• Soul
    Äldre 4 Dec 22:01
    15233 visningar
    130 svar
    130
    15233

    fler som kräks på intrum justitsia

    Vad är det för elbolag? Ställer mig ytterst tveksam till deras beteende att stänga av elen på det sättet, för även om det är justitia som kräver in pengarna är det elbolaget som stänger av elen. Jobbar själv inom fjärrvärme och det ska betydligt mer till för att vi ska kunna stänga av värmen. Framför allt om det finns barn i hushållet. Dessutom stänger vi aldrig av värmen under vinterhalvåret.

    Om man inte klarar av att betala en räkning ska man alltid ringa leverantören. Vi är väldigt justa med att skuta på betalningsdatum och dela upp fakturorna.

    Självklart ska man sköta sina räkningar, men jag tycker du blir lite väl hårt dömd här TS. Verkar som att du försöker göra rätt för dig även om du har strulat till det.

  • Soul
    Äldre 5 Dec 10:45

    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-04 23:43:38 följande:


    Vill tala om för alla gulliga sympatiska personer här i tråden .ATT RÄKNINGEN nu är BETALD såååå skönt sååå.En underbar person har varit snäll och lånat mig dessa pengar och det är ingen här på FL så ni behöver inte undra om det alls.Nu är bara frågan får de pengarna i tid ?
    Vad skönt att höra! Som någon annan sa, ring elbolaget snarast och berätta att du har betalt samt erbjud dig faxa in kvittot. De kommer inte att stänga av elen, det kan jag inte tänka mig.

    Tyvärr finns det ofta mycket lite förståelse här på FL för personer som har hamnat i din sits. Det är väldigt lätt att sitta på sina höga hästar och se ner på de som har det svårare. Du har inte skött dina räkningar, jag lovar att du inte är själv om det, men huvudsaken just nu är att du har insett ditt misstag och försöker lösa det. Du har förhoppningsvis lärt dig något på det här, se det som en erfarenhet inför framtiden. Att du behövde spy galla över intrium kan man ha sina åsikter om, men när man är i en pressad situation kan det vara just det man behöver, rättvist eller inte.

    Sen vill jag uppmana alla som har problem att betala sina räkningar att snarast ringa leverantören. Jag förstår att det kan kännas skämmigt och jobbigt, men det är inte så farligt som man kan tro. Jag jobbar som sagt på ett fjärrvärmeföretag och vi får ofta samtal från kunder som behöver mer tid på sig att betala eller behöver lägga upp avbetalningsplan. Så länge man hör av sig till oss innan det går vidare är det vanligtvis inga problem och det är ingen här som skulle vara det minsta otrevlig. Alla kan hamna i en sits där ekonomin inte går ihop, men det viktiga är att inte stoppa huvudet i sanden utan att försöka hitta lösningar.
Svar på tråden fler som kräks på intrum justitsia