• march

    Min 3-årig slåss på dagis....

    Har exakt samma problem som dig. Kände mig som en dålig mamma ett tag, men vad kan man göra om man inte är på förskolan när såna saker händer.
    Det har blivit bättre hos oss efter ett långt samtal med förskolelärarna. De ville oxå ta en en special pedagog,men ville testa med lite nya ideer som vi kom med först.
    Vi kom fram till att vår dotter aldrig grät eller sa till om någon annan av barnen varit elak mot henne. Istället för att tala om för fröken att hon var ledsen el. arg så slogs hon. Även när hon var glad och exhalterad så kunde hon slåss. Hon är som ditt barn tidig med talet så hon skulle ha kunnat tala om det. För oss handlar det om att hjälpa henne att sätta ord på sina känslor och tala med fröknarna på förskolan. tala om någon gör henne något illa (tar en leksak av henne, puttas mm)
    Problemet på vår förskola var att dottern fick skulden för allt till slut. Ingen såg vad de andra gjorde endast det hon gjorde då de andra barnen grät el sa till fröken.
    Hemma har vi gjort ett belöningssystem, de dagar som allt går bra på förskolan får hon ett klistermärke. När hon har fått tio så får hon en belöning. Vi pratar med henne varje morgon innan hon går till förskolan. Vi pratar om hur man är som bra kompis och att hon ska prata med fröken när hon är ledsen el. arg.
    Som sagt det har blivit mycket bättre, men det kommer dåliga dagar oxå. Det kommer ordna sig :) Lycka till

Svar på tråden Min 3-årig slåss på dagis....