• tomcar­1
    Äldre 25 Nov 22:44
    59594 visningar
    267 svar
    267
    59594

    Vi transplanterade !

    Hej !
    Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
    /tomcar1

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
    Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
    Ny tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

  • Svar på tråden Vi transplanterade !
  • tomcar­1
    Äldre 5 Jan 12:50

    Malounis...har ni börjat försöka nu då ? I så fall håller jag tummarna hårt, hårt : )

  • Äldre 5 Jan 16:46

    Den 29 dec var det tre månader sen jag tog sista sprutan. Så rent teoretiskt är vi nu utan skydd. Men de säger att de kan ta upp till ett år innan ägglossningen kommer igång igen. Väntar väl in första mensen innan man vågar hoppas på nåt iaf


    Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
  • tomcar­1
    Äldre 5 Jan 18:23

    Malounis...jag önskar er lycka till då : )

  • Granne­n
    Äldre 5 Jan 18:41

    Jag hade cellförändringar i höstas så nu i mars ska jag ta nytt prov och om det inte är borta då så lär de väl ta bort lite eller mkt beroende på hur det ser ut.

    Malounis: Vad spännande! Hoppas att det tar sig snabbt!

    Vi har rena sjukstugan här hemma, dottern ska börja med antibiotika för hon har två olika bakterier i näsan bla moraxella. Jag hade velat lämna näsprov jag med iom att jag varit skraltig och hostig ett tag men det tyckte läkaren inte behövdes... Synd för så dyrt kan det väl inte vara med ett näsprov!
    Är tydligen en bakterie som kan ge lunginflammation. Samtidigt vill man ju inte tjata sig till det heller och vara den där jobbiga, överoroliga patienten!

    Min mage verkar bli lite bättre så jag hoppas att den blir helt bra så att jag kan minska kortisonet, vore så skönt att slippa det! Gillar inte biverkningarna!

  • Granne­n
    Äldre 5 Jan 21:20
    Svar på #175
    Ha det riktigt skönt och njut! Glöm inte solfaktorn! Skönt med lite värme nu när det är så kallt hemma! Hoppas att jag också en dag kommer över spärren och vågar dra iväg så! Jag är för feg för det än! Men vi var iaf i Moseldalen i höstas!
  • Granne­n
    Äldre 7 Jan 10:52

    Tänkte fråga om ärrersättning, vad har ni fått?

    Kontaktade försäkringsbolaget idag och de pratade om mellan 1500-5000. Hade räknat med mer än så när man tänker på storlek!

  • Äldre 7 Jan 11:13

    Ärrersättning?
    Kan man inte få det bara om ärret på nåt vis är missprydande? Att det inte riktigt läkt som det ska eller att de misslyckades med "sömnaden" och det blev mycket fulare än vad man behöver acceptera?
    Jag har blivit opererad en hel del i mitt liv och har en massa (eller iaf 5 på magen/buken. Brukar säga att jag har ärr i alla vädersträck . Gud va rik jag skulle ha varit nu om jag begärt ersättning för alla dem .

    Skämt å sido, jag har faktiskt ingen aning vad man kan få från försäkringsbolaget. Då jag inte har något missprydande ärr (fast det är klart, inget ärr är väl kul hur det än ser ut men det är ju inte så det räknas) så har jag aldrig tänkt på saken.


    Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
  • Granne­n
    Äldre 7 Jan 11:54
    Svar på #180
    Det ska man kunna få om man har en försäkring oavsett hur fint/fult ärret är. Mätte mitt nu och det är 23 cm åt ena hållet och 12.5 åt andra. Håller man på och betalar dyra premier så vill man ju få ut lite när det väl gäller med!
    Mitt är väldigt fint gjort utan utvärtes stygn men ändå så är det ju stort och delar av hela buken + att det är en ful valk ovanför ärret.
  • Äldre 7 Jan 12:11

    När jag tänker efter så har jag för mig att min mamma sa nåt om att jag kunde söka ersättning. Men det var ju 17 år sen så jag minns inte så noga. Hur som helst så kan man väl nog inte komma så här långt senare...
    Nåja, jag har inte varit medveten om detta förrän nu så jag ska inte vara bitter .


    Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
  • Granne­n
    Äldre 7 Jan 12:44

    Jag hade räknat med runt 20000 iaf så jag är besviken. Hade varit goa penagar nu när jag är sjukskriven och sliten... fast jag lever ju iaf...

Svar på tråden Vi transplanterade !