Inlägg från: Lällas |Visa alla inlägg
  • Lällas

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Tack Grådis för ny tråd! Jag sparar till favoriter. Inne och läser nästan varje dag fast jag inte skriver så mycket.

    Nalla: Din IRA operation kommer gå bra ska du se! Lite jobbigt i början när tarmen precis kommer igång men efter ett dygn så funkar den som ett klockverk igen Grattis! Det är bara att höra av dig om du har några frågor om den operationen.

    Ninde: Grattis till din operation också. Du kommer också säkert uppleva att man får livet tillbaka. Jag ångar inte min operation en sekund!

    Nu är jag gravid i v 20 och vi har fått veta att det är en liten kille som växer där inne. Är helt överlycklig och mår så bra.

    Nalla; Hur födde du sist? Mina läkare är ganska oense om hur jag bör föda. Jag är så himla rädd att förstöra något som funkar så bra i tarmen. Men samtidigt är ju en till operation riskfyllt..


    Dalkulla; Kram på dig och krya på dig. Tycker stackars dig som ska laxera trots trasig tarm.


    KRam på er allihopa.


    ~Gravid och så himla lycklig~
  • Lällas

    Hej alla. Kikar in en snabbis från svärföräldrarnas hus på Gotland. Har haft en härlig jul och verkligen sovit ut varje morgon. Känner mig som en ny människa. Nu åker vi från Gotland imogon och upp till min släkt i Hudik. ska passa på att åka lite slalom och njuta av lite snö också.

    Jag känner bebben varje dag nu och nu syns det utanpå också. Är i v 23 nu och det börjar kännas mer och mer verkligt. Har slarvat med supparna och blöder lite ibland från ändtarmen men inget jag lider av. Får bättra mig med supparna,

    Så ledsen jag blir att många mår så dåligt. Huvva. Men till Ninde som har operation inom sikt vill jag bara säga att det var en vändpunkt förr mig då jag fick liveet tilbaka. Så jag hoppas du får tid fr operation snart.

    Kramar i massor till alla er och önskar alla ett gott nytt år med friskare magar.

    Kramar i massor


    ~Gravid och så himla lycklig~
  • Lällas

    Mumlin: Tråkigt att läsa att du blivit sämre i magen. Kramar om. Du har ju haft det så eländit redan. Men jag såg att du funderade lite på operation och jag hade ju också stomi ett tag (7 mån) och jag hade endelsbandage för att jag tyckte det var bekvämare och syntes inte lika mycket. Men det där är individuellt. Jag tror att Nalla har likadana bandage som jag hade och hon verkar nöjd med dessa. Jag är så evigt tacksam för min operation, mitt liv var ju bara fullt av sjuka dagar och jag vågade mig inte ut eftersom jag behövde toalett hela tiden. Nu, när jag kopplat ihop ändtarm och tunntarm, så går jag på toaletten kanske 4 ggr per dag och älskar min mage igen. Inte en sjukdag sen operatioen (peppar peppar) men det räddade mitt liv.

    Är nu i v 24 och har börjat fundera lite på hur jag ska föda vår bebis. Mina läkare är oeniga om en vaginal förlossning vs planerat snitt. Jag vet bara att om jag krystar för mycket så blöder jag i ändtarmen (inte annars) så jag är ju rädd att krysta för mycket och att jag kommer blöda för mycket då. Kanske planerat snitt är bäst ändå?? Har ni någon erfarenhet? Vad har era doktorer sagt? Hur har ni fött?

    Kramar till varenda en av er och hoppas att tarmarna vill krya på sig. Kram.


    ~Gravid i vecka 23~
  • Lällas

    Tack gulle Jenny F, Mumlin och Prommis för svar. Verkligen uppskattat!
    Ska prata med BM snart och höra vad hon tycker. Kanske gå in på Ilcos hemsida och fråga också. Vill ju inte riskera något med tarmen och operationen men ändå göra det som blir bäst för mig och bebisen. Lilla killen är beräknad att komma i slutet av April. Längtar.

    Kramar om er alla som mår dåligt och hoppas att det blir ett bra 2009 för oss och våra tarmar. Kram


    ~Gravid i vecka 23~
  • Lällas

    Bruden1: Jag har provat probiotika och det funkade för mig. Inte så att jag blev frisk då tyvärr men upplevde klar förbättring. Men det kan ju säkert vara olika för olika personer. Men jag beställe via nätet. Sökte på Probiotika och köpte hem! Det enda av naturpreparaten som jag upplevde klar förbättring med.

    Jag mår iallafall bra och magen växer och jag är redan i v 25, lilla killen sparkar hela tiden men det är mysigt också. Blöder inget från ändtarmen tack och lov men ska prata med läkaren om att få bli snittad. Jag blöder bara när jag krystar eftersom jag har ytliga blodkärl. Hoppas förlossningsläkaren förstår och godkänner ett snitt nu.

    Jag är ledsen att så många mår dåligt. Jag skickar en stor kram till alla.
    Nu är det många nya härinne som säkert inte känner igen mig, men jag var mycket sjuk för 2 år sedan och opererade bort tjocktarmen för 2 år sedan och efter 7 månaders stomi fick jag opereras igen och koppla ihop ändtarm och tunntarm. Det bästa jag gjort! Idag lever jag som innan jag ens blev sjuk. Peppar peppar men älskar min mage igen.

    Kram kram och krya på alla sjuka magar.


    ~Gravid i vecka 25~
  • Lällas

    Ninde: Snälla åk in! Dom måste ta dig på allvar! Sitter här och blir orolig för dig. Jag åkte också in och fick stanna kvar direkt med dropp. Fick inte ens lov att resa mig upp för att jag var i så dåligt skick. Snälla åk in!

    Grådis: Bra jobbat att kontakta doktorn. Och spännande med IVF, även om jag håller tummarna att pergon hjälper till före. Kramar i massor

    Nalla: Har du fått datum för operation än? Jag håller tummarna för att stumpen sköter sig och att det blir operation snart!

    Min Engla: Tråkigt att du är sämre! Hoppas verkligen att du får operation snart.


    Kram på er allihopa. Massor av omtanke till er.


    ~Gravid i vecka 25~
  • Lällas

    Ninde: Det är precis lika operation/er som jag (och Nalla) gjort. Hade tillfällig stomi i 7 månader och jag har nu varit "ihopkopplad" i 1,5 år och jag är så jäkla glad att jag gjorde operationen. Nu lever jag som innan jag nånsin blev sjuk och jag älskar min mage igen. Bara att ta bort den sjuka tarmen och få stomi var underbart! JAg kände hur jag återvände till livet och vågade mig på att ta upp mitt sociala liv igen och kunde börja jobba heltid (från att ha varit 100% sjukskriven) så jag är så glad för din skull att du får den här möjligheten.


    Nindë Amandil skrev 2009-01-17 19:57:39 följande:
    Min Engla: Vet inte vad just det namnet på den typen av operation jag ska göra, men det är hela tjocktarmen som ska bort, så jag får tillfällig stomi för att sedan koppla ihop tunntarm med ändtarm. Vad är det för op du väntar på?
    Min Engla: Gud vad bra att du också ska få ta bort den del av sjukaste tarmen. Inte kul att laxera men det kommer förhoppningsvis att drööööja länge tills du måste göra det igen. Så you go girl!
    Min Engla skrev 2009-01-18 13:32:28 följande:
    Tack till alla som svarat! Det är väldigt irriterande att frysa jämt faktiskt, tror att ni andra håller med mig, man blir lixom på dåligt humör för man måste vara inpackad med massa kläder, filtar, några par strumpor, ulltofflor och vetevärmare för att inte hacka tänder!!Nide - Jag ska ta bort ca 20 cm av tunntarmen och en bit på tjocktarmen. Ska du läggas in dagen innan för laxering? Jag skulle det, kul att dricka det skitet och laxera på sjukan, tycker det är ortoligt påfrestande att göra det hemma!
    ~Gravid i vecka 25~
  • Lällas

    Hej
    Jag fick rekomenderat att prova Artrox när jag hade hemskt ont i lederna när jag var som sjukast i UC. Blev bättre på bara en vecka och har inte fått tillbaka ledvärken sedan dess.
    Så värt att prova. Det är fd naturmedicin som nu också är klassat som "riktig" medicin. Be din läkare om recept! 

    Artrox var namet! Jag blev av med allt det onda i lederna så jag hoppas du också ska hjälpas.

    Kram


    klimpen skrev 2009-01-18 21:07:21 följande:
    Varför ska det vara så svårt att få någon vettig info om ledbesvär i samband med UC ? har sökt på allt jag kommer på och allt jag får fram är att det är vanligt med ledbesvär i samband med UC ! Är det någon som vet en bra sida med bra info tipsa mig gärna.Har så otroligt ont just nu och livet blir väldigt jobbigt. Har en 5 årig dotter som är väldigt känslig med allt vad livet och döden heter. Idag har jag inte orkat något utan varit mycket sängliggande och då leker hon i sängen brevid mig. Gråter ibland för hon inte vill att jag ska må dåligt. Vilket gör att jag känner att jag måste försöka för hennes skull. Min man har försköt att hon ska följa med honom och lille bror men hon vägrar lämna mig. Det är så svårt att förklara för henne.Sorry men jag kände bara att jag behövde skriva av mig.Kram på er alla !!
    ~Gravid i vecka 25~
  • Lällas

    Grattis Ninde! Underbara nyheter! Är så glad för din skull. Kram


    Nindë Amandil skrev 2009-01-20 15:53:44 följande:
    Sådär allihopa! Om 3 veckor är jag UTAN tjocktarm & förhoppningsvis på bättringsväg till att må bättre än nånsin, fick tid den 11:e februari. Så om allt går som det ska så sa han också att jag är av med påsen någongång i juni/juli så jag slipper den troligtvis i sommar :) Känns ashärligt!Han tyckte det var synd att jag fått gå på kortison igen för annars hade de kopplat ihop tunntarm & ändtarm direkt eftersom ändtarmen ser bra ut... men men... Snart är det alltså över!
    ~Gravid i vecka 25~
  • Lällas

    Min Engla: Tråkigt att du bli behandlad så. Men jag kan, liksom Nalla, bara prata fördelar om att operera sig. Jag har 2 stora buk operationer bakom mig och är gravid i v 27. Det var inga "svårigheter" att bli gravid alls. Men alla är ju olika. Jag kände bara att jag inte orkade leva med sjukdomen längre.

    Nalla: Det går verkligen undan. Bra gjort! Det kommer gå bra ska du se. Jag kan berätta mer om tiden efter IRA op om du vill så kanske du känner dig lite mer förberedd?! Inboxa mig om du vill.

    Kram till alla.


    ~Gravid i vecka 27~
  • Lällas

    Ninde: Jag har också haft en stor böld, och det visade sig vara en "blodlever" och en kirurg fick skära bort den. Jag hade så jäkla ont innan men det gick över så snart dom skar bort den. Tydligen kan man få dem om man "krystar" för mycket. RIng din magläkare så tar dom bort den samma dag.

    Du, det kommer gå bra på din operation. Det känner jag på mig. Och du får stanna kvar på sjukhuset tills du lärt dig mer om stomin och hur du sköter den. Det är jättebra att du inte är akut sjuk nu när du ska göra operationen. Ju sämre skick man är i före - desto längre återhämtnings tid. Det kommer gå bra ska du se!

    Kram


    ~Gravid i vecka 27~
  • Lällas

    Ninde: Lycka till vännen! Det här kommer gå bra ska du se. Och det är en vanesak med stomin. Jag berättade för min sambo att det var 2 i tråden som skulle få stomi. Då sa han "gud vad bra för deras skull.." för att han var ju liksom med under min sjuka tid och såg hur bra jag blev efter jag fått stomin..

    Här är det bra, går in i v 29 i morgon och magen är stor men jag trivs med att vara gravid.
    Nalla: Inte slarva nu med supparna Men jag slarvar också och det är ingen fara. Jag tog nog sista suppen i nov/dec.. ha ha.. men behöver bara ta den vid behov. Ska ni flytta?

    Min Engla: Lycka till du också med operationen. Snopet att få åka hem men det är bättre att vara helt frisk när man ska opereras så det var nog för det bästa. Har du fått någon ny tid?

    Kram till alla..


    ~Gravid i vecka 28~
  • Lällas

    Tack Dalkulla.. Ja, nu är det typ 80 dagar kvar till beräknat BF och vi har börjat köpa på oss lite saker.. Längtar jättemycket. Hur mår du nu då? Och familjen? Visst skulle ni ocskå flytta igen? Kan vara jag som är snurrig.

    Grådis: Hur sköter sig din mage nu? Du är så himla go´och har alltid ett gott ord över till alla. Så himla fin du är. Kram


    ~Gravid i vecka 28~
  • Lällas

    Nalla: Lycka till imorgon. Håller tummarna för att allt ser bra ut.

    Hoppas allt är bra med Ninde..

    Kram till alla härinne.


    ~Gravid i vecka 30~
  • Lällas

    Ninde: Underbart att höra av dig igen och skönt att du redan vant dig lite med stomin och att du mår bättre. Jag vet att de första veckorna kan vara lite jobbiga men jag kommer så väl i håg hur jag fylldes på med liv för varje dag som gick. Stor kram

    Nalla: Bra att du tar supparna nu! Jag är jätteslarvig men blöder inte alls så ofta från ändtarmen. Hoppas att kirugen samtycker nu så att det blir en operation.

    Dalkulla: Skönt att det gick bra igår. Hur mår du nu? Magen bättre?


    Grådis: Undebara du som alltid kommer med omtanke till alla.. Hur går det med allt själv?

    Här är allt bra. Är i v 30 redan och vi har flyttat till en 3a på Söder i Stockholm. Nu håller vi på att renovera lite och förbereder till lilla killens ankomst. Just nu sparkar han som bara den i magen. Ska till specialist MV nästa vecka för att se om dom tycker att jag ska föda vaginalt eller med snitt. Är lite kluven själv. Snitt låter ju bra men en vaginal förlossning är väl kanske det bästa dvs om allt går bra. Så jag är kluven.
    Hur har ni andra gjort?

    Kram till var och en av er.


    ~Gravid i vecka 30~
  • Lällas

    Ninde: Jag hade en creme som jag hade på huden när det blev rött. Den var jättebra. Men vad tror du om 2-dels bandage då? Då byter du inte plattan mer än var 2-3 dag och så byter du bara påsen istället. Vet att många föredrar det istället. Jag provade mig fram. Be stomi sköterskan om recept och prova lite olika. Jag hade 2-dels när vi kampade så jag slapp byta varje dag.


    Hur mår du nu då? Känns det bättre i ryggen? Magen?


    ~Gravid i vecka 30~
  • Lällas

    Hejje igen.

    NAlla: Nej, min ändtarm såg inte perfekt ut på något sätt men det var tillräckligt bra enligt läkaren. Nu blöder jag lite grann iemllanåt från ändtarmen men det är kanske var 14 dag eller så, så inte så mycket. Slarvar också med supparna.

    Idag var jag till Specialist MV och tillsammans med en överläkare bestämdes iaf att jag ska få planerat snitt mellan 20-24 april. Dom kommer att lägga snittet i gamla operations ärret så att jag slipper fler ärr. Det känns jätteskönt att ha fått ett besked och jag är nöjd med det.

    Ninde: Skönt att du mår bättre nu och visst är det härligt att känna livskraften återvända. Jag älskade att kunna sova hela nätter och att sluta leta toaletter överallt. En underbar känsla och jag vågar nästan lova att du kommer att uppskatta det mer och mer. Prata med sköterskan och be om cremer och lite olika bandage.

    Nalla: Lycka till på nästa koll, ska hålla tummarna för er.

    Kram alla


    ~Gravid i vecka 30~
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!