• fam kaos
    Äldre 3 Dec 17:43
    14736 visningar
    77 svar
    77
    14736

    Förskolans julkalender suger!

    fruis skrev 2008-12-03 17:39:29 följande:
    Men jag håller verkligen med dig! Hur smart är det med en paketkalender till så små barn? Och innehållet i paketen är ju bara patetiskt.Det verkar ju vara många knepiga saker med den där förskolan. Finns det ingen annan du kan byta till? Jag skulle också ha blivit irriterad på en mängd av dessa saker men värst av allt på just det där att man inte reagerar på att så många barn blir ledsna varje dag av paketkalendern och tar bort den. Eller fattat innan hur det skulle bli och bara lagt ner helt och hållet!
    Men hur vet du eller ts att så många barn blir ledsna varje dag?
  • fam kaos
    Äldre 3 Dec 18:49
    #14
    fruis skrev 2008-12-03 18:24:30 följande:
    fam kaos skrev 2008-12-03 17:43:24 följande: Jag har ju ingen aning men eftersom TS skrev att de blev ledsna så får jag ju utgå från att det är sant. Det är väl inte så konstigt. Dessutom har jag ju egen erfarenhet av presentsamlingar på mina barns förskola och där brukar det gråtas friskt även när alla barn får paket. De klarar inte av kaoset.
    Jag uppfattade dock inte ts som att det var något ts visste utan att det mer var något hon trodde. Det är ju lätt att ha förutfattade meningar om något man inte gillar, ju mer man retar upp sig, desto värre detaljer kommer man på och lägger till.
    Jag har jobbat på flertalet dagis och inte på något har jag upplevt kalendern som mer negativ än positiv, visst blir några barn ledsna men det händer även när fotografen kommer, när de ska äta, gå ut, klä på sig, byta blöja m.m m.m
    överlag har kalendern varit något roligt för barnen.
  • fam kaos
    Äldre 4 Dec 16:59
    #34
    s k r i n d a skrev 2008-12-04 05:57:41 följande:
    Ska svara på några frågor - Vi står i byteskö, men i vår stad får man vara glad om man har en fsk-plats över huvud taget.- Jag vet hur det går till eftersom min dotter (och ett barn till) är tre år och utförligt kan informera om kalenderöppningen. Det är alltså inte min dotter som är ledsen över att hon ännu inte fått öppna något paket, utan hon berättar om alla ledsna småbarn som gråter, blir rädda och får sakerna slitna ur händerna.- Jag kan absolut inte ta upp mitt missnöje kring detta med personalen. När jag framför önskemålet att de ska ha daglig utevistelse straffas både min dotter och jag med isande tystnad och uteblivet välkomnande vid morgonlämningarna de närmaste dagarna. Så andra synpunkter på verksamheten vågar jag faktiskt inte ta upp eftersom konsekvensen blir så stor för mitt barn.- Någon ville veta hur det praktiskt går till: varje morgon på samlingen får ett barn komma fram och hämta ett paket från kalendern och öppna det. Paketet innehåller alltså hårband om du är flicka och en bil om du är pojke.- "Barn behöver öva på turtagning" -Absolut! Men det måste finnas trevligare former? Tycker inte att födelsedag går att jämföra riktigt eftersom man från ganska tidig ålder lär sig att födelsedag är något alla har en gång om året. Och hela dagen i en stor grupp med barn får de väl automatiskt öva på att vänta på sin tur i alla möjliga sammanhang?Det var intressant att se att paketkalender existerar på fler förskolor, men att många (i vanlig ordning) hittat betydligt fräschare och roligare former än vår förlegade personal. Gillade verkligen idén med en upplevelsekalender även om inte ens den kanske är optimal när majoriteten är 1-1,5 år?
    Så du tror ordagrant på allt din treåriga dotter säger?
    Ja då förstår jag bättre att du tycker dagiset är fruktansvärt.

    Min son är också tre år och hade jag tagit allting ordagrant hade jag inte vågat släppa honom utanför dörren.
    Om ett barn gråter kan det när han förklarar handla om tio, om han har ett märke när han kommer hem och jag frågar vad han gjort svarar han att han ramlat på en sten, något som hände för 1½ år sedan.
    Han kan säga att en kompis slagit honom  fast jag varit med och sett att det var en lätt knuff när kompisen sprang förbi.
    Han kan berätta att fröken låtit honom sitta kvar helt ensam när det handlar om att han fick sitta kvar vid matbordet tills de andra barnen också ätit färdigt.

    Men visst, om din treåring sagt att så jättemånga barn gråter och blir skrämda så är det säkert precis så det är varje dag
  • fam kaos
    Äldre 4 Dec 19:17
    #36
    AW76 skrev 2008-12-04 18:59:42 följande:
    Svar på #34Håller med om att man inte kan lita blint på vad en 3-åring säger.Men faktum kvarstår att det ligger bilar resp. hårsnoddar i paketen till pojkar resp. flickor och det är det värsta av allt. Och det skrev ju även ts att hon tyckte var det mest irriterande. Jag kan bara instämma - jisses vilket förlegat synsätt!
    Jo det kan jag hålla med om, att man kan klaga på innehållet.
  • fam kaos
    Äldre 4 Dec 19:28
    #38
    AW76 skrev 2008-12-04 19:25:47 följande:
    fam kaos skrev 2008-12-04 19:17:13 följande: Japp. Men sen kan jag tänka mig att det har förekommit gråt också. Som upplagt för avundsjuka hos så små barn. Men exakt hur mycket gråt vet vi ju inte.
    Gråt förekommer alltid på dais, det är oundviktligt i en grupp med 14 - 16 små barn. Det förekommer som sagt vid alla möjliga tillfällen. Ska man ta bort allt utanför den rena vården av barnen för att ett eller två barn kan bli upprörda eller ledsna?
Svar på tråden Förskolans julkalender suger!