• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Zoffix

    Mimmi 71 skrev 2009-03-08 19:56:21 följande:


    Jag har använt Transfer On på ett grönt set som jag sydde för ungefär 1,5 år sedan (finns på mitt rockarställe) och det fungerade kanon. Bodyn som var vit fick ett härligt blomtryck som fungerade bra i ett antal tvättar. På den olivgröna jackan blev tyvärr trycket lite för glansigt. Jag använde mig utav Canons Iron On för ljusa tyger.
    Tycker också att det tyvärr lätt ser plastigt ut, inte vid ganska små motiv men vid större. Men då hoppas jag i alla fall på att det håller sig ett tag
    När det jag strykt på såg lite plastigt ut så trodde jag direkt att det betydde att det skulle spricka ganska fort.
  • Kyssen
    Tjej 83 skrev 2009-03-08 19:15:33 följande:
    hur mycket köper du för per månad?vad kan du inte va utan?vad syr du helst? och helt inte?
    1. Oj, väldig olika - från 0kr upp till kanske 1000kr
    2. Totally Stable och Vliseofix
    3. Syr helst: Egentligen vad som helst så länge jag inte sytt det förut, nya färgkombinationer, nya mönster, nya modeller, nya tyger, allt som är nytt är kul!
    4. Syr helst inte: Samma saker om och om igen.. allt som blir på rutin blir trist tycker jag.
  • Jalapeno
    Catwomen07 skrev 2009-03-08 21:13:10 följande:
    Vilken HQ maskin är det du har? Har fortfarande inte kollat med min säljare om den kunde fungera till Emeralden trots att det står ej till och den passar på den.
    Platinum 715
  • Sopheia

    Oj, det är väl ungefär hundra år sedan jag skrev här sist, men det har inte sytts nånting här sedan innan jul ens-vi bygger övervåning. Nu har jag dock tagit tag i att renovera mitt syrum! Vita fina väggar och tak är det nu, och snart nytt golv och ett helt nytt hyllsystem för tygerna. Men, min fråga till församlingen;
    Jag har ett gammalt köksbord som sybord just nu, men funderar på att kasta ut det till förmån för en väggfast bänkskiva som "bara" är 60 cm djup. Tror ni att det blir för trångt? Jag ska bara ha bordet att sy på, sen blir det ett separat klipp/ritbord.

  • sarahl
    Svar på #4925
    grattis till renoveringen, jag håller oxå på, dock inte med väggar och tak. Men nta hyllor och klippbord ska det bli, jag har en 60 cm väggfast skiva och det funkar kalas.
  • decemberbabe

    Hejsan tjejer. En nybörjare här som behöver lite hjälp med babykläder:

    1) Vad har ni för, eh, jag vet inte ens vad termen heter, men såna kantband runt hals och ärmar osv... Jag köpte kantband i bomull men det blir ju så stelt, men tyckte inte jag hittade några stretchiga. Finns det färdiga stretchiga kantband eller måste man göra egna då?

    2) Hur fasen gör ni när ni syr kantsömmar på ärmarna till babybodys? Det är ju en sån liten sluten cirkel att jag inte får den runt maskinen ens om jag tar bort den lilla sylådan... Jag lyckades precis pilla till det så att jag kunde sy utan att sy ihop hela ärmen i sig själv, men det var lite knepigt. Och totalt omöjligt om man tex skulle vilja sätta kantsömmen 2 cm in... Hur gör ni??

  • Mimmi 71
    decemberbabe skrev 2009-03-08 22:12:59 följande:
    Hejsan tjejer. En nybörjare här som behöver lite hjälp med babykläder:1) Vad har ni för, eh, jag vet inte ens vad termen heter, men såna kantband runt hals och ärmar osv... Jag köpte kantband i bomull men det blir ju så stelt, men tyckte inte jag hittade några stretchiga. Finns det färdiga stretchiga kantband eller måste man göra egna då?2) Hur fasen gör ni när ni syr kantsömmar på ärmarna till babybodys? Det är ju en sån liten sluten cirkel att jag inte får den runt maskinen ens om jag tar bort den lilla sylådan... Jag lyckades precis pilla till det så att jag kunde sy utan att sy ihop hela ärmen i sig själv, men det var lite knepigt. Och totalt omöjligt om man tex skulle vilja sätta kantsömmen 2 cm in... Hur gör ni??
    1) Många av oss klipper till egna kantband av muddväv, men det finns även stretchigt kantband man kan köpa i sybehörsaffären, vikresår är ett av dess namn och en del underkläder har dessa kantband. De är lite glansiga men använder man avigsidan så blir de matta.

    2) antingen så syr man upp ärmen innan man syr ihop den eller också handlar det om att övning ger färdighet Om man vränger plagget utochin, så att man får ärmen runt pressarfoten istället för runt friarmen så blir det enklare.
  • Mimmi 71

    Ännu en vab-dag för mig idag, men vi har faktiskt lyckats att jobba tre hela veckor innan

    Känns lite skönt att kunna fortsätta med helgen sömnad idag Hoppas även på lite härligt ljus under dagen för då skall jag ge mig ut och fota en snabbis (får bli när lille G ligger och sover). Ligger ju radikalt efter med både fotandet och bloggandet.

  • Mari78 m pojktriss

    Mimmi 71 skrev 2009-03-09 06:17:15 följande:


    Ännu en vab-dag för mig idag, men vi har faktiskt lyckats att jobba tre hela veckor innan Känns lite skönt att kunna fortsätta med helgen sömnad idag Hoppas även på lite härligt ljus under dagen för då skall jag ge mig ut och fota en snabbis (får bli när lille G ligger och sover). Ligger ju radikalt efter med både fotandet och bloggandet.
    vab här med. Blir mkt sådant med tre barn. Och just denna veckan kan inte mannen ta det eftersom han har jour. Feber, förkylning och ögoninflammation står på schemat denna gång *suck*. Jag vill ha vååååår och sommar.
  • Mari78 m pojktriss
    Sopheia skrev 2009-03-08 21:54:02 följande:
    Oj, det är väl ungefär hundra år sedan jag skrev här sist, men det har inte sytts nånting här sedan innan jul ens-vi bygger övervåning. Nu har jag dock tagit tag i att renovera mitt syrum! Vita fina väggar och tak är det nu, och snart nytt golv och ett helt nytt hyllsystem för tygerna. Men, min fråga till församlingen;Jag har ett gammalt köksbord som sybord just nu, men funderar på att kasta ut det till förmån för en väggfast bänkskiva som "bara" är 60 cm djup. Tror ni att det blir för trångt? Jag ska bara ha bordet att sy på, sen blir det ett separat klipp/ritbord.
    60 cm fungerar aldeles utmärkt när man har det som syyta. Har precis så i vinkel och sedan ett stort klippbord om 200 x 90 som dessutom är i "bänkskivehöjd" och inte bordshöjd. D v s ca 90 högt (har märkt att jag fått ont i ryggen när jag stått böjd över köksbordet t ex). Samtliga "bord" i mitt rum har dock höj-och sänkbara ben inköpta på IKEA för att kunna ändra arbetshöjden. Arbetsborden för symaskinerna är bara 65 cm höga.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)