Inlägg från: Nindë Amandil |Visa alla inlägg
  • Nindë Amandil

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Nallatalla skrev 2008-12-02 13:29:53 följande:
    Ninde,jag läste din presentation på prestråden. du skriver att det ev blir op med tillfällig stomi i 3-6mån. Jag har själv haft min tillfälliga stomi sedan sept-06 .Det bla pga att min läkare vill att jag mår så bra som möjligt i ändtarmen innan nedläggning.se till att du inte lägger ner stomin för tidigt för då blir resultatet inte bra. Grådis,tck snälla du för att du fixat en ny tråd för oss!! Gulle dig! Kram på er / nalla
    De har redan kikat å ändtarmen har sett fin ut i flera månader, doktorn tog en titt senast förra veckan å då såg de fint ut, därför de inte anser att jag ska behöva gå med den längre, men vem vet, kanske jag själv som vill behålla den lite längre.
  • Nindë Amandil

    Hur länge ska man behöva vänta egentligen? Sades att jag skulle få op innan jul just för att det kan dröja ett tag efter då det är massa helger, remissen har inte kommit nånvart ännu, ska jag behöva gå å må såhär fram till op när det nu än blir. I feb har jag återbesök hos läkaren å då ska jag vara opad å förhoppningsvis läka fint, så... kan det gå väldigt fort sen så fort remissen kommit till kirurgen?

  • Nindë Amandil

    Sades att jag skulle få op innan jul just för att det kan dröja ett tag efter då det är massa helger, remissen har inte kommit nånvart ännu, ska jag behöva gå å må såhär fram till op när det nu än blir. I feb har jag återbesök hos läkaren å då ska jag vara opad å förhoppningsvis läka fint, så... kan det gå väldigt fort sen så fort remissen kommit till kirurgen? Testar å skriva igen, ifall nån som är opererad kanske vet?

  • Nindë Amandil

    Testar å ställa frågan igen. Ni som blivit opererade, har det dröjt länge eller gått relativt fort från det att remissen kommit till kirurg till att sedan få operation? Inget har hänt med min remiss ännu å jag blev "lovad" operation innan jul, känns inte så troligt att det händer, snarare efter alla helgerna i januari någon gång, tror seriöst inte jag pallar det?

  • Nindë Amandil

    Patrik 24 skrev 2008-12-11 20:28:03 följande:


    Hejsvejs nu har man just kommit hem från akuten och det e lika spännade å höra vad alla jä...Dr säger varje gång o vad som kommer hända... Jag har fruktansvärt ont i buken o har dirrre o blöder till o från.och jag ingen aptipt och feber. men endå vill dom inte behålla mig jag blir så arg.... så tog dom blodprover o allt det var normal.det förstår jag inte hur kan jag då haft feber snart en vecka runt 38-39 grader...och så får jag ingen smartlindring o det fattar jag inte... så har jag även fått svar på mina prover i  från koloskopin det var inflamtion hela vägen från tjocktarmen  till andtarmen... hjälp ge mig styrka snälla...... nu väntar jag på bindvägsundersöking o rektoskopi..... Mvh Putte
    Har ni ingen typ, tarmavdelning hos er? Som du går på? Typ nån magdoktor? Kanske missat det tidigare i tråden.
    Jag blir nästan lite arg på hur illa man blir behandlad av vården ibland, fick förklarat för mig sist när jag låg inne att det inte alltid behöver vara så att proverna måste vara kassa för att man är dålig, jag hade superbra värden men var verkligen skitkass. Har du inte fått nån diagnos/fått ev mediciner?
  • Nindë Amandil

    Ni skriver på så flitigt här i tråden, minns inte när jag skrev eller vad jag skrev senast.

    Hursomhelst, hos mig är det ingen förbättring, snarare försämring å jag får ingen op innan jul som det var lovat, remissen har inte kommit nånstans, kirurgen har inte hunnit titta på den, trots att det är "akut" som de säger å har gått över en månad. Kommer alltså få stå ut med helvetet under jul å nyår, å jag tror helt seriöst inte jag orkar. Mamma tröstade mig att man har nån sk 90dagars vårdgaranti... 3 månader?! Det kan jag inte vänta på iallafall, snart öppnar jag magen själv å plockar ut det som behövs.

    Toalettbesök 15ggr-uppåt varje dag, blod varje gång, smärtor så jag flera gånger svimmat av när jag varit på toa. De ger mig massa järn nu inför op för att jag ska vara så fint skick som möjligt, men jag tror knappast jag kan räknas som det. Ett helt jäkla år har det varit såhär å jag har i princip bönat å bett om op å när jag väl blir lovad innan helgerna så hör jag absolut ingenting. Känns jäkligt trist, ville ju börja nya året frisk :( istället går jag in i det nya året sjuk som aldrig förr.

    Förlåt att jag bara gnäller, känns som det behövs dock då jag inte har nån annan att prata med som förstår min sits.

    Har haft en riktigt äcklig känsla vad gäller tarmen i ett par dagar nu, det känns liksom konstigt på ett sätt jag aldrig känt förut å det är ingen bra känsla :( Har dessutom fått nån inflammation i ögat ser det ut som, igår var det helt rött å idag är det helt svullet å blått, ser ut som jag fått en snyting i ansiktet. Jag orkar inte :(

  • Nindë Amandil

    Trots höga levervärden igen pga puri-nethol så vill de ändå att jag äter det fram till op. Hur länge kan man gå med för höga levervärden innan levern tar riktigt med stryk? Mår illa konstant tack vare det, ingen aptit heller.

  • Nindë Amandil

    Vet inte hur jag ska göra. Ska egentligen in å få järn idag via dropp men jag är så kass i magen att jag nog inte klarar det. Får nog ringa å avboka, även om det inte är det bästa. Sist jag försökte ändå så gick det inte särskilt bra, då det skedde en liten olycka, pinsamt, så det vill jag inte vara med om ute igen i alla fall.

  • Nindë Amandil

    grådis skrev 2008-12-17 10:26:08 följande:


    Nindë Amandil skrev 2008-12-16 11:15:02 följande: Hur gick det för dig? Fick du nåt järn eller? Jobbigt med väntetiden på op Fasiken, har du blivit sämre borde du få hjälp snabbare tycker man. Tråkigt att ligga dålig hela julen, blää. Blir du sämre så får du åka in akut...men undvik Lund samt det där Dalkulla bor, för de verkar helkassa... Sköt om dig
    Kan man ju tycka men jag får så fint "stå ut". Är en å en halv månad kvar av den sk vårdgarantin, ingen operation då så får de betala böter. Rätt åt dem. Ska dessutom ta tag i det hela om hur jag blivit felbehandlad å anmäla det. Eftersom doktorn i början av året tog bort all min medicin å sedan dess har det inte gått att rätta till. Klassas tydligen som felbehandling enligt min försäkring när jag pratat med dem.
    Åkte för övrigt aldrig in igår, klarade inte av det, men då ringer dem å säger "ska du inte komma in iallafall så vi kan ta lite prover iallafall" Vad är det dem inte förstår med att man är så dålig att man inte kan ta sig nånstans? Klarar inte ens av mer än 10 min ute med hunden.
    Nä, jag går på Östra Sjukhuset här i Göteborg så i Lund har jag ändå inget å göra :) Doktorn är bara inte alltid här, verkar jobba nån annanstans också, därför jag inte alltid får hjälp när det behövs.
  • Nindë Amandil

    Blev lovad operation innan jul, remissen har inte blivit hanterad trots över en månad sedan. Ringde till mottagningen, för jag är verkligen i ett jävla skit skick! Blod hela tiden, tömningar minst 15 gånger upp till 20-25 varje dag, temperaturen varierar från 34 till feber senare på kvällen, smärtor så jag svimmar å tror jag ska dö. Flera veckor till såhär å jag är inte ens satt på väntelistan ännu, utan jag väntar bara på klartecken från remiss.. Såhär har jag mått i ett år nu. Förstår att ni är fler som mår dåligt, men "vårdgarantin" kan ju dra sig nån annanstans. För uppenbarligen kan jag få vänta upp till 5 månader till, jag är död om 5 månader... Det vet jag redan nu.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!