• Äldre 21 Nov 14:42
    9340 visningar
    15 svar
    15
    9340

    ugnsbakad fläskfilé

    vi brukar bara krydda rejält runt om o sen vira in den i bacon o helsteka... gott gott...

  • Äldre 21 Nov 14:58
    #9

    Glad lessen skrev 2008-11-21 14:51:07 följande:


    Steker du den i ugn då? Och hur länge ska man ha den inne så att den blir genomstekt?
    de e bara att putta in den i ugnen... de går kanske på ca 20 min... längre om den e stor... brukar skära lite lätt i den tjockaste delen så man vet om de e klart... det är bättre att ha lite lägre värme än för hög så att de tar lite längre tid för den bir saftigast då...

    vill man lyxa till de kan man skåra den lite innan o trycka i ost med god smak o sen linda bacon... jag e lite av en ostoman...
  • Äldre 21 Nov 15:09
    #11

    Glad lessen skrev 2008-11-21 15:07:12 följande:


    kan man ha rödvins sås till den?
    vi brukar ha bea eller rödvins... eller båda hehheh..sambon är ett beanäs freak...... eller bakpotatis med räkröra eller kryddsmör ... mmm.. nu blir jag lite sugen...
  • Äldre 21 Nov 15:14
    #13

    Sara och Maja skrev 2008-11-21 15:10:58 följande:


    Vi brukar helsteka fläskfilén och sedan skära den i skivor. På varje skiva brer jag lite chmpinjoncreme (finns att köpa på burk) sedan lägger jag skivorna omlott i en ugnsform och gör en champinjonstuvning som jag häller över fläskfilén. Om man vill kan man toppa med lite riven ost.
    de ska jag komma ihåg .... både sambon o jag gillar championer super mkt..sen gillar jag sånt man kör i ugn som är lite gratäng aktigt me
Svar på tråden ugnsbakad fläskfilé