• Anonym
    Äldre 7 Nov 16:19
    49443 visningar
    40 svar
    40
    49443

    Vad händer vid skilsmässa med egna sparade pengar?

    Anonym (Sparar) skrev 2008-11-07 16:01:18 följande:


    Så...de pengar jag sparat om jag vill behålla dem, måste jag då ge dem till min mamma, så hon fortsätter spara dem? Eller kan man dölja på nåt sätt....?
    rätt fult att göra så men ja, du kan nog ge bort sparade pengar innan ni skiljer dem ifall du inte vill dela med dig.
  • Anonym
    Äldre 7 Nov 16:38
    #18

    Om du ger bort mkt pengar kan man ta hänsyn till det i bodelningen.
    Dvs om du har en miljon som du ger bort till din mamma, så ska dina tillgångar räknas upp med 1 milj när man gör bodelningen. Det gäller gåvor som sker 3 år innan skilsmässan.

    Det är bättre att skriva äktenskapsförord än att försöka smussla undan pengar till nån annan bara för att inte behöva dela vid en ev skilsmässa.

  • Anonym
    Äldre 7 Nov 16:47
    #21
    Leica skrev 2008-11-07 16:37:38 följande:
    När jag skulle skilja mig sa advokaten att mina CSN-skulder skulle räknas in.
    Om dom är tagna medan man var gifta.
  • Anonym
    Äldre 7 Nov 16:55
    #22

    Hoppas att han inte utnyttjar det hela.

    det kan ju gå bra ändå.

    När jag skilde mig hade jag laglig rätt till väldigt mycket pengar, och han till en skuld jag drog på mig, men jag kände att skulden var mitt fel och han hade slitit ihop sina pengar så jag har med mig skulden och han har kvar sina pengar.

  • Anonym
    Äldre 7 Nov 17:53
    #27
    dimmid skrev 2008-11-07 16:33:09 följande:
    Hej, jag är ingen jurist, men!.... :O)Jag såg ett liknande inslag på amerikansk tv.Alla fick behålla det dom hade innan dom gifte sig.Fast klart... det kanske behövs bevisas.Kan du alltså bevisa att insättningarna på ditt konto gjordes innan giftermålet så ska du då kunna behålla dom.
    Men i Sverige använder vi svensk lagstiftning medan de i USA har lite olika lagar beroende på vilken delstat man bor i. Så det går ju inte att titta på amerikansk tv och tro att de juridiska lösningar som gäller där även ska gälla här.
  • Anonym
    Äldre 7 Nov 17:55
    #28

    Anonym (K) skrev 2008-11-07 16:47:51 följande:


    Tack för all er hjälp! Jag kontaktade nyss Tingsrätten i den staden jag är folkbokförd och bor i och bad dem skicka en kopia på ÄF. De kunde då inte hitta någto.....Vi hade en advokat som utfärdade det och han arbetade förvisso i en stad strax utanför där vi bor men han skickade in det till Tingsrätten. Bör det då inte finnas på tingsrätten i den staden där vi bor eller hur funkar det?Leica;Så min man har en skatteskuld på sitt företag (enskilda firma)som förfaller i mars nästa år och som har uppkommit under vårt äktenskap. Ska jag dela den då? Han har varit arbetslös eller bara arbetat i liten omfattning och jag har dragit in relativt stora pengar (före skatt runt 65000 i månaden). Vad händer där? Ska jag dela en del av det jag dragit in eller hur ser man på det?Om man har skulder / tillgångar som uppstått i enskilda firmor - hur går det med dem?tusen frågor - har ni svar på någon så hjälper ni mig jättemycket!
    Man kan lämna in ett äktenskapsförord på vilken tingsrätt som helst i landet för registrering. Troligen lämnade ni in det på den tingsrätt som ligger där ni bodde då. Är det samma tingsrätt som du nu har kontaktat? För isåfall måste det ha blivit något fel.

    När tingsrätten har registrerat äktenskapsförordet så spar de en kopia i sitt arkiv och skickar tillbaka originalet till makarna. Har du något minne av var ni kan ha lagt originalet?
Svar på tråden Vad händer vid skilsmässa med egna sparade pengar?