• Anonym
    Äldre 4 Dec 19:20
    15181 visningar
    130 svar
    130
    15181

    fler som kräks på intrum justitsia

    Vi har en stor avbetalning med intrum. En stor skuld som kronofogden skickade tillbaka till intrum... Har aldrig haft problem med dom. Trots vi nångång missat betala och efter påminnelse betalt dubbelt upp följande månad så har aldrig räntan börjat ticka. Vi har fryst ränta så länge vi betalar.

  • Anonym
    Äldre 4 Dec 19:22
    #3

    "Jag sköter alla löpande el räkningarna och betalar i tid är otroligt noga med dem sedan jag hamnade på inkasso."

    Låter motsägelsefullt. Klart de drog tillbaka avbetalningsplanen på första missade räkningen när det kom in ännu en missad räkning.

  • Anonym
    Äldre 4 Dec 19:33
    #10
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-04 19:26:55 följande:
    Anonym skrev 2008-12-04 19:22:26 följande: Varför skulle det vara självklart att de gjorde det ?? Det var inte ens under samma år . Blir så jäkla trött på folk som inte fattar att man kan missa ATT FELA ÄR MÄNSKLIGT. Huvud saken är väl att man betalar och inte skiter i det !!!!!!!!!!!
    Det är självklart för att det var under de kriterierna de satte upp avbetalningsplanen åt dig. Visst är det mänskligt att fela och göra misstag. Och det är att fara med osanning att påstå att man sköter sina räkningar och betatar i tid och är otroligt noga med det när man missar en andra räkning innan avbetalningsplanen på den första har slutförts.

    Jag tycker helt enkelt att du får ta åt dig lite ära för denna soppa också och inte bara skylla på Intrum. Hade du inte gjort dessa misstag hade du inte behövt ha med Intrum att göra öht.
  • Anonym
    Äldre 4 Dec 19:35
    #11
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-04 19:29:24 följande:
    Anonym skrev 2008-12-04 19:22:26 följande: Och motsägelsefullt fattar jag inte klart man blir extra noga om man hamnar på inkasso bolag dit vill man väl inte vara eller ??
    Men extra noga? Du har ju missat en räkning till som också kom till inkasso sedan du hamnade hos inkasso till att böjra med. Hur sköter du din ekonomi när du inte är noga?

    Det jag finner motsägelsefullt är att du påstår dig vara noga och betalar i tid, men ändå hamnar ännu en räkning hos inkasso.
  • Anonym
    Äldre 4 Dec 19:36
    #12

    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-04 19:25:09 följande:


    MosterMaja skrev 2008-12-04 19:20:22 följande:
    Jo de säger att när man gör en avbetalningsplan med dem som dessutom är muntlig så skickar de ut ett brev där det står att om det tillkommer en ny räkning till bolaget så häver de den avbetalnings planen man har med dem.Det brevet får man ju effter man redan har börjat betala så det åkte ju i soperna.
    Men är det verkligen rättvist av dig att tycka att det är intrum justitsia som gjort fel här?

    För det första har du inte betalat din räkning, därför kom den till dem från början.
    Sedan så har de haft krav på dig att du ska betala alla räkningar, och det har DU misskött (missade räkningen).
    Samt att du slänge avbetalningsplanen i soporna som de skickat.

    Förstår att det är "skit, piss och päronpung", men det är du som har felat hela vägen, skyll inte på någon annan...
  • Anonym
    Äldre 4 Dec 20:33
    #27

    jag tkr inte heller särskilt bra om intrum, de gjorde fel i mitt ärende och det hamnade hod fogden trots betalning, ngt som de senare erkände att de handlat fel och jag fick rätt via tingsrätten !! =)
    Tycker inte de är speciellt tillmötesgående.
    Jag tycker du ska maila dem och berätta hur dåligt du mår att du har inga pengar över men du lovar att hålla avbet planen nu och be om ursäkt , det enda som hjälper är att fjäska för dem...hoppas det ordnar sej!

  • Anonym
    Äldre 4 Dec 20:40
    #31

    Misstaget som hänt är helt förståligt.
    Man kan missa betala en räkning, oavsett hur försiktig man ännsin försöker att vara med att kirra läget.

    Dock så får man räkna med att har man fått en chans hos ett företag, och sedan oavsett om man menar det eller ej, av någon andledning bryter det avtalet, så får man stå för konsekvenserna.

    Företaget som lånat ut pengarna (tagit över skulden) kan jag förstå att de måste driva in pengarna om det verkar som att personen sätter i system att inte betala, annars blir ju de utan pengar...

    Soc tittar 3 månader tillbaks på inkomsten.

  • Anonym
    Äldre 4 Dec 20:45
    #35

    vad jag vet får man alltid en påminnelse innan ärendet skickas till inkasso så om det va ett "misstag" så har du ju haft 2 ggr på dig att betala den räkningen som också hade gått till inkasso.

    Jag jobbar själv på ett telefonbolag och när kunden inte betalar och telefonen stängs av blir det ett jäkla hallå och skyller på oss som bolag, men varför inte bara sköta sina betalningar?? Kunde du inte få dela din betalning på elbolaget för delar man den på 2 kan man ju göra det via bolaget ev kan de göra undantag med fler månader så det slipper vara hos inkasso. Men jag förstår att inkassobolagen är stränga för har betalningsärendet gått till inkasso så har det gått långt och kommer det in ytterligare ett ärende så måste de dra åt svångrämmen.

  • Anonym
    Äldre 4 Dec 20:49
    #38

    lavaplace: nee hennes andra elräkning hade också gått till inkasso för hon inte betalat den.

  • Anonym
    Äldre 4 Dec 20:51
    #41

    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-04 20:43:03 följande:


    MosterMaja skrev 2008-12-04 20:35:16 följande:
    Ja absolut jag ligger 164 kr + varje månad och fick en el räkning på 4000 kr ca ..då skulle jag sparat hmm i ca 2 år innan för att ha dessa pengar redo.När man har lite så är varje extra utgift mycket.
    Men räknar inte soc med elen i sin norm från början?
Svar på tråden fler som kräks på intrum justitsia