Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Du är en klippa Yrväder! Tur att starta en innan det blir stopp, man får en sådan oerhörd abstinens om inte sytråden fungerar

  • Mimmi 71

    Oj, så spännande! Undrar om våra är på väg också? Jag hade tänkt att åka och hämta den nästa helg då beställningen inte landar hemma hos mig, får se om jag kan vänta så länge

    Vad roligt att är så många med nya CP, tror att övriga i tråden kan bli trötta på vårt tjat när de kommer.

  • Mimmi 71

    Godmorgon på er alla!

    Är fortfarande hemma och vabbar och har själv åkt på lite förkylning med feber så orken är inte den bästa men jag har iallafall hunnit med ett pass nere i systugan, men nu har jag paus med sprätten Det är inte ofta jag tar till den och hade det varit lille G´s egen tröja så hade jag tagit fram saxen men nu är det en tröja till en liten pojke ute i landet. Sydde fast halsmudden räta mot aviga och om det hade varit G´s så hade som sagt halsringningen fått bli lite större istället

  • Mimmi 71

    Pris känner jag inte till på flodhästarna men jag kan tänkt mig att de ligger i nivå med elefanter eller landskap. Lanskap var ju dyrare pga att det var fler tryckfärger och flodhästarna har väl inte riktigt lika många färger men det är ju fler än ett som det exv är på elefanterna. Jag tror att de är planerade att komma ut någon gång i början av februari.

  • Mimmi 71

    Ja, är man lite "låg" så blir det lätt fel. Har ju dock lite kläder som jag vill lägga på lådan imorgon, så jag syr i korta etapper. Fick nyss lite mat i magen så nu är enerigin rätt så bra igen. Hoppas kunna rocka under morgondagen (trist att ta kort ikväll då det är mörkt)tre tröjor och ett par pantalonger i både välkända och någon lite nyprövad kombination. Två tröjer är iallafall klara och de blev hellyckade.

  • Mimmi 71

    Tiro: Coversöm och täcksöm är samma sak och är en dekorsöm som oftast finns på köpeplagg, exv över raglansömmen och ibland är plaggen fållade med denna söm. Det finns maskiner som syr "äkta" täcksöm som blir likadan på både räta och aviga och sedan som på den ofta omtalade Cpn som man kan fuska till sig täcksöm om man syr på avigan. CPn kan man få dubbel eller trillingsöm (raksöm 2 eller tre) och på baksidan blir det en form av täcksöm.

    fru fogeby: rocka är ett annat ord för uppdatera bloggen, vilket man inte får skriva att man gjort här i tråden om man samtidigt kan utläsa i bloggen att man ibland syr på beställning.

    Phanelia: jag har ställt samma fråga en gång och fick då till svar att den korrekta svenska skrivningen skall vara hoodys (lika ponnys) för att det skall bli en korrekt svensk omskrivning. På engelska skulle det dock skrivas hoodies om ja kommer ihåg rätt från skolan . Själv föredrar jag den engelska omskrivningen och sk....er i vad det heter på korrekt svenska

    Stratus: Såg att du till slut hittade till rätt CP-tråd. Du har för övrigt ett par Ottobre på väg till dig. Ursäkta dröjsmålet men vi har inte varit så rörliga den sista veckan då G varit sjuk och nu har jag åkt på sk....en istället. Har en hel del paket och försändelser som skall iväg idag och då följer ditt med också. En liten överaskning som kompensation följer också med.

    TF: Man har alltid behov av ytterligare maskiner, hjälpmedel och tyg. Det vet du väl?

  • Mimmi 71

    Stratus skrev 2008-12-16 07:56:46 följande:


    Vad spännande! Kom du ihåg att kopiera den där sidan jag missade? Tänkte jag skulle påmint dig om den, men tiden rann iväg. Men det är ingen brådska. Bra dock att jag får tidningarna. Jag tror att det finns ett bra mönster på en mjukisjacka i en av dem.
    Jag fixar till detta också, har ju inte lagt på tidningarna på posten ännu, men lovar att de läggs på lådan idag och då skall du ha dem imorgon.
  • Mimmi 71

    Stratus skrev 2008-12-16 11:55:09 följande:


    Usch vilken trist dag. Bara grått och trist och blött, i morse trodde jag att jag fått kräksjuka, och nu har jag typ tappat en stor kund på jobbet. Men jag hade inte kräksjuka, och jag hittade en bit hemgjord pizza i frysen (lycka). Så om jag tar och gör något kul nu, som att sy något, så kanske det vänder. (Fast då fattas fortfarande en NY STOR kund på jobbet...)
    Jag kan inte riktigt pigga upp dig heller känner jag, sitter själv och inser att denna dagen suger. Både näsan och ögonen rinner, riktig rethosta gör så att halsen svider så fort man äter eller dricker något. Det var länge sedan jag kände mig så eländig, men de säger ju att som småbarnsförälder så får man det värsta. Det enda jag orkar är att sitta framför datorn, men här är inte tillräcklig aktivitet för att underhålla mig Håller på med lite julpyssel men kanske det får bli symaskinen för att få lite glädje i tillvaron iallafall (hade lovat mig själv att symaskinen skulle få vänta tills julförberedelserna var över).

    Trist att tappa en storkund på jobbet, sådant känns riktigt tungt. Vi får hoppas på att vindarna vänder vad det gäller företagsklimatet.
  • Mimmi 71

    mian71 skrev 2008-12-16 12:03:20 följande:


    Nytt syprojekt på gång. En liten flicka född v 32 och ligger på Neo är mottagare. Vad ska man sy? Vad behöver en så liten bebis? Jag tror att hon vägde runt 1.7 och bör väl vara åtminstone 35 cm utifrån åldern.
    Vad jag förstått av en del här på sytråden i tidigare diskussioner så behövs kläder som är smidiga för alla slangar odyl som skall sticka ut lite överallt. Tror att det är andra som har mer erfarenhet här på tråden.
  • Mimmi 71

    Stratus skrev 2008-12-16 16:01:20 följande:


    Skit skit skit SKIT. (Man får svära här va?) Min dyra FINA underbara maskin mår inte bra. Det är touch screen på den, och den slutar att funka. Nu ringde jag en Pfaffgubbe inne i stan och fick bara höra "åh nej", "kretskort", "tillverkas inte längre", "skitdyrt", "oj gav du så mycket för den", "ajajaj". Jag tror jag vill gråta. Dessutom har jag precis kvaddat ett jättebroderi. Som tur var var det bara en gammal handduk som jag testade på. Så den här dagen verkar sluta lika illa som den började. Den brukar "läka" när jag startar om den, men de senaste dagarna har det behövts oftare och oftare. Säg något snällt till mig, jag behöver det. Snyft.
    Håller tummarna för att det ordnar upp sig på ett enkelt, billigt och bra sätt. Min skärm krånglade en gång på min 2038 och det tror jag berodde på att den stod på ett ostadigt bord som gjorde att den vibrerade rätt mycket när jag sydde. Sedan jag flyttade över den till ett mer stabilt bord har det skött sig. Något att tänka på kanske? Hoppas den i så fall inte har fått bestående men.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)