Inlägg från: Lilla näktergal |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Signar in!!!

    Har i dag orkat att jobba nästan 3 hela timmar!!! Tjoho! Det kändes jätte bra. Efteråt la jag mig i en säng som (äntligen) finns på jobb, vilade 20 min, sen åt jag lunch och därefter tog jag bussen hem. Det här ska nog gå vägen . Egentligen hade jag bara tänkt jobba 2,5 tim men tiden bara sprang iväg...

    Kram och krya på till alla dåliga.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Shit, gjorde precis på mig...tur jag var hemma. Skulle "bara" fisa lite och tjuff så åkte det ut...tur också att jag hade binda pga mens! Jag hade precis varit en snabb vända på ett köpcentra, tänk om det hänt där???

    Jag har varit skum i magen de senaste dagarna och nu i dag så har mina diareer varit helt luktfria??? En liten doft är där, söt som bebisbajs typ...sen så ser man all mat, den ser inte ut att ha blivit åh vad heter det...kommer inte på det..."omhändertagen". Något som brukar ha så? Igår var jag först stenhård och sprack som vanligt, sen lös.

  • Anonym (Kaffedraken)

    FruU: Har hört om förstoppningsdiarré, men tror inte det är det. Jag brukar få ont i magen på ett speciellt sätt när bajset är hårt.

    Jost: Förstår hur du tänker och varför du gör som du gör, men du har alldeles rätt i att du nog måste vara snällare mot dig själv och varva ner. Du gör dig bara en otjänst genom att "låtsas" att du är friskare än vad du är. Låt sambon ta över lite mer av hushållssysslorna och coola ner dig på jobb, du är ju inte sjukskriven för ingenting!? Bjud hem vänner istället för att gå bort, be dom ta med mat, så har vi gjort så slipper man lägga ner all sin ork på att fixa käk och sen när gästerna kommer så är man helt död. Det är ju kul att kunna umgås lite

  • Anonym (Kaffedraken)

    Bruden1: Nä lugnande brukar man nog inte få vid rektoskopi, det är nog i så fall vid speciella fall. Jag har gjort rektoskopi och det gjorde rätt ont pga att jag hade massor av sprickor i analöppningen och instrumentet är rätt hårt. Det känns lite obehagligt för de blåser in lite luft och vrider och vänder på "röret". Men det går ganska snabbt.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Bruden1: jag tycker inte att dina avföringsvanor låter konstiga. Men förstår att de är konstiga för dig om du aldrig varit lös förr. Magen är det organ som styr hur vi mår utan att vi liksom vet om det. Vet inte hur jag ska förklara det men om du är orolig och stressad så kan det mycket väl vara därför som du blivit lös. Och eftersom du går och grunnar på detta hela tiden så lär det ju fortsätta eftersom du är orolig. Så länge det inte kommer blod eller du får magsmärta så tycker jag inte du behöver oroa dig. Det är bara dumt att oroa sig i onödan, dumt att slösa energi på detta. Och jag säger detta till dig för att jag är precis likadan! Jag vet om att min mage styr mina känslor. Så fort jag blir orolig (blir det väldigt lätt) får jag magknip och måste rusa på dass. Dessutom tycker jag att dina bajsvanor låter bra eftersom de är så regelbundna, tyder ju på att tarmen funkar bra.

    Sen när man fått barn händer mycket med kroppen som vi inte kan förstå, en massa förändringar och då kan en av dessa vara att din tarm kanske blivit känsligare?

    Patrik: Fy, tycker det låter som om du verkligen mår pest. Måtte dom hitta någon bra behandling nu och att dom tar dig på allvar.

    Mammasknodd: Jag känner en tjej i en annan tråd som utreds för Bechwester eller vad det nu heter och det är verkligen en lynnig sjukdom och svår att diagnostisera.

    Grådis: Krya på dig med magen och ta nu dina suppar!!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Men hu vad många som är superdåliga nu!

    Patrik: Tycker du ska åka till Akuten i Malmö i stället. Trodde att Lund var minst lika bra???!!!! Krya på dig och kram.

    Mammasknodd: krya på dig med, hoppas febern var efterdyningar av kräksjukan och inget annat.

    Ninde: Stackars dej. Så taskigt av dom att lova dig OP innan jul och sen inte hålla det. Hade dom någon bra ursäkt egentligen? Låter väldigt akut. Det kanske slutar med att du MÅSTE åka in akut och opas på stört i stället...

    JennyF: Hoppas du har det bra på Akkis, sån otur med sonen!

    Prommis: (för det var väl du? Minns knappt nu när jag läst flera sidor) Hur gick laxeringen och undersökningen?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Shit vad alla mår dåligt! Kramisar extra till er.

    Är själv också sämre...ränner på toa hela tiden. I tisdags trodde jag att jag skulle skita på mig på bussen men lyckades hålla tillbaka. När jag väl kom innanför dörren på jobb kastade jag av mig kläderna och slängde allt på golvet och rusade in på toa...tur att jag förra veckan berättade för alla tjejerna vad jag har för problem.

    Idag har jag jobbat 3 timmar och 45 minuter!! Rusat till toan på jobb 6-7ggr (man blir rätt trött av det alltså) och jag fick ringa mamma och be henne hämta mig. Vågade INTE ta bussen idag...ser ju framför mig hur det skulle kunna sluta...

    Jag har fått en ny manlig kollega (känner honom lite sen innan och dessutom är han dööösnygg) och honom kunde jag bara inte säga vad som felar mig face to face, så idag skickade jag ett mail till honom. Han "tog" det bra och var förstående, skrev att om jag behövde nåt så var det bara att säga till.

    Hur har ni andra gjort, vet alla på er jobb om hur ni har det i era magar??? Vi är ett rätt litet företag så jag kände att det var bäst att berätta för alla. Speciellt eftersom jag har så svårt att hålla inne fisar...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Fru U: Men så bra att du "smitit" igenom sållningen så att säga. Hon verkar ju jätte bra den smärtläkaren. Lite kul att läsa hennes tankar om Tramadol...den käkar ju jag och har gjort så länge. Men jag är också snål med dosen, är så rädd att bli felaktigt beroende. Tar bara 50 mg max 2 ggr om dagen men känner rätt ofta att jag nog borde dubbla dosen men vågar inte riktigt. Gör det bara om vi ska göra något speciellt. Jag har ju ätit smärtstillande, olika sorter men aldrig morfin, i 2 år. Just nu ligger jag här i soffan och har så himla ont för denna vecka har varit lite kaotisk. Ligger väl på en 4-5 på skalan.

    Dalkulla: Men du hade väl en diagnos, eller?! Det är lite småkul (ja inte egentligen...) att dom har så många olika förslag på vad du är drabbad av. Du kanske ska nämna gyn till läkaren i morgon? Lycka till.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!