• Anonym (jag med)
    Äldre 27 Nov 22:48
    11834 visningar
    18 svar
    18
    11834

    En fråga om bostadsbidrag / soc hjälp för ensamstående

    Ts jag har inte läst allt nu bara ditt inlägg. Jag är själv en ensamstående mamma på 19 år (i dec fyller jag) mitt barn är ett år nu och jag har vart själv sen fem månader tillbaka. Men jag och pappan har hela tiden fått hjälpt av soc. När vi fick reda på att jag var gravid gick vi till soc och pratade med dom. De skulle hjälpa oss men dom sa att vi skulle leta efter en lägenhet med en hyra på max 4200. Vi hittade en och dom betalar hyra och el och sen har vi 6000 kvar efter det som ska täcka, telefon, bredband, mat och kläder. Vi klarar oss bra

    OBS: av dom 6000 som är kvar så räknar dom då bort att vi SJÄLVA får in pengar vilket är föräldrapenning 4400 och barnbidrag 1050. Så vi får ungefär 1-2 tusen av dom varje månad Men nu när föräldrpenningen går ut i dec får vi ju mer från soc. Så ta kontakt med dom så hjälper dom dig ska du se. Förhoppningsvis. Annars kankse du kan hitta en lägenhet med mindre hyra så du klarar dig på dina 9000 som det blir om jag förstått rätt.

    Men du SÄG INTE till soc att du "får" 4000 av din mamma varje månad för då säger dom - okej bra, då klarar du dig på det där.

    Kram till dig.

  • Anonym (jag med)
    Äldre 27 Nov 22:49
    #18

    Just det jag glömde skriva att bostadsbidrag tror jag med säkerhet att du kan få (vi får 1900) vilket beror på våran låga inkomst. Ring till försäkringskassan så hjälper dom dig!

Svar på tråden En fråga om bostadsbidrag / soc hjälp för ensamstående