Inlägg från: Pelargonen |Visa alla inlägg
  • Pelargonen

    Mia-Sanningen om gömda

    Thalis skrev 2008-11-03 21:01:57 följande:
    Nu såg jag om Osama!! Men nu faller hela min syn på Gömda och Asyl!!Jag hoppas att detta bara är ett sätt att sälja fler böcker...
    Eller ett sätt att försköna och förmildra alla känslor kring boken. Vi vet ju inte vad författaren har för relation med Usama.
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 21:06:39 följande:
    Det skulle inte förvåna mig, för de två senaste var lite väl tyckte jag...hur mycket kan man råka ut för liksom!
    Betydligt värre saker än vad som beskrivs i böckerna.
  • Pelargonen
    Sanrah skrev 2008-11-03 21:10:30 följande:
    Nej, det kan vi ju inte veta. Fast något korn sanning måste det ju finnas i Antonsson bok. Eller är det Osamas nya fru som vill rentvå honom? Fast om det inte ligger lite sanning i Gömda, hur Mia blev behandlad av svenska myndigheter. Borde inte dessa myndigheter reagera på att de blev svartmålade? Många frågor som väcks...Jag köpte nyligen boken Mias dotter Emma, har inte läst den än...
    En sak är säker i alla fall: Det är ytterst svårt att lura sig till ett medborgarskap i USA. Helt utan grunder alltså.
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 21:13:54 följande:
    Jo det vet jag, men det känns som om de råkade ut för allt under åren i USA. Det var liksom lite för mycket för att vara sant. jag vet att jag reagerade på det när jag läste den första boken om USA-tiden och jag tänkte samma sak när jag läste den senaste. Olyckorna och sjukdomarna avlöste ju varandra.
    Jag har också läst böckerna men minns inte riktigt vilka olyckor och sjukdomar de råkade ut för?

    Allt behöver ju inte vara sant, kan mycket väl tänka mig att vissa bitar är fiktiga. Däremot finns det ju kvinnor i Sverige som blir utsatta för samma saker som beskrivs i böckerna av sina män. En del blir ännu värre behandlade.
  • Pelargonen
    Hallonröd skrev 2008-11-03 21:18:18 följande:
    Ok...Vet inte om jag läste den sista boken som Mia själv skrev...vad heter den nu igen?
    Mias hemlighet.
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 21:19:38 följande:
    De böckerna som Liza Marklund skrev tycker jag är mycket mer trovärdiga. Det skulle faktiskt kunna vara sant. Jag kommer inte heller ihåg precis vad de råkade ut för, men Mia fick ju cancer, sonen var med i en våldsam trafikolycka och Emma fastnade i drogträsket. Sedan har jag för mig att det var något mer också. Det som förvånade mig var att det gick så bra alla gångerna...
    Minns inte allt det där.

    Droger låter förstås inte ett dugg orimligt eftesom tragiska bakgrunder ofta är en bra plats för ett missbruk att gro på. Ja, trafikolyckan har jag ett vagt minne av, hur var det med den?
  • Pelargonen
    Hallonröd skrev 2008-11-03 21:20:27 följande:
    Ja jag har läst en annan bok som handlar om ungefär samma sak och mammans kamp mot det socila och mot myndigheter...
    Och jag har träffat en mamma som kämpade (och fortfarande kämpar) mot ungefär samma sak.
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 21:19:38 följande:
    De böckerna som Liza Marklund skrev tycker jag är mycket mer trovärdiga. Det skulle faktiskt kunna vara sant.
    Och så har de ett betydligt bättre språk också. Lättare och behagligare att läsa.
  • Pelargonen

    Men om inget av det som står i böckerna är sant, hur kan då denna Osama veta att det det är hans ex boken handlar om? Hur kan han veta att de inte handlar om någon annans fru och barn?

  • Pelargonen
    Hallonröd skrev 2008-11-03 21:21:43 följande:
    Ja just det...men kan inte erinra mig nu om jag läst den.....är det den tredje boken eller?
    Japp. Tvåan heter "Asyl".
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 21:25:12 följande:
    Fast det är liksom skrivet utan någon direkt känsla. jag kan inte sätt fingret på det, men jag vet att tvivlet började växa både när jag läste Mias hemlighet och Mias dotter Emma. Varför skriver Mia en bok som handlar om emma?
    Jag har inte läst "Mias dotter Emma". Borde kanske göra det?
  • Pelargonen
    NovJenny skrev 2008-11-03 21:36:20 följande:
    Men Monica vet väl vem Mia egentligen är? inte så svårt för henne att ta reda på vad mannen med de mörka ögonen heter och kontakta honom.Står det någonstans att det var han som kom på att det var de/honom boken handlade om?
    Vet hon? Eller är det Osama som har kontaktat henne?

    "Ingen rök utan eld" tror jag är ett bra påstående. Så även i detta fallet.
  • Pelargonen
    NovJenny skrev 2008-11-03 21:56:00 följande:
    Ja, jag säger inte alls att Mia är lögnaren. Var bara em tanke från mig...Jag antar att Monica tagit kontakt med en hel del människor som Mia kände när hon skulle skriva denna bok? fast vad vet jag...
    Ja, det har hon säkert. Frågan är bara vilka hon har kontaktat. Mias familj och vänner eller Osamas familj och vänner? Det återstår att se. Det enda vi med säkerhet vet är att det nu är två (tre) författare som tjänar pengar på detta människoöde.
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 21:57:27 följande:
    Är det någon som kollat om Mia verkligen fått asyl i USA? Fick hon asyl som svenska? Läste någonstans att både hon och Anders hade ursprung från Chile?? Det skulle ju förklara varför Emma inte misstänkte att hon hade en annan pappa än Anders!Intressant detta. Fast både gömda och asyl är bra böcker och som sagt handlingen skulle mycket väl kunna vara sanna. De två andra känns mer vara skrivna för att driva in mer pengar.
    Eftersom de (enligt boken) står som kvarskrivna så måste man väl kolla det mot amerikanska myndigheter? Vet inte hur man gör det faktiskt.
  • Pelargonen
    Einstein skrev 2008-11-03 22:06:33 följande:
    Alltså jag undrade om någon av Mias och Lizas kritiker kollat upp det och inte om någon av er gjort det! Det vore ju ett väldigt självklart bevis för eller emot Mia, eller?
    Aha!

    Sorry, är seg i hjärnan.
  • Pelargonen

    OM det hela är sant och man öppet i media påstår att personen i fråga ljuger så borde ju det vara en fråga om förtal? Eller har jag fel?

Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda