• Äldre 11 Dec 14:17
    177558 visningar
    5001 svar
    5001
    177558

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Äldre 8 Mar 16:37

    Har äntligen lyckats uppdatera min blogg igen

  • Zoffix
    Äldre 8 Mar 17:52

    Finns det några såna där transfer-papper (man skriver ut motiv från datorn och sedan stryker fast det på tyget) som faktiskt fungerar bra?
    Misstänker att de brukar spricka mm efter nån tvätt bara, men det kanske inte stämmer?

  • Trikar­n
    Äldre 8 Mar 18:49

    Har sytt överdrag till min patapum toddler idag, och det blir hyffsat, men är det någon mer som har en bra lösning? helt utan en massa knappar o grejs..

  • Tjej 83
    Äldre 8 Mar 19:15

    hur mycket köper du för per månad?

    vad kan du inte va utan?

    vad syr du helst? och helt inte?

  • Nhelia
    Äldre 8 Mar 19:24
    Trikarn skrev 2009-03-08 18:49:54 följande:
    Har sytt överdrag till min patapum toddler idag, och det blir hyffsat, men är det någon mer som har en bra lösning? helt utan en massa knappar o grejs..
    Så roligt med överdrag till patapum! Jag skulle också vilja sy ett överdrag till våran. Vet du om det finns beskrivning till det någonstans?
  • Trikar­n
    Äldre 8 Mar 19:40
    Svar på #4916
    såg en tjej här inne som gjorde till patapum, fast inte toddlern

    jag har fixat ihop ett eget mönster, och syr nu version 2, men det blir nog en version 3 oxå innan jag är nöjd!
    det ska vara lätt att sy, lite knäppningar ( har två pyttesmå, men tveksamt om de behövs), samt vara lätt att byta vid fläckar, svett o dyl...

    visar upp den här när jag är nöjd!
  • Kaja
    Äldre 8 Mar 19:51
    Trikarn skrev 2009-03-08 19:40:02 följande:
    såg en tjej här inne som gjorde till patapum, fast inte toddlernjag har fixat ihop ett eget mönster, och syr nu version 2, men det blir nog en version 3 oxå innan jag är nöjd!det ska vara lätt att sy, lite knäppningar ( har två pyttesmå, men tveksamt om de behövs), samt vara lätt att byta vid fläckar, svett o dyl...visar upp den här när jag är nöjd!
    Det är jag som syr överdrag till Patapum, men jag fick aldrig någon bra lösning på en Toddler. Det blev alldeles för mycket lösa ändar och många knappar. Det som ställde till det var det extra avlastningsbältet. På min vanliga Patapum så är ALLT inklätt på själva selen (utom remmarna) och jag har 5cm kardborre på två ställen. Även huvudstödet går att använda. Finns en del bilder i bloggen.
  • Mimmi 71
    Äldre 8 Mar 19:56
    Zoffix skrev 2009-03-08 17:52:16 följande:
    Finns det några såna där transfer-papper (man skriver ut motiv från datorn och sedan stryker fast det på tyget) som faktiskt fungerar bra?Misstänker att de brukar spricka mm efter nån tvätt bara, men det kanske inte stämmer?
    Jag har använt Transfer On på ett grönt set som jag sydde för ungefär 1,5 år sedan (finns på mitt rockarställe) och det fungerade kanon. Bodyn som var vit fick ett härligt blomtryck som fungerade bra i ett antal tvättar. På den olivgröna jackan blev tyvärr trycket lite för glansigt. Jag använde mig utav Canons Iron On för ljusa tyger.
  • Nhelia
    Äldre 8 Mar 20:15

    Kaja: Vad är skillnaden på patapum och patapum toddler egentligen? Bilderna i din blogg ser ut som patapum toddler tycker jag, men det är det kanske inte? Underbara överdrag du har gjort i allafall! Älskar den senaste som åkte iväg till japan

    Trikarn: Ska bli roligt att se din version 3 när den är klar då! Mäter du bara på din patapum och gör eget mönster efter det?

  • Catwom­en07
    Äldre 8 Mar 21:13
    Jalapeno skrev 2009-03-08 12:52:34 följande:
    dEt Är adjustable biasbinder JAG har TiLl mIN VAnligA HQ
    Vilken HQ maskin är det du har? Har fortfarande inte kollat med min säljare om den kunde fungera till Emeralden trots att det står ej till och den passar på den.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)