Tillbaka efter ett år på "Mars"
Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi transplanterade !

  Tis 25 nov 2008 22:44 Läst 17890 gånger Totalt 260 svar
  tomcar­1
  Visa endast
  Tis 25 nov 2008 22:44

  Hej !
  Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
  /tomcar1

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
  Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
  Ny tråd:
  www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

 • tomcar­1
  Visa endast
  Tor 19 feb 2009 21:13 #240

  snorksork...nej, jag kände ingenting. Låg på en brits och bara vilade. Blodtrycket kan visst sjunka, men inget hände. Allt hel okej, Fick ligga kvar en kvart efter för säkerhets skull.
  /tomcar1

 • Tor 19 feb 2009 21:15 #241
  Svar på #240
  Ok, det låter bra. Har lågt blodtryck sedan innan så vi får se om jag blir svimmig då!
 • Tor 19 feb 2009 23:21 #242

  Var en sån som kikade in av nyfikenhet! Kan säga att jag är med i registret och självklart donerar mina organ! Även blodgivare, det är skönt att kunna bidra medan man fortfarande finns här också...


  - Lycklig mamma till J -
 • tomcar­1
  Visa endast
  Fre 20 feb 2009 08:21 #243

  nica83...du är så välkommen så att kika in och bra att du har tagit ställning.
  Läste någonstans att allt fler svenskar tar ställning nu och det är jättebra, ett plus även att fler även är positiva : )

 • ovebri­nk
  Visa endast
  Lör 21 feb 2009 15:37 #243

  hej alla! jag blir knäpp på den här tråden, ingen idé att skriva nått snart. alla mina inlägg blir borttagna, utan att jag skrivit nått fel!
  Sara

 • tomcar­1
  Visa endast
  Lör 21 feb 2009 16:24 #244

  ovebrink...men det verkar bara vara de som var till m... någonting eller de som var postade av henne/honom, så du kan nog lugnt skriva vidare. Allt väl med magen, njuren och mediciner ?
  /Carola

 • Marija­79
  Visa endast
  Lör 21 feb 2009 17:29 #245

  Hej allihopa, hur är det med er?
  Jag har mått ganska dåligt, varit andfådd och så...
  Har fått ta vätskedrivande men det har inte hjälpt så mycket förutom att jag har typ kissat ihjäl mig...

  Ska till Lund och göra en biopsi på tisdag så håll tummarna för mig!

  Ser att någon ska få järn i spruta, jag fick der vid ett tillfälle men blev dålig. Blev yr och konstig så de fick sluta med det men har hört att andra som fått det har känt sig bra och nästan som att de fått en riktig energi kick!!!

  Snorksork tror läkarna att du kommer att behöva en stomi?
  Hur känner du själv inför det? Förlåt att jag frågar men eftersom du nämnde det så blev jag lite nyfiken...
  Hur går det till, alltså processen och vad innebär den för dig?

  Hur mår ni andra? Några nyheter? bra som dåliga?
  Trevlig helg och STOR KRAM på er!

  Marija med hjärtat

 • Lör 21 feb 2009 17:58 #246

  Marija: Nervöst med biopsi. Håller tummarna så hårt det går. Hur känns det nu? Får du ligga kvar efter biopsin?

  Ja, det är inte bestämt än om det blir tabletter el spruta. Jag hoppas iaf att jag hör till de som får en riktigt kick!
  Jag vet ju att jag förr eller senare kommer behöva stomi, haft min tarminflammation i 16 år nu så risken för cellförändringar ökar ju för varje år som går.
  Klart att det känns tråkigt att ev få gå runt men en påse med bajs i på magen men samtidigt så är jag tacksam över att det finns alternativ.
  I första läget kommer jag informeras om olika sätt att göra operationen, vad som kan vara aktuellt för mig, beror nog mkt på hur ändtarmen ser ut vad man kan göra med återkopplingar tunntarm-ändtarm el om det blir ngt annat. Har inte så bra koll på alternativen iom att jag varit helt bra i tarmen i många år!

   Vet inte hur det blir med mitt ärr/imunnedsättning om operationen görs på Sahlgrenska el här hemma men ja hoppas nästan Sahlgrenska. Känns väldigt tryggt där.

  I nuläget hoppas de att mitt skov läker ut och att jag slipper stomi, vi får se vad som händer när kortisonet är på måldos 5 mg och när tarmmedicinen fått full verkan.

  Kram på er alla och revlig helg!

  Här blir det hemmagjorda hamburgare men supergod dressing och melodifestival.

 • tomcar­1
  Visa endast
  Sön 22 feb 2009 15:00 #247

  Marija...skönt att du äntligen får göra en biopsi, för de brukar kunna säga mycket. Antagligen svaret på att du mår dåligt, jag hoppas det iallafall och att det snart går att kurera.

  snorksork...visst, det är inget roligt att behöva ha påse på magen, men idag har de så fina påsar och material. Har flera ggr haft folk från ILCO på möten på jobbet, som berättat bl.a om att ha påse på magen och det verkar fungera ganska bra ändå, även om det är tråkigt att behöva ha det. Jag hoppas ändå att du slipper det och att medicinen verkar. Håller tummarna : )

 • Mån 23 feb 2009 11:26 #248

  Apropå järntillskott.
  Jag fick järn intravenöst när jag väntade sonen. Har alltid haft lågt blodvärde (kring 100) men då blev det extremt lågt. Kring 78 när det var som lägst. Fick järn en gång i veckan.
  Nu ligger det på 105, inte högt men men, man lär sig leva med det.

  Tog prover för två veckor sedan och i torsdags var det dags att träffa min läkare (som jag gör var tredje månad). Proverna såg bra ut sa hon. Jag nämnde mina onda leder som jag brukar ha ibland samt att jag börjat känna av gikten jag har i ena stortån (är inte skönt att ha kan jag tala om!). De ska kolla...hm vad heter den nudå...nånting på syra..Jaja, är den nivån för hög kanske dosen måste ändras. Ev ska jag få minska på kortisonet för att lindra värken i lederna och mina svullna anklar. Läkarn tyckte jag skulle börja använda stödstrumpor för anklarnas skull. Jisses, sådan hade jag när jag väntade Isak och fötterna var stora som fotbollar. Dom var inte så fina men man behöver ju inte köpa Apotekets . Det finns ju sådana som ser ut som "riktiga" strumpor.

  Har blivit bjuden på utlandsresa av mina föräldrar. Så i maj åker jag och Isak en vecka till Turkiet! Ska bli så härligt! Min mamma och min moster ska med men dom blir där i två veckor (lyllosar) plus en kusin till mig som också ska vara där i en vecka. Det blir skoj. Längtar! Hm, tror jag måste ut snart och jaga bikini (har lite konstiga mått så det brukar vara svårt att hitta)
  Maken får vara hemma. Var lite rädd att han skulle bli avis eller undra varför inte han får följa med eller så men han tyckte bara det var skoj att Isak och jag skulle få åka iväg. "Far och flyg ni" sa han


  Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
 • tomcar­1
  Visa endast
  Mån 23 feb 2009 15:40 #249

  Malounis...vad härligt det låter med Turkiet, nu när vi har snö och kallt. Vi hade snöoväder här igår och trafiken stod stilla stundtals på E4:an. Kom iväg till jobbet idag iallafall. Jag hade väldiga besvär med gikt i början efter min dubbellungtrpl. Fick ett läkemedel då som jag stod på länge. Ja, vad är det syran heter nu igen...hmmm, skönt att man kan glömma trots allt ; )
  Både maken och jag hade stödstrumpor på oss när vi flög till Teneriffa. Ett himla bök och få dem på sig, men faktiskt skönt att ha dem ändå. Vi satt ju över 5 timmar, så det var faktiskt behövligt.
  Hur länge fick du ta järninfusioner ? Jag ska få denna vecka och nästa också. Mitt Hb (blodvärde) ligger inte så lågt, men mina järndepååer är inte så bra. Samtidigt tar jag aranesp och finns det då inga järndepååer att ta av, då blir det en dum rundgång.
  Ha det bra och glöm inte serien på torsdag från Göteborg om trpl. Ska bara försöka att komma ihåg det själv också !
  /tomcar1

 • Mån 23 feb 2009 15:47 #250

  Det var bara under graviditeten som jag fick extra järn. Och någon vecka efterråt också om jag inte minns helt fel. Förlorade lite blod under kejsarsnittet (fick två påsar på observationen) så det behövdes någon järninfusion även efterråt medan jag låg på BB.

  Nej, den vill jag inte glömma. Har f.ö. lagt en påminnelse om serien i min mobil (har alltid saker på g i mobilen så slipper jag ha dem i huvudet ).


  Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
 • tomcar­1
  Visa endast
  Mån 23 feb 2009 15:51 #251

  Malounis...okej, vad bra att järnet blev bra under tiden för det är väl annars ett vanligt problem under just graviditet också ? . Själv skriver jag både i almanackan på vägen och fickalmanack. Är det åldern tror du ; )

  /Carola

 • Mån 23 feb 2009 21:21 #252

  Skriver bara lite snabbt och önskar lycka till med biopsin i morgon Marija! Ska tänka på dig!

 • tomcar­1
  Visa endast
  Mån 23 feb 2009 21:25 #253

  Ja, var det imorgon Marija ? Håller tummarna jag med,och hoppas att de hittar något som kan vara orsaken tilla tt du inte mår bra och att du i så fall kan få behandling. Tänker på dig.
  /tomcar1/Carola

 • tomcar­1
  Visa endast
  Mån 23 feb 2009 21:30 #254

  Hjälp....fick ju se att tråden går ut imorgon, så nu ses vi här istället: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html
  Vet inte om jag la tråden i fel forum, men välkoman dit istället : )
  /Carola

 • Multi me
  Visa endast
  Tis 24 feb 2009 16:39 #257

  Hej igen,
  Jag väntar fortfarande på mina organ och är forfarande jätterädd. Var inte ni det när ni väntade? Just nu längtar jag trots allt, för att kunna komma vidare i mitt liv, att det ska ske. Tänker på det i stort sätt jämt. Är jag berädd. Har en enorm livskris och tycker att det är jättejättejobbigt. Får äta mediciner så jag håller mig på land. Hur upplevde ni väntan???

 • Tis 24 feb 2009 18:10 #258

  Multi me skrev 2009-02-24 16:39:05 följande:


  Hej igen,Jag väntar fortfarande på mina organ och är forfarande jätterädd. Var inte ni det när ni väntade? Just nu längtar jag trots allt, för att kunna komma vidare i mitt liv, att det ska ske. Tänker på det i stort sätt jämt. Är jag berädd. Har en enorm livskris och tycker att det är jättejättejobbigt. Får äta mediciner så jag håller mig på land. Hur upplevde ni väntan???
  Jo, jag var också rädd. Fast kanske mest i början. När jag hade väntat ett tag var det nästan som att jag förträngde det hela lite. Det kändes som något avlägset och overkligt. Att jag skulle gå igenom en så stor operation. Ibland tänkte jag förstås på det, och då kom rädslan tillbaka. Det var nästan så att jag funderade på att ringa och säga att jag inte ville genomgå operationen. Men samtidigt kände jag som du att detta var något jag ville göra för att gå vidare med livet, och dessutom hade jag säkert inte levt så länge utan transplantationen.

  Hoppas att du nu inte behöver vänta länge till!
 • Tis 24 feb 2009 18:24 #259
  tomcar1 skrev 2009-02-23 21:30:37 följande:
  Hjälp....fick ju se att tråden går ut imorgon, så nu ses vi här istället: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.htmlVet inte om jag la tråden i fel forum, men välkoman dit istället : )/Carola
  NY TRÅD!!!
 • Multi me
  Visa endast
  Tis 24 feb 2009 18:44 #260
  Svar på #259
  Tack för svar. Jag känner har känt mig så ensam i detta. De böcker och några jag talat med säger hur de längtade tills dagen de ringde. Tack igen.

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!