Idol-Noah: "Göteborgare är alltid extra sköna"
Forum Hälsa & Kost - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bleka håret

  Lör 30 jul 2005 12:12 Läst 17847 gånger Totalt 16 svar
  Lör 30 jul 2005 12:12

  Nån som vet om det är ok att bleka slingor i håret när man är på tjocken? Alltså med sån man köper på affärer själv?

 • Lör 30 jul 2005 12:14 #0

  jag har också funderat på det. jag frågade min bm och hon sa att man ska veta om att allt som man själv använder på kroppen går också in till barnet så jag bestämde mej för att vänta. dessutom har jag hört att resultatet kan bli lite sämre när man är gravid.

 • Lör 30 jul 2005 12:18 #0

  Jag gjorde ett försök, det vart tvärmisslyckat!! Och såklart satte förlossningen igång den natten, så jag hann inte fixa till det, fick gå där på bb med oranget hår!! Har en bild i mitt galleri där det syns, skulle liksom bleka överhåret bara. Fast tona och färga har gått bra.

 • Lör 30 jul 2005 12:20 #0

  www.familjeliv.se/krypin/critan/gallery/phpn5oqya.jpg hoppas detta blir rätt, annars finns bilden på sid 3, tror jag.

 • Lör 30 jul 2005 12:31 #0

  Puffar

 • Lör 30 jul 2005 12:33 #0

  Jag törs då inte prova...tänk om det går över gifter till bebben...men å andra sidan så sa min frissa att det inte var några problem...man får nog bestämma själv...

 • Lör 30 jul 2005 12:38 #0

  Har hört både för och emot. Jag har hört att det är bättre att göra slingor än att färga eftersom hårbotten inte blir lika utsatt för kemikalier då. De flesta verkar tycka att det är ok och har rådgjort med sin frisör medan andra inte vill ta risken och istället tonar håret under graviditet och ammning. Sen är det många som just vittnat om att resultatet inte blir detsamma under graviditet, att det är lite ofutsägbart hur det kommer se ut (läs: sämre).

 • Lör 30 jul 2005 12:40 #0

  Jag har blekt håret flera gånger.
  Tycker inte att det spelar någon roll. Resultatet har blivit skitbra!

 • jelena­2
  Visa endast
  Lör 30 jul 2005 15:16 #0

  Jag har blekt mitt hår i en massa år, men frissan sa att nu när jag är gravid, så ska jag inte göra det. Så hon gjorde en massa slingor istället, men det är inte alls samma sak..........Men hellre gravid och ful i håret än tvärtom

 • Jannam­ia
  Visa endast
  Lör 30 jul 2005 19:04 #0

  Jag är i v 31 och har slingat håret precis i samma utsträckning som tidigare. Rådfrågade min frisör innan och hon sa att resultatet kan bli annorlunda i och med att hårkvaliten försämras. Dagens färg och blekmedel är avsevärt mycket mildare än för ett par år sedan.. Så det ska absolut inte vara någon fara!

 • Lör 30 jul 2005 19:05 #0

  Gör som ni vill, men man rekommenderar att man absolut inte målar ens med vattenbaserade färger inomhus när man är gravid pga ångorna.
  Kan ju bara tänka mig hur det då är med blekningsmedel

 • NeaVid­a
  Visa endast
  Lör 30 jul 2005 19:07 #0

  Eftersom färgerna oftast är giftiga för barnet och hårbotten är känslig (tar lätt upp ämnen) så ska man helst undvika att färga håret.
  Har pratat med min frisör om detta och han sa att man aldrig ska färga håret själv när man är gravid, samt informera sin frisör. Då gör de på ett särskilt sätt som gör att färgen inte kommer till hårbottnen.

  / Nea

 • flisan­06
  Visa endast
  Lör 30 jul 2005 19:09 #0

  Jag tonade håret i min förra graviditet, i vanliga fall är det bara en knappt märkbar skillnad,lite mer lyster i det blonda håret, men då blev jag helt orange i håret! Helt knäppt, som vid en blekning! Behöver jag tillägga att jag inte tänker färga håret under denna graviditet!

 • NeaVid­a
  Visa endast
  Lör 30 jul 2005 19:09 #0

  Har även diskuterat detta med en toxikolog som fick ryckningar i ögat och tyckte att det var galet att välja att färga håret ö.h.t. pga att det är så farligt (även med dagens färger)

 • Lör 30 jul 2005 23:02 #0

  Nu har jag iaf gjortslingori håret. Detta efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen samt en frisör som sa att det var ok.

 • Zmulan 74
  Visa endast
  Lör 30 jul 2005 23:19 #0

  var iväg i går å tonade å gjorde sllingor...blev superbra!!
  Man vill ju vara hyfsat fräsch i håret innan det är dags, för sen lär man inte komma iväg på jättelänge...

 • Jannam­ia
  Visa endast
  Mån 1 aug 2005 14:53 #0

  I en nyligen publicerad artikel i DN, framgår att många ingredienser i hårvårdsprodukter är hälsofarliga. Vad gäller effekter på fostret är det få studier publicerade. Allmänt kan man säga att man skiljer mellan olika behandlingar som färgning, permanent och blekning. Olika kemikalier med en rad hälsoeffekter används. De vanligaste effekterna är irritation och allergirisken vid hudkontakt. En lång rad studier har också gjorts ang ev cancerrisk. En liten ökning av cancerrisken har observerats för frisörer, men man vet inte vilka kemiska ämnen som ligger bakom cancerförekomsten. Man har också kunnat observerat en ökning i missfall och lägre födelsevikt hos frisörer, vilket bör ge en viss indikation att dessa produkter kan skada fostret. Se i denna artikel (pdf). Jag vill själv anta en restriktiv hållning ang användningen av hårfärg under graviditet och amningstiden, då en liten mängd kemikalie absorberas genom huden och man kan inte utesluta påverkan på fostret. Man brukar rekommendera att avstå så långt möjligt från användningen av kemiska produkter under de tre första månader av graviditeten då organen skapas, men även under amningstiden. Om man vill använda hårblekmedel eller färgning är det mycket viktigt att läsa informationen på förpackningen, följa instruktionerna och använda skyddshandskar. Vid osäkerhet kan man ta kontakt med leverantören.

Svara i tråden: Bleka håret
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Gravid
Svara i tråden...

Innehåll