• tomcar1

    Vi transplanterade !

    Hej !
    Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
    /tomcar1

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
    Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
    Ny tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

  • Svar på tråden Vi transplanterade !
  • tomcar1

    Marija79...vad skönt att du mår bättre, men hur är det med det som du kände dig hängig av innan jul ? Du trodde att det kanske var en avstötning ?
    /tomcar1

  • Grannen
    Svar på #207
    Låg du lågt ibland med? Vet ju att du lår ruggigt högt! Skönt att du fick byta tillbaks.

    Jag mår lite bättre i tarmen nu, har minskat kortsonet och det är självklart skönt!
    Har ökat upp azatioprint lite och än så länge går det bra

    Trevlig helg på er alla!
  • Grannen

    Ngn som vet när dokumentären om transplanterade/väntande börjar på svt? Ngn nämnde nästa vecka men jag hittar inget i tablån.

  • Grannen
    Svar på #210
    26/2 21.30 "På liv och död"

    Hittade det i ett annat forum. 8 program.
  • Grannen
    Svar på #212
    Ja, på SVT. Ska bli spännande att se hur de har lagt upp det! Ska tydligen vara tre levrar, bla en liten kille som fått en bit av sin mammas lever, ngn som står på listan och jag antar lunga/hjärta med iom att det är 8 avsnitt!
    Hoppas att detta kan öka anmälningarna till donation!
  • Njure nr 2

    Hej.
    Jag är en 45 årig kvinna som blev transplanterad mars 2006 på HS. Har haft en fin transplantation resa. Inga avstötningar, kanon värden plus att urinproduktionen kom lätt igång trots att jag inte kissat alls på 8 år. Fantastiskt!!! Fick dock ett magvirus på sommaren vilket gav mig tre trista veckor på infektion. Till sist plockade dom bort Cellcepten en vecka,då blev jag frisk. Intressant!
    Mina besvär med huden började under min dialystid och har väl triggats igång mer nu efter starkare och tuffa medeciner. Går var tredje månad för koll.Har varit lugnt under ett år,men sist tog dom 4 biopsier som jag nu väntar på svar. Mina händer är i princip försörda av vårtvirus och solskador. Tumörerna har mest uppstått på händer, runt brösten och ryggen. Numera har jag prickar över allt och vad som är vad är just det luriga. Men allt som ser ovanligt ut,som kliar och inte läker skall man kolla upp. Sola skall man absolut inte göra.Jag har givetvis solförbud, så det är kläder,keps och solkräm som gäller. Med våra medeciner är vi jätte känsliga....mot det mesta tror jag.
    Jag åt cellcept,prograf och kortison dom först två åren. Tanken var att ta bort kortisonet,men pga hudproblemen tog dom bort cellcepten. Glad för det blev jag, för min mage blev helt bra efter det. Sedan hade det varit skönt att slippa kortisonet..Ta väl hand om er där ute!!!! Mvh

  • tomcar1

    njure nr 2...tack för att du berättade, ska vara uppmärksan. Har märkt att jag får som små, små sår om jag har varit i solen. De kan klia mycket, men de försvinner efter ett tag. Kan det vara något "mysko" tror du ?

    Ni som har transplanterat njure, har ni oftare urinvägsinfektionen än innan ? Jag har det och just nu har jag en pågående : (
    Inget kul !
    /tomcar1

  • Njure nr 2

    Hej.
    Tror att ganska många njurtransplanterade får urininfektion,men vet inte riktigt säkert. Efter att aldrig haft urininfektion innan så fick jag en rejäl i somras med blodförgiftning. Blev chockad och skit arg, mycket blev förstört pga 4 veckors antibiotika och sedan återkom bakterier 4 ggr efter det med pencellinkurer. Jag tror att vi är extra känsliga pga vår imunnedsättande medeciner så det gäller att va försiktig....Men som en "tröst" så känner jag allt för många friska kvinnor som går med urininfektioner titt som tätt.
    Själv har jag slutat simma i bassäng.
    Ta väl hand om dig!!!

  • Malounis

    Jag hade en hel del uvi förrut men när jag slutade använda stringtrosor för sisådär 8 års en så försvann också uvi:na. Låter konstigt kanske men jag ser liksom ett samband där. Hur vet jag dock inte.
    Ibland har prover visat på bakterier och de har frågat om jag känt av någon uvi men det har jag inte gjort. Konstigt eftersom man ju oftast känner när man har det.

    Sola ja, tänk om man kunde vara lite mer försiktig. Har varit utomlands några gånger och då ligger man ju där på stranden...Fast jag är inte något fan av att ligga och steka mig, tycker inte om när det blir för varmt så det blir ju inga långa stunder i solen. Men även korta kan ju vara farliga för oss. Men det känns ju som att åker man till solen så vill man ju ta del av den också. Fast jag har lovat mig själv att bli mer försiktig. Hellre kritvit än hudcancer brukar jag tänka...


    Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
  • tomcar1

    Malounis...håller med ang. solen. Gillar inte heller att steka, när det är för varmt. Tycker att jag blir "lustig" i skallen. Hur går det med..ja, du vet ?

    Njure nr 2...Jag går på vattengympa, undrar om det kan vara orsaken till alla UVI jag har ? Ska höra med min njurdoktor nästa besök.

Svar på tråden Vi transplanterade !