Honung stället för sirap?
Tänkte baka bröd, hittar ingen sirap
lat
Vill inte gå till affären, funkar det med honung istället eller kanske ljus sirap istället för mörk?
Tänkte baka bröd, hittar ingen sirap
lat
Vill inte gå till affären, funkar det med honung istället eller kanske ljus sirap istället för mörk?
Det fungerar bra med honung, men man skall ta mindre degvätska om man använder honung istället för socker eller sirap, för den innehåller mer vatten. Kan nog annars fungera med ljus sirap istället för mörk, åtminstone om brödet inte innehåller några större mängder, annars är väl risken att det blir lite för sött, med tanke på att den ljusa är sötare än den mörka...
Tack
Då kan jag börja baka
Lycka till!
@ Flox, om man behöver mindre vätska så är det kanske av någon annan anledning. Enligt matkalkyl.se/se-ljussirap.php så har ljus sirap nästan 20% vatten och 20% är om jag minns rätt gränsen för att SBR skall godkänna honung.
@ Flox, om man behöver mindre vätska så är det kanske av någon annan anledning. Enligt matkalkyl.se/se-ljussirap.php så har ljus sirap nästan 20% vatten och 20% är om jag minns rätt gränsen för att SBR skall godkänna honung.