• fairyf­loss
    Äldre 5 Dec 13:09
    126570 visningar
    2113 svar
    2113
    126570

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej allihopa. Tråkigt att höra att alla mår så dåligt . Jag medicineras ordentligt så magen mår faktiskt bra. Dock är det andra saker som är lite jobbiga just nu så jag har inte orkat läsa om era problem på ett tag. Men ni finns alltid i mina tankar ändå!

    Jag har en fråga, appropå magsjuka faktiskt! Axel har vaccinerats för rotavirus, en hemsk magsjukdom. Men nu när han skulle få sista omgången så ville de inte ge det, på grund av att jag går på imurel. Det är ett levande virus så det kan finnas rester i bajset, och jag skulle kunna bli smittad. Är det nån som vet hur farligt det är? Jag är ju som ni andra LIVRÄDD för magsjuka, jag blir så fruktansvärt dålig och det här är ju en hemsk magsjukdom. Men å andra sidan skulle jag vilja att Axel hade ett komplett skydd, av samma anledning! Liksom blir han sjuk så lär jag ju bli det ändå. Som det är nu har han ett visst skydd men inte fullgott, och vi ska ju ut och flyga i januari också så då vill jag ha det avklarat isåfall. Vad skulle ni gjort?

    Kramar till alla!

  • fairyf­loss
    Äldre 6 Dec 00:05
    #69

    Precis sådär blev min mage, en dag bra, nästa dålig. Sen fick jag även blod i avföringen. Sen diagnosen crohn's. Alla mina värden var också bra. Förstår att du är grymt orolig men snart får du i alla fall veta! Men jag tycker inte att det låter som cancer, då har man i de flesta fall blod också. Och man blir expert på att hitta toaletter när man har tarmsjukdommar! Håller ändå tummarna för dig att det ska vara nått annat!


    Bruden1 skrev 2008-12-05 22:17:23 följande:
    Jag har haft problem med magen sen i juli ungefär, magen har inte varit sig lik sen dess. Mina besvär är att jag oftast numera har löös avföring, det har jag inte haft innan utan mer normal. men sen juli-aug har jag jag haft det. Det är oftast på förmiddan, jag måste ofta göra nr 2 en gång 1-30 minuter efter att jag stigit upp och då innan frukost och sen en gång till efter fukost och då är det 98% av ggr löst. sen kan magen kännas som om man måste gå på toa fram till lunch, känns som jag måste gå o bajsa, men det kommer oftast ingen eller så behöver jag inte gå eller så kommer det vara lite och då löst. Jag tycker inte att det spelar nån roll vad jag äter utan magen är bara i obalans sen ca 4 månader tillbaka! Nån dag då och då kan det vara så att jag blir lite fastare i magen och ibland behöver jag inte gå på toa alls på en hel dag! Jag har varit hos läkare i augusti o tagit prover och alla prover är bra, sänkan, blodvärde, gluten, järn, ämnesomsättning och några till, allt va normalt! Jag va även hos läkaren nu i måndags för att jag är sååå orolig för cancer!! och tog då nya prover och dem va fortfarande bra! Laktosprovet va inte klart än, men jag tror inte att jag är intolerans eftersom jg utvikit laktos så gott jag kunna i ca 2 månader och det har varken gjort till eller från! På måndag ska jag göra en undersökning på vårdcentralen, läkaren ska föra upp nåt rör o titta i rumpan, vet inte vad det heter.... men iaf, jag ville att han skulle göra det och han sa att det skulle kanske stilla min oro för cancer som jag är såååååååå rädd för!!! Jag har inte ont magen eller så utan det är "bara" min magen som är så konstig!! lööös jämt ju! Vad kan det vara för fel på mig????? Det är även jobbigt att jämt gå att tänka på att man kanske måste fort till toa när man tex e på stan eller hos nån vän, på middag eller på möte!! FY!!!! detta + cancer-rädslan är pest!!!!! Kan magen bara bli så här helt plötsligt eller!?!?
  • fairyf­loss
    Äldre 7 Dec 01:02
    #93

    Hon o Han: Det vaccinet ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet här, jag bor i Australien. Men det är ett nytt vaccin, så jag vet inte hur man får tag på det i Sverige.

    Idag slutar jag med imurel. Sen jag började 3-4 veckor sen så har jag varit konstant förkyld. Idag inser jag att jag åkt på en ny, ont i halsen, slem överallt. JAG ORKAR INTE! Så nu får jag ta skiten med magen, eller de får hitta på nått nytt för jag tänker faktiskt inte vara förkyld i flera år igen som jag var när jag gick på imurel förra gången. Tyvärr. Det är fan nästan lika illa som att springa på toa hela tiden, och då tar jag hellre mina "riktiga" sjukdomssymptom. Bye bye imurel.

  • fairyf­loss
    Äldre 7 Dec 15:04

    grådis skrev 2008-12-07 14:25:11 följande:


    fairyfloss skrev 2008-12-07 01:02:35 följande:
    Jobbigt med ständig förkylning. Har de pratat om nåt alternativ, om inte Imurelen skulle funka? Sköt om dig, kram
    Ja det finns en till som är vanlig i USA som är typ samma sak. Men jag vet inte om jag vill den heller. Och min läkare tror inte på att det finns nån annan lösning på problemet än att proppa sig full med medicin. Så jag ska försöka hitta en annan via min husläkare (har en JÄTTEBRA husläkare). Har bara inte orkat ännu på grund av en massa annat skit i hörnen. Men jag ska återuppta mina dietförsök nu när jag mår bättre psykiskt.
    Tack för kramen den värmer .
  • fairyf­loss
    Äldre 9 Dec 02:16

    Nu är jag inne och läser om kost igen *gnistan är tillbaka*. Vad jag än BÖRJAR läsa med så kommer jag fram till att stenålderkost, eller paleolitisk föda, är det som borde passa min kropp bäst. Liksom jag kollar in en massa dieter och bara nej men det och det skulle jag ju kunna plocka bort och DÅ skulle det kunna funka. Det som blir kvar varje gång är stenålderskost. Så varför inte ta steget? HAR INTE RÅD!!! Kött, nötter och frukt och grönt är ju det dyraste!! Nu vill jag flytta norrut så jag får lite mer sol och kan odla eget av allt! Fan vad skönt det skulle vara.

  • fairyf­loss
    Äldre 10 Dec 13:59

    Oj här skrivs det! Känns som att komma tillbaka till familjen nu när jag varit borta från tråden så länge! Kram på er allihopa ni är bäst!

    Mammasknodd: Har du nått tips på hur man skulle kunna kompromissa? Det gör jag ju till viss del redan, äter nästan bara majs och ris som jag reagerar minst på, lite havre också men that's it. Kompromissar jag mer med det så blir det ju inga spannmål kvar!

    Grådis: Usch och fy för alla besvär. Häromdagen var vi på stan så åt jag nått mindre bra till lunch (vetebröd...) och mitt i en affär så säger jag bara till maken "Jag måste på toa NU!", närmaste toa låg tvärsöver gatan och jag bara kutade ut ur butiken men jag hann faktiskt! Hade inte varit så kul att skita på sig bland alla julshoppare. Men det som jag tycker nästan bäst om i Australien är att de har väldigt mycket offentliga toaletter, och de allra flesta är faktiskt helt okej att gå på (även om nöden inte har nån lag), alla är dessutom gratis! Hoppas du blir bättre av supparna!
    Jag lovar att hålla er uppdaterade om mina dietförsök. Jag ska börja om från början nu igen för hela dieten har ju rasat så jag ska börja med att utesluta mjölk och fritterat och sen ta en i taget så det inte blir så svårt på en gång.

  • fairyf­loss
    Äldre 11 Dec 13:02

    Mammasknodd: Håller tummarna för dig! Vilt är ju bra, jag pallar inte fett kött men vi har ju superköttet kängru här som jag äter flera gånger i veckan. Jättehögt i järn och väldigt fettsnålt! Jag känner mig inte sämre i magen av det snarare tvärtom, och jag tror äntligen jag har en tillräcklig järntillförsel. Det där med fibrer är så svårt, för mycket är inte bra för då rivs det för mycket, för lite så blir det stopp...

    Grådis: Stenålderskost är att man lever på fettsnålt kött, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker, frukt, bär, rötter och nötter. Alltså inga mjölkprodukter, sädelsslag eller baljväxter, och den ska vara saltfattig. Egentliegen inte olja, men i den "moderna" paliolitiska kosten så ingår kallpressad olja också.
    Jag tror inte man behöver prata ugh eller leta bär hela dagarna . Men motion är klart viktigt, promenader främst då, jag tror inte stenåldersmänniskorna hade tillgång till gymkort . I alla fall så har jag levt ungefär så och desto mindre pasta, ris, och sånt jag äter, desto bättre mår jag! Baljväxter är ju ingen hitt direkt och mjölk pallar jag inte. Så det är ju precis de grupperna jag utesluter. Dessutom säger till och med livsmedelsverket att det är en fullvärdig och nyttig diet, dock kan de inte rätt på ett etiskt plan eftersom Sveriges och absolut inte världens befolkning skulle kunna leva på den - maten skulle ta slut! Och det tror jag är enda anledningen till att den inte förespråkas mer än den gör. Men man får se till att äta tillräckligt med fett, typ nötter och avocado, annars kan man lätt gå ner i vikt. Tyvärr är det många som förvirrar stenålderskost med LCHF, som jag absolut inte tror på. För mycket fett och mjölkprodukter, inte helt idealiskt för en med mag- och tarmproblem...

    **Fairyfloss TIPSAR**
    Sen tjejer och Patrik, så vill jag tipsa om vad jag gjorde idag! Mandelmjölk! Jag hackade ca 1 dl mandel med en stavmixer (faktiskt!) tills det blev ett mjöl, och sen hällde jag på ca 5 dl vatten och mixade lite till, hälde över i en silduk över en skål, pressade ut vättskan och fick mandelmjölk! Väldigt näringsrik, full med BRA fett och engergi, men inte det där "riviga" som i alla fall jag har problem med när jag äter nötter under skov. Perfekt skonmatstilläg? Mycket kalcium också! Tänker prova imorgon att mixa i en banan och få en smoothiedryck, det blev rätt så mäktigt med allt fettet. Men det är ju som sagt nyttigt fett. Det var i alla fall ett bra mellanmål .

    Vill även påminna om ett tidigare tips, pumpa! Jättebra skonmat. Vill man kan man ju puréa det och göra pumpasoppa, det är jättegott! Blanda pumpapuré (baka pumpa i ugnen med skal, i bitar, ta bort skalet och puréa) med kyckling eller grönsaksbuljong, eventuellt gjort på risavkok om man vill ha lite extra energi och näringsämnen .

  • fairyf­loss
    Äldre 11 Dec 13:08

    Fru U: Usch det låter fruktansvärt . Hur illa är den här oxynormen då? Mycket biverkningar? Stor kram till dig!

    När jag läser om alla era besvär så känns det som mina är en skit i havet. Iofs går jag fortfarande på kortison men även när jag är som sjukast så är jag inte så sjuk som många av er när ni mår som bäst. Vill ge er allihopa en jättekram!!

  • fairyf­loss
    Äldre 12 Dec 00:54

    Fru U: Åh fy sjutton! Ja det förstår jag att du inte vill ta. Och du har provat allt annat redan antar jag? Usch det är så svårt, finns liksom inget att säga, det är bara så grymt orättvist att du ska behöva ha så fruktansvärt ont! Min mormor har liknande problem som du fast mildare, muskel och ledvärk samt stomi (fast av andra orsaker än crohn's). Hon hade alltid ont överallt, och hon är nu stelopererad i nacken, där hon hade värst värk. Hon tycker att det är bättre nu, men samtidigt är det väl inget man vill göra när man är så pass ung som du och vill leva livet fullt ut. Dessutom går hon på höga doser kortison fortfarande. Sen har du väl fler besvär också. Nej fy så svårt . Stor kram till dig igen!

    Patrik: Men så jobbigt, hela vägen?! Fattar inte hur de kan skicka hem dig när du mår så, här (i Autralien) la de nästan in mig för mycket mindre än så (det var jag som inte ville läggas in, jag hade just fått barn och min familj var och hälsade på). Okej jag var väl rätt så sjuk men jag hade ingen feber eller så. Tycker det är hemskt att de skickade hem dig. Vad har du fått för medicin, kortison? För på mig så gick tabletterna bara rakt igenom så de funderade på att ge intravenöst kortison, kanske nått att kräva? (Jag vet, det är skitsvårt att gå dit och kräva saker när man mår pyton.) Men du, du kommer klara dig igenom det här, vi har alla gått igenom det mer eller mindre och vet hur jävla tufft det är, men det finns hopp, man kan bli bättre! Jag t.ex. var skovfri i två hela år innan det sket sig igen *s*. Stor kram till dig med!

  • fairyf­loss
    Äldre 12 Dec 09:13

    68an: Känner att jag missat nått vesentligt, vilka håller du på?

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!