst. Igår hade hon lite feber, men blev bra efter sömn och en alvedon-supp.
  • viller­vallan
    Äldre 4 Nov 20:29
    #8

    Var just inne på smittskyddsinstitutets hemsida och läste om influensa, som kan ge precis de här symtomen. Kräkningar är vanligast hos barn men kan även förekomma hos vuxna.

Svar på tråden Förkylning + magsjuka?