• Kaja

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Nu har jag lite bilder från japan i min blogg...

  • Kaja

    yrväder skrev 2008-12-12 09:45:20 följande:


    fantejo det var det jag tänkte. jag kanske gör så då. visst kanske man läser allt ändå, men ibland kanske man sitter där med hoppstygn, och bara vill ha tipsen på dom.
    Fast. Om man använde sytokig i stället så sparas ju alla inläggen och det går att söka. Och vem som helst kan läsa.

    Jag är totalt osams med layouten på detta forum, för när det skrivs mycket om samma sak så drunknar en liten ensam fråga väldigt lätt i flödet. Och om man just DÅ inte är intresserad av det ämne som skrivs om så blir det mycket scrollande.

    Fast, det är ju så många trevliga som hänger här, så det är väl bara att bita ihop!
  • Kaja

    Fru Fogeby, det är nog en buff du är ute efter. Information finns på www.buffsverige.se/ Jag gissar att man får justera måtten lite efter hur stretchigt materialet är. Men mät huvudomfång till lagom omfång och så dra lite i tyget för att se hur stretchigt det är och så att det blir lagom. Till vuxna så tror jag att det var 50 i omfång och 40 i längd, men syr man till småpersoner så kan man ju minska de måtten lite.

  • Kaja

    Nu har jag rockat om min adventskalender. Idag så är det en bild på vårt hus! Det är inte helt lätt att sy ett hus i tyg, men det går... En bild till och sedan är det hela härligheten som avslöjas 00:01 på julafton!

  • Kaja

    Sandra G skrev 2008-12-19 13:14:11 följande:


    Tjatar vidare om mina applikationer. Någon som har bild på byxor med applikation på?
    Japp. Gjorde en hel hög med byxor med applikationer på i höstas. Och så var det några klänningar ungefär samtidigt som man borde kunna få att passa på byxor också. Kolla i augusti/september i min blogg.
  • Kaja

    Småkottarna skrev 2008-12-19 22:33:22 följande:


    Hörrni, lite OT men kan det stämma att en tröja till finland kostar 31 kr med posten? mellan 100 och 250 gram går den ju som, men är det så billigt att skicka utomlands?
    Räknade på att betala 25 kronor till Japan för ett knappt 100 gram, så det kan nog mycket väl stämma.
  • Kaja

    Halloj! Jag förtog mig lite när det gäller syandet när jag sydde min julkalender till barnen, så nu har jag stickat hela julen. Men, nu är det dags att motionera symaskinen igen!!

    Nu har jag kommit på något nytt. Jag syr grejer med sådanadär vävda band, som bland annat Superbuzzy.com har haft. Det är alltså motiv av till exempel rödluvan och vargen, eller ekorrar eller så. Jag har hittat flera ställen utomlands som säljer sånt, men inget i Sverige. Är det någon som har sett något??

    Alternativt webbshop med billigt porto till Sverige och stort urval!

  • Kaja

    Botilda skrev 2009-01-05 11:53:31 följande:


    Kaja, jag har köpt från portugisiska Rosa Pomar (kommer i bloggen i kväll hoppas jag). De har inte mycket, men fint. Vill dock minnas att portot inte var alldeles gratis, men man slipper ju tull och moms i alla fall.aervilhacorderosa.com/shop/galoes_ribbons/
    Åh! Fint! Letade som en galning och hittade att Farbenmix faktiskt sålde och man kunde beställa 20 meter för 3 euro i Porto. (att sedan själva banden gick på 27-30 euro om man beställde så mycket kan vi väl tala tyst om...?

    Ska kolla in dem också
  • Kaja
    Tygtiiger skrev 2009-01-05 20:31:20 följande:
    Här är en beskrivning från sjalbarn (kul att se Kaja på bild!!)www.sjalbarn.se/forum/viewtopic.php&t=113...jag har sett en beskrivning där de sydde en mössa genom att först vika ett tygband dubbelt (det blir den platta delen runt huvudet, man kan sy det i elastiskt tyg om man vill), och sedan tog de en cirkel, lade veck vinkelrätt mot cirkelns kant så det blev en "bubbelform" (som ett svamphuvud ungefär) och sydde fast på insidan av bandet. Det blev också snyggt. Har tyvärr ingen länk. Man kan alltså redan beställa flodhästar? %¤#"%¤ manhattan, det här blir dyrt känner jag Någon som har känt på dem? Är de mjuka och fina eller hårda som elefanterna?Jaha. HÄr är ingen chans att gömma sig...

    Har du frågor om kockmössa så kan du inboxa mig så kan jag kanske ta detaljbilder.
  • Kaja

    Åh! Mailade precis med Farbenmix. De är så himla trevliga där. Nu har jag köpt band för nästan 300 kronor *skäms*, så nu blir det till att massproducera kläder. Dottern har redan pekat ut hur hon vill kombinera saker. Det lär komma många plagg i samma stil framöver...

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)