• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • stora lilla J
    decemberbabe skrev 2009-03-08 22:12:59 följande:
    Hejsan tjejer. En nybörjare här som behöver lite hjälp med babykläder: 1) Vad har ni för, eh, jag vet inte ens vad termen heter, men såna kantband runt hals och ärmar osv... Jag köpte kantband i bomull men det blir ju så stelt, men tyckte inte jag hittade några stretchiga. Finns det färdiga stretchiga kantband eller måste man göra egna då? 2) Hur fasen gör ni när ni syr kantsömmar på ärmarna till babybodys? Det är ju en sån liten sluten cirkel att jag inte får den runt maskinen ens om jag tar bort den lilla sylådan... Jag lyckades precis pilla till det så att jag kunde sy utan att sy ihop hela ärmen i sig själv, men det var lite knepigt. Och totalt omöjligt om man tex skulle vilja sätta kantsömmen 2 cm in... Hur gör ni??
    Om det är litet tunnare tyger använder jag bara ett annat trikåtyg som jag klipper remsor av, annars klipper jag remsor av muddväv.

    Angående ärmsömmen brukar jag sy den innan jag syr ihop ärmen, alternativt sätta mudd i ärmslutet!
  • Kaja
    Nhelia skrev 2009-03-08 20:15:04 följande:
    Kaja: Vad är skillnaden på patapum och patapum toddler egentligen? Bilderna i din blogg ser ut som patapum toddler tycker jag, men det är det kanske inte? Underbara överdrag du har gjort i allafall! Älskar den senaste som åkte iväg till japan Trikarn: Ska bli roligt att se din version 3 när den är klar då! Mäter du bara på din patapum och gör eget mönster efter det?
    Toddlern är ca 7-10 cm högre i ryggen och så har den ett extra fäste som går mellan axelremmarna och midjebältet och som fäster i midjebältet.
  • Mimmi 71

    Mari78 m pojktriss skrev 2009-03-09 07:30:28 följande:


    vab här med. Blir mkt sådant med tre barn. Och just denna veckan kan inte mannen ta det eftersom han har jour. Feber, förkylning och ögoninflammation står på schemat denna gång *suck*. Jag vill ha vååååår och sommar.
    Hosta, snuva och feber på lille G också. Även jag får ta hela veckan om det behövs, då sambon har snurrigt på jobbet inför kommande besikning (byggbranchen). Lite sömnad tillsammans jobb hemifrån blir det vid de tillfällen lillimannen tillåter. En hel del mys står på schemat också
  • sarahl
    Svar på #4931
    Jag har oxå bord som är för låga, kan dock inte komma på hur jag skall höja dem.

    skulle vilja ha tag i sådana "höjare" som äldre brukar ha på stolar.
  • ak74

    Mari78 m pojktriss skrev 2009-03-08 13:14:09 följande:


    Angående mått på muddbyxor så ser mina mått ut enligt nedan i midjan:56 - 30 cm62 - 31 cm68 - 32 cm74 - 34 cm80 - 35 cm86 - 36 cm92 - 37 cm98 - 39 cm (men från stl 98 har jag oftast resår i muddkanalen)104 - 40 cm110 - 41 cm116 - 42 cm122 - 44 cm128 - 46 cmInga stora skillnader alltså. Spädbarn är ju faktiskt väldans smala och även om det SER väldigt smått ut så har byxorna enligt uppgifter suttit bra.
    Hur stora brukat ni göra benmuddarna då?
  • Kaja

    Hurra hurra det är måndag!!

    Eller nä??

    Jo, men visst! Jag har precis vunnit tyg hos neanobelle.blogspot.com. Hennes dotter hade lekt med saxen i tyghyllan, så hon ska skicka ett helt paket med klippta tyger till mig! Risken finns väl att det blir en dyr beställning till henne så småningom förstås...

  • prinsessan 13 april
    Kyssen skrev 2009-03-06 20:38:54 följande:
    Vad spännande det lät att bleka kaninerna föressten. Fick just hem mina rosa idag och blev lite (fast bara lite) besviken över den benvita som jag trodde skulle vara lite vitare än den var. Blekte du i tvättmaskin eller för hand? Behöll kaninerna sin ursprungsfärg eller blektes de oxå lite?
    har varit borta i helgen men tänkte svara så här i efterhand. Jag blekte i maskin när jag samtidigt tog bort lite fläckar på vita bodys. Kaninerna blev ljusare också - ungefär som den ljusrosa interlocken spm JNY också säljer.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)