• linapilar

    10 åring gravid,

    Min väns dotter är gravid hon är 10 år.
    Vad skulle ni göra och hur skulle ni förklara det för henne.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-10 20:05
    Jag ska skriva är så allaser mina svar.
    Lilla Gissel har köpt ett gravtest med sin kompis. Den testen har vissat sig att vara positvt.Fråga mig inte varför hon köpte testet. Jag har inte frågat det var det sista jag tänkte på efter chocken.
    Hon säger att det är hennes kille som hon har varit tillsammans med i nån vecka men mamman tror att det är någon annan eftersom hon har varit med sin kille i typ 2-3 v.
    Imorgon ska de till barnmorskan och prata och de har redan ring nån som ska prata med lilla tjejen också.
    Jag ska träffa mamman runt 10 ikväll efter att min man har kommit hem så ska jag åka hem till henne.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-10 20:11
    Helt ärligt jag ville ha råd inte att ni ska fråge sätta mig.
    Om ni inte tror på det så snälla svara inte då. Jag ville ha råd om vad jag ska säga till de eftersom jag ska träffa henne om 2 tim.

  • Svar på tråden 10 åring gravid,
  • ÖNadja
    vampyria2 skrev 2008-11-10 20:42:25 följande:
    Varför skulle de på apoteket bry sig om att det kom två små tjejer och köpte ett test? Det kan ju vara flera olika anledningar till att de köpte det, inte apotekets roll att reagera på det, kan jag tycka
    Kanske är för att ja bor i en liten by, här skulle dom nog tom. hålla kvar barnen och ringa hem till föräldrarna och fråga om dom verkligen ska köpa ett gravtest och till vem?! =)
    De var bara en tanke ja fick, men de är ju sant , bor TS i en större stad så är det nog ingen som "bryr" sej...
  • Lumut

    Allvarligt TS du skrev och ville ha råd. Men du svarar ju bara på folks påståenden! Du verkar inte ha någons töre panik eller ber om hjälp/råd..
    Redan verkar abort ett alternativ, så som ja ser är det enda i detta fallet. Vad vill du att vi ska skriva. Du frågar ju inget större? Verkar skumt detta tycker ja!!!
    hade jag varit väninnan hade ja aldrig satt mig här, jag hade styuckit bums till väninnnan inte haft ro elle rork att sitta här..faktiskt. Dessutom visa halva FL vad som hänt din väninnas dotter. Det osar.

  • dixx

    shit, ta kontakt med bup, boka en abort, ta reda på vem som e pappan. prata med han, de e ju trotts allt två om saken när det gäller sex. Hur gammal e han? kan de vara så att han utnyttjat henne. Hon e ju trotts allt bara 10år (ej byxmyndig)
    Och hjälp flickan att fixa ett bra preventivmedel så att inte samma sak händer igen.
    Men detta blir nog mamman uppgift. din uppgift blir att stötta mamman eller så kanske de e du som kan ge de bästa stödet åt flickan. Brukar ju funka bättre att prata om sex å sånt med nån annan vuxen än sin mamma.

  • siamusen
    Swinghunny skrev 2008-11-10 20:54:06 följande:
    Jag har hittat åtminstone fyra stycken som har tilltalsnamnet Gissel. Som om det nu spelar någon roll! Förstår inte varför folk hängt upp sig på namnet! Jag sökte bara lite slarvigt, så det finns säkert flera!
    Endast för att TS hänger ut ett barn pa nâtet. En flicka pa 10ar som är gravid och som man lätt kan spara genom denna lilla infon.
  • Aquila

    fam kaos skrev 2008-11-10 20:49:10 följande:


    Nej inte mer konstigt än att folk undrar om tråden verkligen är sann.
    Självklart skapar en tråd som denna misstro. Inget snack om saken. Vet inte ens vad jag själv ska tro. Det ÄR extremt men det finns inget som säger att det skulle vara omöjligt.Därför finns det ingen anledning att såga TS vid fotknölarna om man faktiskt inte sitter med alla fakta i knät.

    Denna hysteriska slakten på folk på detta forum är beklämmande. Vet du inte om folk ljuger? Nä, då är det bara att avvakta tills man vet. Självklart kan man ställa frågor, men det gör man på ett hövligt, respektfullt och trevligt sätt!

    Oskyldig till att vara ett troll tills motsatsen bevisas. Vad hände med det?
  • linapilar
    Bam skrev 2008-11-10 20:52:02 följande:
    Menar du att du skrivit ut flickans namn???
    nej min svägerskan
  • MikaelaF
    linapilar skrev 2008-11-10 20:49:59 följande:
    Så det finns bara en gissel i sverige, ok vi säger så. Ring skatte verket imorgon och hör hur många som finns i sverige
    Enligt statistiska centralbyrån finns det sex stycken i sverige med det namnet men bara en med det som tilltalsnamn..
    men orka lägga ner tid på att ta redan på vem hon är släkt med och vem hennes sälkting har som kompis och hennes barn osv.. Suck

    Tycker i alla fall att detta låter hemskt! Hoppas allt löser sig!
  • Swinghunny
    siamusen skrev 2008-11-10 20:55:33 följande:
    Endast för att TS hänger ut ett barn pa nâtet. En flicka pa 10ar som är gravid och som man lätt kan spara genom denna lilla infon.
    Men det är inte barnet som heter Gissel. Det är barnets mammas kompis moster eller om det var faster!  Går nog inte att spåra Gissel till flickan överhuvudtaget?  Därför förstår ja ginte varför folk hänger upp sig på det?!
    Life is like a rollercoaster!
  • Twid
    siamusen skrev 2008-11-10 20:48:34 följande:
    världen är liten. Samma person da antar jag.
    Känner oxå en Gissel, och vet två till som heter detta. så det är för mig inget konstigt namn. och inget som borde spekuleras i den här tråden.

    Ts, det är verkligen en hemsk situation din väninna och hennes dotter hamnat i. Du måste försöka göra klart för mamman att hon verkligen inte ska känna skuld. jag har varit i kontakt med många barn i den åldern och jag VET att dom är aldelles för nyfikna på sex och även agerar inte bara nyfiket pratar om det. här ikrokarna när jag var liten så var det en tjej som va 11 som vart gravid. med en kille som oxå var 11. 

    svårt att veta vad man ska säga. men jag hoppas verkligen att allt löser sig. och jag avundas inte situationen. du får se till att finnas till 100% som stöd för mamman och flickan.

    ta hand om dig. 
Svar på tråden 10 åring gravid,