Inlägg från: Anonym (socialsek.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (socialsek.)

    En fråga om bostadsbidrag / soc hjälp för ensamstående

    Nej,nej,nej!!! Du som skrev inlägg nr 1 hur fan tänker du??? Du uppmanar TS som upenbarligen inte vet hur saker fungerar till att begå en brottslig handling. Att inte uppge att man fått pengar, oavsett om de kommer från mamman, är bidragsfusk och skall enligt ny lag alltid polisanmälas. Skärpning! Tänk efter lite innan du ger idiotiska råd!

    Även försäkriingskassan har ett tak när det kommer till hyran. Så även om din hyra är hög så kan du bara så bostadsbidrag som motsvarar ett billigare boende.

    Du måste inte blanda in soc. om du inte ansöker om något. Klarar du ekonomin själv så gör du. Det verkar ju dock som om dina inkomster kommer att vara dåliga ett tag framöver och du är säkert berättigad till komplettering om du söker. DEt är ju bättre än att låna. Men vad du än gör, undanhåll inga pengar.

  • Anonym (socialsek.)

    Är inte helt säker men tror att du kan få bostadsbidrag på det belopp som anses vara en skälig hyra för dig och ditt barn. Man räknar alltså inte den faktiska hyran. Kolla med FK innan du flyttar.

Svar på tråden En fråga om bostadsbidrag / soc hjälp för ensamstående