• Anonym

    Skilsmässa när bara en vill? Hur går det till?

    Ja skilsmässan kommer gå igenom vare sig du vill eller inte, men eftersom ni har barn blir det ju en längre betänketid precis som du sa.

    Jag förstår att det är jobbigt för dig nu, men samtidigt så tror jag inte att situationen blir lättare om du vägrar varje steg genom processen. Har din man bestämt sig så har han. Kanske kan ni försöka med familjerådgivning eller åtminstone samtal för att kunna bemöta varandra bra i och med att ni har er dotter.

    Tyvärr inte mycket du kan göra om nu din man vill skiljas.

  • Anonym

    Men varför måste du i framtiden kunna säga det. Hur kommer du att gynnas av att det inte var ditt beslut? Är det för att straffa honom om han bestämmer sig för att det var ett misstag (vad var det jag sa?) eller är det för att få kontroll något som betyder något för honom? (Det var inte jag som ville skiljas så jag tycker jag kan få huset/barnen/hunden)


    Ellen07 skrev 2008-12-04 14:29:46 följande:
    Nej, det är klart att det är smidigare om jag samarbetar. Samtidigt så känns det som en viktig markering från min sida, att jag även i framtiden kan säga att jag aldrig ville det här och heller inte medverkade till det. På något sätt så känner jag att min man till fullo måste ta ansvaret för sitt beslut. Vi var på familjerådgivning några gånger, men utan resultat. Det var försent för honom på något sätt. Jag har bett honom överväga familjerådgivning nu också av den anledningen som du skriver, men också för att se om det finns någon liten spillra att bygga på. Men det ser mörkt ut.
  • Anonym

    Hej ts

    jag är mitt uppe i karusellen jag med..
    skilsmässa utan min vilja...

    Han som lämnat mig och barnen.
    Jag har inte brytt mig skaffa personbevis som han vill att jag ska göra...jag skiter i det där! Jag vill inte,då får han göra allt.
    Jag gör det för min egen skull...

    Precis så där tänker jag om allt praktist och sånt man måste behöva stå ut med för att han vill skiljas...
    Jag förlorar han,mina pojkar halva året( han vill ha varanna vecka)jag får flytta,sämre ekonomi,mister kontakten med hans underbara släkt....inget av det där vill ju jag..

  • Anonym

    Om du vägrar skriva under så kan han skicka in en egen ansökan om skilsmässa. Då kommer du att få hem ett papper med delgivningskvitto som du ska skriva under och skicka in. Från den dagen som du skrivit under det kvittot räknas betänketiden. Betänketiden är minst 6 månader och högst 1 år. Om du vägrar skriva under delgivningskvittot så kommer tingsrätten till sist att skicka ut en stämningsman som får försöka få tag på dig och lämna över skilsmässoansökan.

    Sen när betänketiden har gått så räcker det att bara han skickar in en ansökan om fullföljan av skilsmässa. Du får du ett brev hem där det står att han vill fullfölja skilsmässan och om du inte svarar på det så blir ni skilda. Även om du svarar så blir ni skilda. För man har rätt till skilsmässa efter betänketiden.

    Så det enda du kan göra är att dra ut på datumet från vilket betänktetiden ska räknas från.

  • Anonym

    jag är skild, var jag som begärde skillsmässa fixade med allt
    min x vägrade å menade på att han inte hadde fått nåra papper alls,
    han vägrade skriva på nått.
    men den gick igenom.
    så de spelar igentligen ingen större roll, det räcker med att 1 vill skilljas för att det ska bli så.

  • Anonym

    Vill den ena parten inte underlätta skilsmässan så tycker jag att det är helt okej att låta den andre göra allt jobb.

    Det blir ju inte så hemskt mycket extraarbete, det är ju bara att fylla i ansökan själv, skicka in den tillsammans med personbevis och betala 450 kr.

    Varför ska man tvingas skriva under en gemensam ansökan om man nu inte vill skiljas?

Svar på tråden Skilsmässa när bara en vill? Hur går det till?