Inlägg från: Superflugan |Visa alla inlägg
  • Superflugan

    Hur ofta "bör" en 4-6 månaders bebis äta?

    Min dotter som är 4månader äter kl 8 flaska, kl 11 lite potis+flaska, kl 14 flaska, kl 17 flaska, ca kl 19 lite potis + flaska, sedan i säng så hon somnar senast kl 20. Hon äter inte på natten.
    Dagens nya smak är morot, det va tydligen gott . Tiderna har vi redan kört med i över en månad, smakisarna har vi haft en vecka.

  • Superflugan

    Hon äter (ersättning) 200ml kl 8, resten av gångerna 180ml. Det är massor.. Hon spyr också en massa så det är antagligen därför hon också dricker mera. Ifall det är en dag med mindre kräk så kan 160 räcka vissa mål.
    Misstanken att hon har reflux, halsbränna,sura uppstötningar och så har nu dykt upp, så vi testar nu Gaviscon (som borde hjälpa mot halsbränna) efter varje mål.

    Till kvällsmål åt hon idag 3 teskedar potis&morotpure

    Får ni ge spannmål redan från 4 mån?? Här får man först vid 6mån ( i Finland alltså) fastän det på vissa produkter står tidigare, för ifall barnet blir allergiskt så kan det förosaka mycke mera och gravare allergier sa de på bvc.

  • Superflugan
    Svar på #17
    Några ex:
    -hon kräks ganska mycket, sura illaluktande spyor
    -ofta när hon ligger på rygg så åker det upp i munnen & hon sväljer eller låter de komma ut
    -trivs inte på rygg, som mindre börja hon genast vråla när man lade ner henne, men nu kan hon vara ibland glatt, men ibland börjar hon gråta så fort man lägger ner henne
    -vill alltid upp, upp o upp i famnen, ända sedan helt liten, så hon e ganska stark i ryggen och nacken
    -sover inte, vaknar varje gång när den ytligare sömnen kommer, efter ca 45min

    Det sades kolik när hon var rikit liten för hon grät o grät o hade ont i magen, men kanske var det pga halsbränna då iställe.

    Nå men vi ska se hur det går.
Svar på tråden Hur ofta "bör" en 4-6 månaders bebis äta?