• Äldre 4 Dec 15:37
    6120 visningar
    29 svar
    29
    6120

    Regnbågsprojektet :(

    Vi födde oxå på danderyd och jag tror som gliring skriver att det är ett bra projekt så länge man inte behöver någon mer vård än den vanliga förlossningsvården. Jag skulle bedömmas för ingångsättning på spec.mödravården och vi blev inte bra bemötta där. Inte heller efter förlossningen då vi hamnade på en spec-bb-avd då vår förlossning slutade i ett katastrofsnitt. På den avdelningen var de både oförstående för att vi var två mammor, de hade inte läst vår förlossningsjournal innan de kom in till oss och de tyckte vi behövde extra tillsyn för att vi var unga ....

    Nu väntar vi syskon och hoppas på en bättre uppelvelse på danderyd.

  • Äldre 5 Dec 11:39
    #8

    Mirix: Vi var 21 då och inte alls några dåliga föräldrar. Så här var det: Vår son föddes med katastrofsnitt, jag blev sövd och allt var kaos när jag vaknade. Som tur var mådde sonen bra och vi fick efter uppvaket åka upp till BB. När vi varit där i två dygn bad jag om att få åka hem då jag mådde väldigt dåligt där och ville bara hem. Läkaren undersökte Dex och det fanns ingen anledning för oss att vara kvar så vi blev utskrivna. När vi packat, klätt på Dex och ringt efter skjuts hem kommer en sköterska in och säger att dom tyckte att Dex hade varit lite skakig på morgonen och de ville ta ett blodsockertest. Testet visade att han hade lågt blodsocker och de beslutades att vi var tvugna att vara kvar en natt till. Då bröt jag ihop och började gråta. Då börjar barnmorskan "skälla" på mig och anklagar mig för att inte vilja mitt barns bästa och frågar om det är så farligt att stanna en natt till. Sen tillägger hon att vi är så unga och behöver lite extra hjälp ... Till saken hör att de inte ens visste om vad som hänt under vår förlossning, min amning krånglade och alla bara slet i mina tuttar, jag hade redan i mitt förlossningsbrev bett om att få träffa en psykolog efter förlossningen men de bara struntade i det och frågade om det verkligen var så viktigt nu när han väl var här. Jag ville bara hem, få vara med min fru och vår underbara son utan all stress och ignorans jag kände på BB. Självklart ville jag vår son väl och det var en självklarhet att stanna när han inte mådde bra. Men personalen på BB borde vara lite mer vana vid "babyblues".

    Ni kommer inte bli anmälda till Soc! Vi har aldrig blivit ifrågasatta som unga föräldrar någon annanstans än just där på BB. Vi är så atttans bra mammor!

  • Äldre 21 Jan 21:34
    #26
    Pumin skrev 2009-01-21 16:16:13 följande:
    Vill bara ge en annan bild. Tycker att det är jättetråkigt för er som blivit dåligt bemötta på danderyd, men det kanske inte alltid är så.Vi åkte in och födde barn den 13/1 och blev superbra bemötta från första sekunden. När mina värkar kom igång och vi ringde in till förlossningen så talade jag om att vi var "regnbågsfamilj" och efter det så behövde vi aldrig upprepa oss. På alla papper från förlossningen till BB och BB-hotellet stod det "medboende: Fru/sambo" .Hade skift-byte och fick ny barnmorska i mitten av förlossningen och det var inga problem. Efter förlossningen så var jag tvungen att opereras och flyttades iväg i ett par timmar , min fru stannade kvar på förlossningen och fick fantastiskt stöd av en undersköterska som höll dem sällskap och behnadlades exemplariskt av barnläkare och andra som passerade och gjorde undersökninger på lilleman.Vi stannade en natt på avd 16 (BB) efter förlossnigen och även där behandlades vi super bra , min fru fick stanna gratis den natten vi var där. På BB-hotellet var det igen - super bra. Underbara barnmorskor som läst journalen och hade sten-koll på läget. Vi behandlades som vilka andra som helst. Jag hoppas att det finns andra som har blivit bra bemötta som kan vittna om att regnbågsprojektet fungerar.
    Va härligt!

    Vi hoppas på bättre uppelvelse nu i mars.
Svar på tråden Regnbågsprojektet :(