• Mitti
    Äldre 11 Nov 17:32
    82782 visningar
    62 svar
    62
    82782

    Vad bör en nittonåring betala hemma?

    Som rubriken lyder:
    Vad är det rimligt att förvänta sig att en 19-åring som tjänar egna pengar ska betala hemma?

    Hon bor hemma och disponerar tv, telefon, internet, mat, hygien, mm mm helt fritt. Hon har nu fast jobb, fick sin andra lön denna månad. Hon tog själv upp att hon ska börja betala för sig (bra!) och nu undrar jag vad som är vettigt att sätta som hennes del?

  • Svar på tråden Vad bör en nittonåring betala hemma?
  • gamla plum
    Äldre 13 Nov 15:06
    #21

    Glömde skriva att hårprodukter smink kläder och sånt inte ingår i dessa pengar utan det får hon köpa ändå.

  • mamito­bella
    Äldre 15 Nov 14:28
    #22

    Ja alla summor är ju till hjälp både för henne o familjen, allt beroende vad hyran för er är. Min dotter 19 betalar 1 500 varje månad allt annat betalar hon själv.Men har hört att om dom har heltidslön så kan det bli mer.Dom behöver trots allt ha kläder o möbler o allt som behövs till eget sen som gardiner,sängkläder osv.som min dotter handlat en del redan o det ser jag som posetivt.

  • flower­Lowa
    Äldre 15 Nov 14:33
    #23

    tycker det är väldigt smart som några av er föreslår - att utan dotterns kännedom spara hela summan eller en del av det som dottern betalar till er i hyra, och sedan får hon tillbaka dem i form av presentkort på t.ex. IKEA; hemtex och andra inredningsaffärer. Tänk vilken present att få när man skaffar första lyan!


    (¯`°?.¸♥ ~Lill~Karlsson BF 2009~01~09~♥¸.?°´¯)
  • demokr­ati tack
    Äldre 16 Nov 14:23
    #24
    Mitti skrev 2008-11-11 18:10:15 följande:
    Tack för era synpunkter!Ja, nog kostar det alltid!Jag kan ju märka stor skillnad på kostnaden då hon inte är hemma, tex sover hos pojkvännen eller är bortrest. Stor skillnad!
    Precis så har jag med det, det är lite bökigt när hon inte är hemma hela tiden.
  • Annan
    Äldre 16 Nov 16:02
    #25

    Blev lite nyfiken så jag var inne på konsumentsverkets hemsida och kollade runt. Vad jag fick fram där så bör en ungdom betala ca 3500 kr i månaden hemma (om man jobbar så klart) men då ska man även betala hygien, lunch, mobiltel mm utöver detta. Jag själv tycker att det är viktigt att en ungdom får betala för sig för att vänja sig lite vid hur det kommer bli när man bor själv. Sen vad man gör av pengarna man får in det kan man ju bestämma själv, men det beror väl lite på ens egna ekonomi antar jag.

  • demokr­ati tack
    Äldre 16 Nov 21:20
    #26

    Min dotter är skriven hos mej och är där mest just nu, men framtill nu så har hon varit mest hos sin kille som bor hemma med sin mamma.

    Men nu har hon som sagt var varit hemma mera. Hos sin kille bet hon 1000 kr / mån, så nu bestämde vi när hon ju faktiskt är hemma mera äm där, att hon ska bet 500 kr där och 500 kr hemma.

  • mamma mia pizzer­ia
    Äldre 20 Nov 15:02
    #27

    Min grabb betalar 1000:- Han går i skolan och jobbar extra.

  • Mitti
    Äldre 20 Nov 16:38
    #28

    väldigt olika hur man gör ser jag....

    vi har ännu inte pratat och bestämt nåt
    hon jobbar hela dagarna och är trött så hon orkar inte ta upp det samtalet. har bara sagt att hon har ett förslag....

  • Lindse­y
    Äldre 11 Dec 11:39
    #29

    Har man jobb och bor hemma så ska man nog betala mer än 1000-2000 kr. Enligt normen ligger det uppemot 3500 om inte mer. Sen om man tar alla pengarna och stoppar i fickan är en sak, sen kan man lägger undan en viss del till ungdomen för framtida flyttning men verkligheten är att det kostar.
    Min sambo har en dotter som gjort precis så...hon jobbade och tjänade en massa pengar som hon spenderade på kläder hej vilt och nu när hon har flyttat så fattar hon inte riktigt hur mkt saker och ting kostar egentligen. Hon vill fortfarande shoppa jackor för flera tusen kronor när plånboken säger stopp och man får bara hoppas att hon själv inser att det inte går så hon inte går och tar nåt fint sms lån eller nåt.

    Dom anser att dom är vuxna i mångt och mycket och då även i att göra rätt för sig tycker jag. Vuxenlivet är tufft!!

  • Lindse­y
    Äldre 11 Dec 11:41
    #30
    Svar på #25
    haha...ja du tycker ungefär som jag hör jag. Tror inte man gör personen ifråga en tjänst genom att vara snäll och att få maten klar, tak över huvudet + massa andra förmåner skulle jag betala mer än 3500 kr för kan jag säga:))
Svar på tråden Vad bör en nittonåring betala hemma?