• Cerazette - Jag vill höra o veta allt...

  Ons 28 apr 2004 23:56 Läst 162633 gånger Totalt 59 svar
  Ons 28 apr 2004 23:56

  Hej...
  Jag tänkte kolla med er som använt Cerazette om hur de funkat för er...
  Jag vill veta ALLT och då menar jag verkligen ALLT, så snälla skriv ner ALLT, jag vill ha låååååååånga svar =))

  Skämt osido...

  Jag är inne på dag nummer 3 på mina tabletter, men än så länge är allt lugnt... Så nu är jag nyfiken på hur dessa små minipiller funkat för andra och vilka symtom de givit, både positiva och negativa...

  Jag vill till exempel veta om:
  *huvudvärk, yrsel, synrubbningar
  *muntorrhet
  *kåthet - plus/minus
  *magen - lös/hård/gasig
  *illamående
  *PMS -mer/mindre
  *blödningar - mer/mindre
  *mellanblödningar
  *humörsvängningar utöver PMS
  *ägglossning, då dessa tydligen ska vara ägglossningshämmande
  *eventuell graviditet under intagandet av dessa piller

  Även era egna reflektioner över hur ni tyckt att de fungerat och gärna varför ni slutat med dem om ni gjort det... Och om det är något mer ni tycker jag missat att ta upp i min frågeställning så tillför det gärna...
  Äckelvarningar är till för andra inte mig, jag tål det mesta *skrattar*

  Tack på förhand // Emma

  Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
 • Mån 17 jun 2013 19:24 #41

  Hej!
  Tänkte fråga om ni har fått nån biverkningar efter ni slutat med cerazette?
  Jag slutade med cerazette för två månader sedan och har haft två mens normala. Mitt humör har pendlat mellan o vara normal och ledsen utan anledning och tappat lusten. De senaste veckorna har jag gått upp 2 kg.
   Är det nån som har samma problem?

  Mvh
  Missy 

 • Lör 22 jun 2013 21:12 #42

  Jag är inne på dag 3 av cerazette, så vågar inte yttra mig än. Men får jag minskad sexlust så kommer jag sluta äta dom. Jag älskar ta mig tusan sex.

  Jag har inte sådär otroligt många alternativ då jag har migrän med aura som hindrar mig att äta vanliga p-piller, och p-stav kan jag inte ha för då blöder jag ihjäl.
  Blöder jag normalt eller iaf mindre med cerazette än jag gjorde med stav så är jag nöjd.

  Sen vägrar jag att ha spiral och andra grejer där nere då jag hört obehagliga historier om det.

  Nu känner jag mest rädsla för cerazette och skulle kanske inte läst alla kommentarer :P

  Hur eller hur så är jag en petig jäkel och tar mina piller exakt samma tid varje dag, har två larm igång som påminner mig och har dom alltid i bakhuvudet så jag inte glömmer dom. Ska jag bara tio meter utanför dörren så är dom med mig, man vet ju aldrig.

  :)

 • jen836­363
  Visa endast
  Sön 23 jun 2013 20:06 #43

  Slutade med cerazette för lite mer än 1 vecka sedan och herregud vad kasst jag mått denna vecka. Bara någon dag efter det sista pillret blev jag kass i magen och helt slö. Har haft som mensvärk fast mer krampaktigt i magen från och till. Har känt mig som en zombie och har migränliknande huvudvärk nästan varje dag. Ingen mens har dock kommit.. igår hade jag jätteont i bröstvårtorna. Har dock redan märkt att mitt humör inte alls är lika dåligt och känner mig sugen på sex. Det var jag väldigt sällan när jag åt dem.. jag mår bättre psykiskt.. hoppas min kropp reparerar sig fort efter dem j*vla pillerna. Blev helt aggressiv av dem.. usch.

 • Tor 27 jun 2013 08:48 #44

  Jag har käkat dessa p-piller i över 5-6år. Jag älskar dem! Har inte haft någon biverkning alls. Nu har jag slutat med dem för att vi ska försöka få barn:) så ni som har slutat med dom hur länge dröjde det innan ni fick mens eller blev gravida?? :))

 • Tor 25 jul 2013 10:54 #45

  Hej alla vänner,
  Tack för era svar så många år efter trådstarten.

  Jag kan berätta för er att Cerazette var inte min typ av piller.
  Nu är detta ganska många år sedan så jag kommer inte ihåg alla detaljer längre, men jag kommer ihåg varför jag slutade med dem efter 8 månader.

  Jag stod en morgon framför spegeln i badrummet och tittade på mig själv, och blev så skrämd över att jag inte kände igen mig själv längre. Att förklara den känslan för någon som själv inte upplevt den går nog inte.
  Men att stå där och stirra på sig själv och fundera på vem man är och vad man gör där och varför man står där. Att må så dåligt över sin likgiltighet, sina oupphörliga humörsvängningar, yrsel, knepiga blödningar och att verkligen inte känna igen sin egen spegelbild. Den personlighetsförändringen jag upplevde var verkligen skrämmande.

  Så jag tog beslutet att sluta med mina piller på stört och det tog 2 år innan jag kände igen mig själv igen.
  Jag började inte med några nya piller alls, jag kontaktade MVC och pratade med dem om hur jag skulle göra för jag vägrade att börja med några nya piller och pga tidigare problem med hormonspiral så får jag inte ha kopparspiral heller.
  Jag fick utskrivet ett pessar och spermiedödande gel och det beslutet ångrar jag inte.

  Jag står gärna ut med mensvärk, kraftiga blödningar och migrän för jag är så tacksam över att jag känner igen mig själv när jag tittar mig i spegeln. Även om jag suckar när den är på gång och PMSen sätter in så vet jag i alla fall att min kropp och mitt psyke fungerar som det ska. 

  Lycka till alla där ute med allt ni tar er för.                  

 • Tor 7 nov 2013 13:36 #46

  Jag fick Cerazette utskrivet av min läkare idag.

  Har aldrig använt hormonellt preventivmedel så jag är väldigt nervös över hur just min kropp kommer reagera...
  Borde kanske inte har läst i den här tråden för nu har jag blivit väldigt tveksam.

  Men det är ju klart värt det om jag slipper jobbiga biverkningar 

 • Tor 20 feb 14:49 #47

  Någon som blivit gravid fast ätande av dessa piller?

 • Tor 20 feb 15:29 #48

  Jag svarar väldigt dåligt på alla typer av hormonpreparat och så även Cerazette.
  Jag var inte trevlig att umgås med den korta tid jag åt tabletterna. Sur, grinig, deppig och mådde allmänt piss. Min pojkvän jag hade på den tiden gjorde till och med slut med mig på grund av hur jag betedde mig och mådde... 
  Nå näää, jag skulle väl inte rekomendera dom.

 • Lör 22 feb 13:32 #49

  Jag har nu ätit Cerazette i 3,5 månad. Har inte fått några speciella biverkningar annat än lite sämre hy och ett par mellanblödningar.

 • Tis 29 apr 14:40 #50

  Hej alla !
  Jag har tagit cerazette i en månad nu och jag blev mig väldigt trött. Jag fick mens 10 dagar efter den första kartan av piller. Nu undrar jag fortfarande om det kommer att sluta blöda nån gång, små blöder i 16 dagar hittills. Började 2:a kartan i Lördags .... jag avvakta några veckor till så få vi se om det blir bättre?
  Men annars så kände jag ok , ingen förändring som vissa pratat om hormonsvängning ...osv. Förvånad

 • Tor 1 maj 19:36 #51

  Har ätit cerazette i två månader efter byte från annat p-piller. Mår prima. Inga biverkningar alls vilket oroade mig först.

  Nu funderar jag dock på att sluta för att satsa på en bebis... Frågan är väl bara hur snabbt kroppen återhämtar sig efter åtta år av p-pillerknaprande...

 • Ons 14 maj 21:57 #52
  Allan14 skrev 2014-05-01 19:36:20 följande:
  Har ätit cerazette i två månader efter byte från annat p-piller. Mår prima. Inga biverkningar alls vilket oroade mig först.

  Nu funderar jag dock på att sluta för att satsa på en bebis... Frågan är väl bara hur snabbt kroppen återhämtar sig efter åtta år av p-pillerknaprande...
  Jag har ätit Cerazette i drygt 13 år, fick blodpropp i benet vid 16 års ålder efter jag ätit Desolett om jag minns namnet rätt. Slutade nu den 9:e April och fick mens den 10:e Maj, men något mer sparsam än vanligt, brukar ha mens rätt kraftigt i 2-3 dagar sen drar den ut sig iaf 5 dagar till innan den upphör, antar att kroppen inte kommit igång som den ska nu när jag bara hade värst blödning i lördags och sen sparsammare nästan direkt söndagkväll och nu nästan helt slut, har då aldrig hänt tidigare.
  Hatar verkligen att ha mens och från det att jag började åt dem slapp jag den, halleluja! Gick upp i vikt kanske nåt kg men det gick jag ner, alla PMS symptom var verkligen lightversion, men jag kände ändå av att det var "vecka innan" så att säga.
  I övrigt så har dom funkat super för mig! Hade de inte varit för att jag och mannen nu beslutat oss för att försöka på barnamakandet så skulle jag fortsatt att äta dem, för jag HATAR fortf. att ha mens... Flört
 • Mån 7 jul 21:44 #53

  Intressant att läsa den här tråden! Jag fick Cerazette utskrivet idag och ville samla på mig info och erfarenheter... Blev tveksam bara jag läste bipacksedeln. Jag hade kopparspiral en längre period för att jag inte ville ha hormoner, men jag hade alltid mens i 2 veckor, blödde kopiösa mängder och hade mer mensvärk.

  Testade NuvaRing ett litet tag men fick panik av de plötsliga attackerna av att vilja kräkas, kallsvettas och svimma. Det kunde komma när som helst, ofta när jag som minst behövde det och jag var orolig för när nästa attack skulle komma. Har haft uppehåll från preventivmedel ett tag nu och idag fick jag som sagt Cerazette.

  Ok, vissa verkar ha haft bra erfarenheter med ökad sexlust och inga humörsvängningar, men jag är starkt tveksam till om jag har ork att testa, och ev få sjuka humörsvängningar, tappad sexlust, ökad vikt och fullt med finnar...... Sa till barnmorskan att jag helst inte vill ha hormoner, jag tänkte inte på pessar! Hon föreslog det inte heller! Nån som har erfarenheter av pessar?

 • Mån 14 jul 15:49 #54

  Jag har käkat dessa piller i ungefär två år eller tre, redan på första kartan så försvann mensen och har endast haft en liten mellanblödning efter det.

  Kan inte påstå att jag har haft några negativa upplevelser alls med cerazette, jag tar dom inte på exakta klockslag varje dag och det har inte heller spelat någon roll.

  Verkligen jätte bra piller, tummen upp.

 • Mån 14 jul 17:37 #55

  Jag har ätit cerazette, mådde skit av dom. fick fruktansvärda humörsvängningar som tog länge att bli av med.. ont i brösten, mellanblödningar.. funkade dock mot graviditet. de var nog det enda positiva med dom.. ifall för mig.

 • Mån 14 jul 20:42 #56

  Hej.. Lycka till med Cerazett. kanon bra tycker jag. kände inte av något alls med dom.. 

  Men nu efter 5 års tid och inte missat mer än 2 piller på dom här åren så är jag GRAVID.. trodde inte de gick alls.. 

  men önskar dig all lycka. 

 • Mån 14 jul 21:19 #57

  Jag åt dessa i för många år inser jag nu... De va lite för effektiva om man säger så. Noll i sexlust. Böt till slut till mini p och det var det bästa jag gjort. Nu har jag även slutat med dem då jag hoppas vi ska bli fler i familjen :)

 • Mån 14 jul 21:49 #58

  Hej!

  Jag har inte läst alla kommentarer men mina erfarenheter är inte så bra. Åt de ca tre år innan jag blev gravid och jag slutade med de pga mitt hemska humör. Har ätit de efter graviditeten igen, nu ca två år och slutat med de igen för att jag inte känner mej som mej själv. Från att jag slutat med de har dessutom sexlusten kommit tillbaka, vart nästan helt väck under tiden jag ätit dem. Ska aldrig mer äta dem...

 • Mån 14 jul 21:50 #59

  Jag har förresten känt av ägglossning varje månad fast de säger att man inte ska ha det. Hemsk mensvärk både under ägglosssning, innan och under mens. Blött någon mindre med de men inte nåt märkvärt.

Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Planerar barn

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

Hur var din morgon?

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.