• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Mari78 m pojktriss
    sarahl skrev 2009-03-09 16:33:06 följande:
    jag sydde ett par muddjeans till stora sonen igår, använde gul mudd från stoff och stil. igår satt de bra men idag har mudden töjt sig och de ramlar ner. Kan mudden bli slapp om man gör för spänd mudd?
    Har aldrig haft de problemen så länge jag använt mig utav de mått jag nu har på byxor i olika storlek. Dock tycker jag generellt sett att lite tyngre byxor är svåra att få uppe om man inte gör mudden jättesmal, och föredrar då lite smalare muddkanal med resår idraget.
  • sarahl
    Svar på #4962
    aha, kan det vara så enkelt, för jeans är ju ganska tunga, jaja får väl sprätta gårdagens och sätta i en resår, har gjort ett par med minre mudd idag så vi får väl se hur de ser ut imorgon efter en dags användning.
  • Kyssen

    Prinsessan: Tack för svaret - kanske ska våga mig på att bleka en liten bit då =).

  • yrväder
    Svar på #4963
    jag har då gjort massor i jeans och aldrig haft problemet att dom är för tunga. jag gör mudden ganska så hög, och rejält smal. Har aldrig haft några klagomål.
  • Kaja

    Jag håller på och syr en kjol till mig själv. Om jag själv skulle gissa så skulle jag sy inprovningar (veck) i själva midjan. Men, den kjolen jag syr efter nu har inprovningarna vid höftbenet och in mot naveln, ca 10 cm nedanför midjan. Varför lägger man vecket där?? Vad är det för effekt man vill åt??

  • ak74
    Svar på #4966
    För att man ska kunna puta med magen...?
    Nä... jag har ingen aning faktiskt. Vid bysten kan ju inprovningarna sitta åt alla möjliga håll.
    Pekar dem snett neråt eller rakt in?
  • Nhelia

    Idag har jag varit på sykurs! Jag fick testa overlock för första gången och nu vill jag ju ha en egen med en gång Åh så roligt det var. Jag ska bara sy kläder till mig själv på kursen är det tänkt och först ut blir en klänning

  • Kaja
    ak74 skrev 2009-03-09 21:20:03 följande:
    För att man ska kunna puta med magen...?Nä... jag har ingen aning faktiskt. Vid bysten kan ju inprovningarna sitta åt alla möjliga håll.Pekar dem snett neråt eller rakt in?
    Rakt in. Funderade på om det var tanken att den skulle bli lite mer tredimensionell och få ett snyggt fall, men jag vet inte...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)