• Äldre 20 Dec 03:06
    203772 visningar
    1329 svar
    1329
    203772

    Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)

    Tack för sammanfattningen för oss som inte kan engelska så bra och tack för att du engagerar dig så mycket. Det hjälper oss som inte hade någon koll alls innan


  • Äldre 22 Dec 20:26
    #48

    Jag ska på rundvandring på varbergs sjukhus i morgon. Jag ska fråga om deras inställning då, tänkte jag. Det gäller att plantera tanken hos dem så att det blir lite enklare att få dem på det spåret då jag ska dit, om jag nu kommer dit


  • Äldre 22 Dec 22:15
    #51
    abuelita skrev 2008-12-22 21:32:37 följande:
    Glass skrev 2008-12-22 20:26:43 följande: Det har faktiskt bara kommit positiva rapporter om Varberg här i trådarna om avnavling. Läste du meddelandet i min gästbok från 12 december? Då kan du ju kolla upp i morgon om det stämmer.
    ah, vad bra!
    Då hoppas jag ännu mer att jag hinner dit. Jag bor i göteborg, men har inte någon direkt lust att föda på mölndal eller östra av en hel del olika anledninger...
  • Äldre 24 Dec 03:57
    #57

    Var på varbergs sjukhus idag. De verkar himla bra där nere!

    De navlar av sent om det inte är något akut med barnet. Tog inte upp frågan om akutvård på rummet och sånt... var rätt trött efter ett par timmar i ullared och shopping där


  • Äldre 26 Dec 12:42
    #69
    Arkansiel skrev 2008-12-25 20:57:55 följande:
    Glass skrev 2008-12-22 22:15:11 följande: Glass, hur kommer det sig att du inte vill föda på Mölndal? Jag har tänkt föda där i första hand och vill gärna veta om det finns anledning till att välja ett annat sjukhus. Enligt min BM gick det bra att be om sen avnavling där i alla fall. Hon skulle skriva in det i min journal också. Men vi är förberedda på att vaka över dem när det väl är dags så att de inte navlar av av bara farten! Känns ju lite jobbigt att man måste agera polis själv dock... Lär ju ha lite annat att tänka på just då....
    Jag... Tja, jag vill öka chanserna att pappan får stanna kvar över natten och eftersom mölndal inte har så många familjerum och östra bygger om och därför inte heller har det så tror jag att chanserna är störst på varberg. Sedan så har jag hört väldigt mycket gott om varberg, eller jag ahr inte hört något illa alls, vilket jag gjort om både mölndal och östra.
    Jag är lite nervös (underdrift) och vill ha en massa kompetens, erfarenhet, omvårdnad och allt det där och jag tror att varberg är bäst för mig då.
    Det gäller ju bara om vädret är bra så att man kan köra ner dit, annars så vet jag inte ritkgit vat vi tar vägen.
    Jag har inte hört något riktigt illa om de andra ställena, mest om deras "omvårdnad" av kvinnan och barnet, den somjag tror att jag behöver för att bli trygg.
    Låter som värsta mesen nu, men jag har ingen, verkligen ingen aning om någonting som har med det praktiska runt barn att göra och eftersom jag vill ha kontroll på tillvaron så mår jag bra av att "veta" att någon finns där och hjälper mig.

    Låter helt underligt det här va?
  • Äldre 27 Dec 09:42
    #81
    EKJ76 skrev 2008-12-26 13:01:44 följande:
    Glass - många gbgare väljer ju Borås (men där får man tydligen vaka som en hök över navelsträngen enligt denna tråden)

    Ja, borås hade varit ett alternativ, men ja... vi känner oss inte hemma i borås. Det är inget naturligt håll för oss, så vi övervägde det inte ens. Maken kommer från halmstad, så varberg är liksom nästan "hemma"


    Om de sedan är så kinkiga på borås så är det ju bara bra att vi inte ens tänkt på det


  • Äldre 28 Dec 12:53
    #96

    En sak som slår mig då jag läser i tråden är att ni propagerar för att inviga pappan i avnavlingsövervakningen.
    Är inte era män intresserade av frågan och själva engagerade eller åtminstone har en åsikt?

    Min man är lika engagerad som jag och är den som frågar om det på sjukhusen/BM och pratar om det med doulan och diverse andra. Jag ställer följdfrågorna eftersom jag än så länge kan lite mer än han kan, främst tack vare er. Men han har läst artiklarna och trådstarten och sånt och har klara åsikter angående både avnavling, eda och värkstimulerande dropp.


  • Äldre 28 Dec 22:04

    Skönt att höra att era män är lika engagerade, jag blev lite orolig där ett tag. Det borde ju vara i deras intresse också, såklart.


  • Äldre 28 Dec 22:34
    planeraren skrev 2008-12-28 22:26:12 följande:
    Tror inte så mycket på att det är manligt eller kvinnligt att vilja sätta sig in i detta med sen avnavling men ofta är det väl kvinnor som i slutet av graviditeten har tid att fundera över sånahär saker, tillsammans med allt annat man planerar. Jag tog upp detta med avnagling med ett par goda vänner som väntar barn samtidigt som vi och de verkade intresserade av själva resonemanget men ställde inga följdfrågor direkt och verkade inte själva vara så måna om vilket sätt avnavlingen skulle gå till på (fråga mig inte vad jag gjorde för fel ). Men nu har jag i alla fall informerat och gett dem en chans att ta ställning. Vart jag ville komma? Vi är nog olika intresserade av frågan helt enkelt och det spelar nog inte bara roll vilket kön man tillhör. Det gäller även kvinnor.
    Nej det är förmodligen inte kvinligt eller manligt, men jag har svårt att förstå att man inte bryr sig då man väl blivit uppmärksammad på det och männen till kvinnor som tycker att det är viktigt borde ha blivit uppmärksammade på det.
  • Äldre 28 Dec 22:53
    planeraren skrev 2008-12-28 22:41:50 följande:
    GlassTror du inte att jag blev förvånad när jag märkte att de inte var så värst intresserade av ämnet? De lyssnade och nickade mer av artighet kändes det som. "Jaja, skyll er själva".. tänkte jag när jag la mig den kvällen faktiskt Men man kan ju inte tvinga på någon något heller. Och jag var väldigt tydlig i informationen. Berättade precis vad som krävdes för att man över huvud taget ska ha chans till sen avnavling.Kanske är det så att många tänker att de nog hade ändrat till sen avnavling om det nu var så viktigt och så bra och så vidare. Att man litar på sjukvården och på att de som jobbar där alltid gör sitt bästa och det rätta. Och förstår inte att vården inte är perfekt och att det kan finnas intresse för fler saker än att barnet får detta blod... forskning är ju också viktig.
    Ja... Det är skrämmande hur många som faktiskt litar på att sjukvården och den enskillda personalen vet vad de håller på med. Min inställning är att det finns duktiga, mindre duktiga och rent ut sagt kassa personer på alla poster i samhället, så även i sjukvården. Jag kan inte lita på att jag inte får en av de där som knappt klarade tentan eller en som "minsann vet bäst" eftersom hon jobbat där en livstid och de har minsann alltid gjort på vissa sätt...
  • Äldre 28 Dec 23:02
    planeraren skrev 2008-12-28 22:59:26 följande:
    GlassKan inte instämma mer. Har man väl arbetat på sjukhus och varit bakom kulisserna så inser man att allt inte är så perfekt som det kan verka. Samtidigt som det finns mycket kompetent personal också förstås! Barnmorskor speciellt! Men det är som du säger, man kan faktiskt få den där som gjorde omtenta på omtenta och som klarade utbildningen som genom ett mirakel. Skrämmande tanke när det är människoliv man ansvarar för sedan. Men nu tänker vi inte mer på det! *kontrollmänniska uti avnaglingsnaglarna*
    haha, japp det sista stämmer in bra på mig
  • Äldre 28 Dec 23:14

    När är det dags för dig?


  • Äldre 28 Dec 23:28
    planeraren skrev 2008-12-28 23:16:10 följande:
    BF 13 januari.
    15/1 för mig, så jag planerar den 3/1, då har jag varit gravid klart
  • Äldre 10 Jan 16:37

    Nu har jag fått barn!

    En flicka, född i varberg.
    Sen avnavling praktiserade de, som vi visste innan. De höll ner henne henne och tog proverna utan klampning. Sedan fick hon ligga på min mage i "en evighet" jag fick ju inte ta upp henne ordentligt! Naturligtvis så var det inte en evighet, det var tills allt hade pulserat klart och då klampade de och klippte och jag fick upp henne.

    Måste berömma all personal i varberg. De var så duktiga och de lyssnade på oss och de gjorde som vi ville då vi ville något. Kanonbra helt enkelt!

  • Äldre 10 Jan 16:45

    Tack

  • Äldre 11 Jan 01:08
    Linny skrev 2009-01-10 21:53:46 följande:
    Grattis Glass!!
    tack
  • Äldre 15 Jan 03:23

    åh, man är omnämnd

Svar på tråden Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)