• Mitti

    Vad bör en nittonåring betala hemma?

    Som rubriken lyder:
    Vad är det rimligt att förvänta sig att en 19-åring som tjänar egna pengar ska betala hemma?

    Hon bor hemma och disponerar tv, telefon, internet, mat, hygien, mm mm helt fritt. Hon har nu fast jobb, fick sin andra lön denna månad. Hon tog själv upp att hon ska börja betala för sig (bra!) och nu undrar jag vad som är vettigt att sätta som hennes del?

  • Svar på tråden Vad bör en nittonåring betala hemma?
  • Virriga Vera

    Vår son betalar 2000:- och är 21 år, men så ställer han också upp och passar hunden nästan alltid när vi behöver den hjälpen. Sist var det 3 veckor när vi var i USA. Han ställer upp så gott som alla helger vi inte är hemma och det betyder otroligt mycket för oss.

  • Domoni

    Jag fick aldrig betala hemma men har vuxit upp till att bli en ansvarsfull och ekonomisk individ. Om man vill eller behöver ta betalt från sina barn när de bor hemma så är min åsikt att dessa pengar sparas till barnet för att sedan användas till utbildning eller dylikt.

    Men som sagt, bara en åsikt. Har aldrig varit för betalning hemma, men kanske ändrar mig när min lilla blir 19 :)

  • Hägris

    Jag tycker nog att man ska betala så att det märks iaf, har man eget så kostar det ju oavsett inkomst, själv var jag 16 när jag flyttade till eget.


    Men SUUUUUUUG!
  • Nasse7

    Domoni skrev 2008-12-30 09:12:06 följande:


    Jag fick aldrig betala hemma men har vuxit upp till att bli en ansvarsfull och ekonomisk individ. Om man vill eller behöver ta betalt från sina barn när de bor hemma så är min åsikt att dessa pengar sparas till barnet för att sedan användas till utbildning eller dylikt. Men som sagt, bara en åsikt. Har aldrig varit för betalning hemma, men kanske ändrar mig när min lilla blir 19 :)
    Det var exakt samma sak för mig. Jag betalade heller aldrig någonting när jag bodde hemma. Iofs gick jag i skolan och jobbade bara extra på loven, men ändå. Jag klarade mig alldeles utmärkt när jag väl flyttade till egen lägenhet.
    Om dottern själv vill hjälpa till och betala så är det ju klart att hon ska göra det, men 3500:- tycker jag låter ganska mycket. Pengarna som hon sedan betalar tycker jag också låter som en jättebra idé att spara så att hon får dem sedan i inflyttningspresent.
  • Mitti

    Om min ekonomi vore sådan att jag inte behövde hennes bidrag s¨å vore det ingen fråga. jag kan inte spara och lägga undan några pengar jag behöver varje krona för att klara basbehoven.

  • ebben

    du kan ju va bussig å låte henne betala en del+att sätta in en del på bank! bra sätt att det blir sparat.
    tex 2500 till dig+2000kr på banken.
    beror på vad hon tjänar o om du är i behov av att hon betalar stor del....tycker jag.
    INTE vara för snäll/för billigt tycker jag-då lär de sig ej pengars värde.

  • ebben

    mitti-vad anser du att du behöver?
    klarar du er om hon betalar 2500?

  • Mitti

    Vi har kommit överens om 2500 och det är jättebra.
    Det var ju hon själv som tog upp frågan och hon vill bidra. Vi har pratat om saken och har en god överenskommelse så det känns bara bra.

  • ebben

    det är ju bara tänka vad det skulle kosta henne att bo i egen lägenhet tex! med eget tv,telefon,mat o allt!!!det är inte billigt!

  • ebben

    okej-kan du inte tänka dig att ta tex 3000 eller 3500-fast att sätta in resten över de 2500?
    bara ett spar åt henne!? det är ju skitsmart!

Svar på tråden Vad bör en nittonåring betala hemma?