• Anonym (så ledsen)

    fler som kräks på intrum justitsia

    Ja om det är något jag hatar så är det detta bolag .
    Dom är helt sjuka och det finns säkert massor av folk som tycker som jag .

    Jag fick en elräkning slutavläsning som jag ej hade råd att betala .
    Den skickade till inkasso bolaget ovanstående ganska snabbt då mitt el bolag inte väntar någon längre tid på pengarna villket jag förstår självklart.
    Men jag viste inte att jag kunde göra en avbet. med dem istället.

    Jag fick en avbet plan med inkasso och den skötte jag sedan av misstag så hamnade en ny räkning på el hos dem och jag var snabb betalade den direkt till inkasso desutom lite extra pengar för ev ränta.
    Bumms så avslutade de min avbet plan och krävde alla pengarna direkt villket jag INTE har nu .
    Min el kommer att stängas av nu kanske redan i morgon då jag inte har dessa pengar .

    Jag ville få tillbaka min avbet plan då jag gjorde rätt för mig direkt då jag fattade att jag missat att betala den räkningen som kom in till dem .
    Men NEJ de vill inte hjälpa mig alls..

    Jag sköter alla löpande el räkningarna och betalar i tid är otroligt noga med dem sedan jag hamnade på inkasso.
    Men trotts detta så kommer de att stänga min el jag är så ledsen jag har ju barn och betalar allt varje månad det känns som att de stampar på mig .
    Om inte detta löser sig så måste vi flytta hem till min mamma i en liten 2a suck.

    Vill även tilläga att jag vet personligen att det finns personer de krävt på 1.68 kr alltså de skickade till kronofogden för att få de pengarna av personen.
    Det var oupp räknad ränta som tillkomm låt säga bet 30/10 personen betalade in den 20/10 sedan till kom ränta fram tills den 30/10som hamnade på kronis .
    Men H*N lyckade bråka sig till ett tillbaka dragande av den summan.

    Vill väl bara prata av mig i mitt eländes eländes helvete just nu.

  • Svar på tråden fler som kräks på intrum justitsia
  • Anonym
    Anonym (Hata IJ) skrev 2008-12-05 00:07:15 följande:
    Jo men fakturan KOM (även om det var i senaste laget) och blev BETALD I TID. 3 fick ju sina pengar men IJ skickade ut räkning iaf. Var god läs.
    Om fakturan kom samma dag som förfallodatum så hade de inte pengarna på kontot samma dag som förfallodatum. Jag har läst.
  • Anonym

    Företagen kan skicka direkt till inkasso (eller till kronofogden om de vill) om fakturorna inte är betalda på förfallodatum. De behöver inte skicka påminnelser men de flesta gör det.

  • Anonym (Q)

    Anonym:
    På vissa räkningar står det betalas senast och vissa står det oss till handa senast. Det är skillnad.

  • Anonym (Hata IJ)

    Men tjejen på 3 sa ju att de fått pengarna när det skulle. Skumt att hon skulle ljuga tycker jag...

    Jaja, skit samma. Nu ska jag sova. Tycker IJ gjorde fel och dessutom är de jävligt otrevliga. Bort med skiten!


    Anonym skrev 2008-12-05 00:07:58 följande:
    Om fakturan kom samma dag som förfallodatum så hade de inte pengarna på kontot samma dag som förfallodatum. Jag har läst.
  • Anonym (så ledsen)

    Anonym skrev 2008-12-04 23:57:25 följande:


    Om du har papper från intrum så finns det loginuppgifter på fakturan som du kan knappa in på www.intrum.se/bliskuldfriDär kan du se skulder och du kan även meddela betalning. Fyll i det nu ikväll.
    Snälla vart hittar jag dom är det referens nr ?
  • Anonym
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:18:24 följande:
    Anonym skrev 2008-12-04 23:57:25 följande: Snälla vart hittar jag dom är det referens nr ?
    Det ska stå på papprerna du fått. Vet inte vilket.
    Kolla på det ursprungliga kravet om du har det kvar.
  • Anonym (så ledsen)

    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:18:24 följande:


    Anonym skrev 2008-12-04 23:57:25 följande:
    Snälla vart hittar jag dom är det referens nr ?
    Har grundligt tittat på papret finns ingen sådan info tyvärr.
    Har ju inga fler paper från dom.
  • Anonym
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:21:21 följande:
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:18:24 följande: Har grundligt tittat på papret finns ingen sådan info tyvärr. Har ju inga fler paper från dom.
    Det ska finnas. Har inget här själv så jag kan kika men det är på papprerna som uppgifterna finns.. annars ringer du bara imorgon :)
  • Anonym (suck)

    Ja dom är dumma i huvudet. Behövde lägga upp halva min hyra på 6000 kr och gav de 3000 direkt! Sen ville de ha de resterande 3000 kr månaden därpå, hej och hå, glöm det, de hade inte jag.. Så jag ringde dem och bad om att få betala det på 2 månader.. NEJ! (Hade dessutom inget annat hos dom..)
    Så jag kunde inte betala, månaden efter kommer en räkning från kronofogden som hotar med vräkning, och vid detta laget hade jag betalat 3000 kr av 6000 + 2 månaders hyror i tid.
    Jävla as. En god vän räddade oss då från fogden, men fan vad jag hatar de asen.. Och världens ränta har de också.. SUCK!

  • spindelapa

    Anonym (Hata IJ) skrev 2008-12-05 00:03:06 följande:


    Hej TS! Vi har också haft problem med IJ. Jag var sen med en mobilräkning ifrån 3 då vi fick påminnelsen samma dag den skulle betalas och inte hade fått den ursprungliga räkningen alls! Vi betalade in den samma dag räkningen kom men två dagar fick vi brev ifrån IJ på den räkning. Jag ringde dom och sa att den redan var betald men de skulle ändå ha pengar för att Dom skickat ut en räkning! 161:- skulle dom ha utöver ursprungs räkningen!!! Jag förklarade läget för dem, att jag inte fått räkningen, hur jag betalade samma dag jag fick påminnelsen (vilket var samma dag som förfallodatum) och att jag sen ÄNDÅ fick räkning från dom. De sa "ja men de är inte vårt problem, du får ta upp det med 3" Ringer 3 och förklarar och tjejen där säger "det är inte vårt problem, de får du ta upp med IJ det är ju dom som vill ha pengar, vi har ju fått våra" Så... det var bara till att betala och se glad ut! Inte så mycket pengar, visst, men pengar de inte skulle ha!!!
    Jag har också haft galna problem med 3.. suck.
    Det där att de skickar påminnelsen på förfallodatumet har jag också varit med om. Jag får alla räkningar från dem på efaktura så jag kan inte missa någon heller, kanske man skulle lyckas missa en som man fick via posten, men på internetbanken kan man ju se alla dokument man har fått in klart och tydligt.

    Häromdagen skulle radiotjänst dra pengar av ett konto som jag inte hade täckning på, hade pengar till räkningar på ett annat konto, och jag har ju inte autogiro med dem!? jag betalade dem så snart jag kunde, men visst, det kanske gick två dagar eller ngt.. hoppas man inte får problem nu.

    Den mänskliga faktorn! Det är klart att man vill ha sina räkningar betalda, men i sådana här fall så känner man sig hjälplös, inför byråkratins fula nylle.
Svar på tråden fler som kräks på intrum justitsia