• Äldre 11 Dec 14:17
    177565 visningar
    5001 svar
    5001
    177565

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Mimmi 71
    Äldre 9 Mar 21:37
    Nhelia skrev 2009-03-09 21:21:07 följande:
    Idag har jag varit på sykurs! Jag fick testa overlock för första gången och nu vill jag ju ha en egen med en gång Åh så roligt det var. Jag ska bara sy kläder till mig själv på kursen är det tänkt och först ut blir en klänning
    Jag går också och funderar på om jag skall vara med i en cycirkel. Det är ett gäng kompisar (jag känner dem dock inte) som hyr en syslöjdsal för att sy tillsammans. Vet egentligen inte om jag har tiden men det skulle vara så roligt att träffa likasinnade IRL (jag håller ju kontakt med er ) och får inspiration av. Tanken är isåfall att jag under dessa träffar skall lägga barnkläderna åt sidan till förmån för sömnad till mig själv både i form av kläder och väskor. Vi får väl se om jag kommer till slutsatsen att det är värt att "offra" den tiden.
  • Nhelia
    Äldre 9 Mar 21:50
    Svar på #4972
    Jag tycker det är så skönt för man kommer hemifrån och slipper ha dåligt samvete för att man syr när man kunde göra annat (läs hushållsarbete )
    Sen är det ju underbart att träffa andra sygalna också, för att inte tala om att ha en jätteduktig lärare där som man kan fråga om allt!
  • Äldre 9 Mar 22:45

    hmmmm jag vill också ha en syjunta. Fasen att man ska bo i obygden!

  • Sophei­a
    Äldre 9 Mar 22:50

    inte så mycket obygd. Man kan ju ha en helgsyjunta med såna som mig, tex!

  • fru fogeby
    Äldre 9 Mar 23:56

    jag ahr "turen" att ha en väldigt god vän som oxå älsakr att sy.. så vi brukar ha sykvällar lite då och då..väldigt trevligt faktiskt och man är väldigt produktiv då

  • Äldre 10 Mar 03:48
    Kaja skrev 2009-03-09 20:44:29 följande:
    Jag håller på och syr en kjol till mig själv. Om jag själv skulle gissa så skulle jag sy inprovningar (veck) i själva midjan. Men, den kjolen jag syr efter nu har inprovningarna vid höftbenet och in mot naveln, ca 10 cm nedanför midjan. Varför lägger man vecket där?? Vad är det för effekt man vill åt??
    Det ar nog bara ett annat design. Nar man konstruerar ett monster, brukar man lagga insnitten vid midjan, som vanligt. Sedan kan man flytta pa dem at nastan vilket hall som helst. Svart att forklara exakt hur, men har fanns det nagra bilder pa hur man kan flytta pa insnitten pa ett liv: www.sewingconnection.com/sc16dart.htm
    Man kan pa liknande satt flytta pa insnitten pa en kjol - at valdigt manga olika hall. Ibland kan man astadkomma en viss design med insnitten och ibland kanske man valjer att lagga dem pa ett visst satt sa ett monstrat tyg kommer till sin ratta i det plagget.

    Beratta garna hur den sitter, nar du ar klar.
  • Äldre 10 Mar 06:53

    jaaaa!
    återkommer!


    Sopheia skrev 2009-03-09 22:50:24 följande:
    inte så mycket obygd. Man kan ju ha en helgsyjunta med såna som mig, tex!
  • Mimmi 71
    Äldre 10 Mar 07:21
    Nhelia skrev 2009-03-09 21:50:34 följande:
    Jag tycker det är så skönt för man kommer hemifrån och slipper ha dåligt samvete för att man syr när man kunde göra annat (läs hushållsarbete )Sen är det ju underbart att träffa andra sygalna också, för att inte tala om att ha en jätteduktig lärare där som man kan fråga om allt!
    Ja. det är så jag tycker. Det är ju inte för själva sömnaden utan för att träffa likasinnade, inspireras och att komma hemifrån. För skall man vara helt ärlig så fungerar det nog bäst att sy hemma på sina egna maskiner i lign och ro där man har alla sina tillbehör

    En sömnadshelg kan jag för övrigt rekomendera. Jag läste i lokalpressen om ett gäng quiltare som hade träffats i en bygdegård och sytt hela helgen. Det var damer i ålder 30-70 som träffades och sydde. Det var en återkommande denna helg varje år och direkt efter helgen så var redan nästa års helg fullbokad. De hade alla träffats över nätet och kom från hela landet. Kanske något att sätta igång med?
  • Nhelia
    Äldre 10 Mar 07:55
    Svar på #4979
    Det vore ju verkligen roligt! Undrar om man kan hyra medborgarskolans lokaler? Kursen jag går är på medborgarskolan och där har de 9 symaskiner och 2 overlock samt massa tillskärningsbord. Det vore nåt!
    De flesta här i tråden verkar vara spridda över hela landet dock. Jag bor i Borås, tygstaden
  • Äldre 10 Mar 08:21

    Yrväder: Har du lust att starta en ny tråd, den här går väl ut imorgon?!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)