• Venus

    Cerazette - Jag vill höra o veta allt...

    Hej...
    Jag tänkte kolla med er som använt Cerazette om hur de funkat för er...
    Jag vill veta ALLT och då menar jag verkligen ALLT, så snälla skriv ner ALLT, jag vill ha låååååååånga svar =))

    Skämt osido...

    Jag är inne på dag nummer 3 på mina tabletter, men än så länge är allt lugnt... Så nu är jag nyfiken på hur dessa små minipiller funkat för andra och vilka symtom de givit, både positiva och negativa...

    Jag vill till exempel veta om:
    *huvudvärk, yrsel, synrubbningar
    *muntorrhet
    *kåthet - plus/minus
    *magen - lös/hård/gasig
    *illamående
    *PMS -mer/mindre
    *blödningar - mer/mindre
    *mellanblödningar
    *humörsvängningar utöver PMS
    *ägglossning, då dessa tydligen ska vara ägglossningshämmande
    *eventuell graviditet under intagandet av dessa piller

    Även era egna reflektioner över hur ni tyckt att de fungerat och gärna varför ni slutat med dem om ni gjort det... Och om det är något mer ni tycker jag missat att ta upp i min frågeställning så tillför det gärna...
    Äckelvarningar är till för andra inte mig, jag tål det mesta *skrattar*

    Tack på förhand // Emma

  • Svar på tråden Cerazette - Jag vill höra o veta allt...
  • Palleman77

    Hej!
    Tänkte fråga om ni har fått nån biverkningar efter ni slutat med cerazette?
    Jag slutade med cerazette för två månader sedan och har haft två mens normala. Mitt humör har pendlat mellan o vara normal och ledsen utan anledning och tappat lusten. De senaste veckorna har jag gått upp 2 kg.
     Är det nån som har samma problem?

    Mvh
    Missy 

  • heltgalen

    Jag är inne på dag 3 av cerazette, så vågar inte yttra mig än. Men får jag minskad sexlust så kommer jag sluta äta dom. Jag älskar ta mig tusan sex.

    Jag har inte sådär otroligt många alternativ då jag har migrän med aura som hindrar mig att äta vanliga p-piller, och p-stav kan jag inte ha för då blöder jag ihjäl.
    Blöder jag normalt eller iaf mindre med cerazette än jag gjorde med stav så är jag nöjd.

    Sen vägrar jag att ha spiral och andra grejer där nere då jag hört obehagliga historier om det.

    Nu känner jag mest rädsla för cerazette och skulle kanske inte läst alla kommentarer :P

    Hur eller hur så är jag en petig jäkel och tar mina piller exakt samma tid varje dag, har två larm igång som påminner mig och har dom alltid i bakhuvudet så jag inte glömmer dom. Ska jag bara tio meter utanför dörren så är dom med mig, man vet ju aldrig.

    :)

  • jen836363

    Slutade med cerazette för lite mer än 1 vecka sedan och herregud vad kasst jag mått denna vecka. Bara någon dag efter det sista pillret blev jag kass i magen och helt slö. Har haft som mensvärk fast mer krampaktigt i magen från och till. Har känt mig som en zombie och har migränliknande huvudvärk nästan varje dag. Ingen mens har dock kommit.. igår hade jag jätteont i bröstvårtorna. Har dock redan märkt att mitt humör inte alls är lika dåligt och känner mig sugen på sex. Det var jag väldigt sällan när jag åt dem.. jag mår bättre psykiskt.. hoppas min kropp reparerar sig fort efter dem j*vla pillerna. Blev helt aggressiv av dem.. usch.

  • Sockertopp88

    Jag har käkat dessa p-piller i över 5-6år. Jag älskar dem! Har inte haft någon biverkning alls. Nu har jag slutat med dem för att vi ska försöka få barn:) så ni som har slutat med dom hur länge dröjde det innan ni fick mens eller blev gravida?? :))

  • Venus

    Hej alla vänner,
    Tack för era svar så många år efter trådstarten.

    Jag kan berätta för er att Cerazette var inte min typ av piller.
    Nu är detta ganska många år sedan så jag kommer inte ihåg alla detaljer längre, men jag kommer ihåg varför jag slutade med dem efter 8 månader.

    Jag stod en morgon framför spegeln i badrummet och tittade på mig själv, och blev så skrämd över att jag inte kände igen mig själv längre. Att förklara den känslan för någon som själv inte upplevt den går nog inte.
    Men att stå där och stirra på sig själv och fundera på vem man är och vad man gör där och varför man står där. Att må så dåligt över sin likgiltighet, sina oupphörliga humörsvängningar, yrsel, knepiga blödningar och att verkligen inte känna igen sin egen spegelbild. Den personlighetsförändringen jag upplevde var verkligen skrämmande.

    Så jag tog beslutet att sluta med mina piller på stört och det tog 2 år innan jag kände igen mig själv igen.
    Jag började inte med några nya piller alls, jag kontaktade MVC och pratade med dem om hur jag skulle göra för jag vägrade att börja med några nya piller och pga tidigare problem med hormonspiral så får jag inte ha kopparspiral heller.
    Jag fick utskrivet ett pessar och spermiedödande gel och det beslutet ångrar jag inte.

    Jag står gärna ut med mensvärk, kraftiga blödningar och migrän för jag är så tacksam över att jag känner igen mig själv när jag tittar mig i spegeln. Även om jag suckar när den är på gång och PMSen sätter in så vet jag i alla fall att min kropp och mitt psyke fungerar som det ska. 

    Lycka till alla där ute med allt ni tar er för.                  

  • milja87

    Jag fick Cerazette utskrivet av min läkare idag.

    Har aldrig använt hormonellt preventivmedel så jag är väldigt nervös över hur just min kropp kommer reagera...
    Borde kanske inte har läst i den här tråden för nu har jag blivit väldigt tveksam.

    Men det är ju klart värt det om jag slipper jobbiga biverkningar 

  • snö 81

    Jag svarar väldigt dåligt på alla typer av hormonpreparat och så även Cerazette.
    Jag var inte trevlig att umgås med den korta tid jag åt tabletterna. Sur, grinig, deppig och mådde allmänt piss. Min pojkvän jag hade på den tiden gjorde till och med slut med mig på grund av hur jag betedde mig och mådde... 
    Nå näää, jag skulle väl inte rekomendera dom.

  • milja87

    Jag har nu ätit Cerazette i 3,5 månad. Har inte fått några speciella biverkningar annat än lite sämre hy och ett par mellanblödningar.

  • Snigel 2014

    Hej alla !
    Jag har tagit cerazette i en månad nu och jag blev mig väldigt trött. Jag fick mens 10 dagar efter den första kartan av piller. Nu undrar jag fortfarande om det kommer att sluta blöda nån gång, små blöder i 16 dagar hittills. Började 2:a kartan i Lördags .... jag avvakta några veckor till så få vi se om det blir bättre?
    Men annars så kände jag ok , ingen förändring som vissa pratat om hormonsvängning ...osv. Förvånad

Svar på tråden Cerazette - Jag vill höra o veta allt...