Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!

    Hej på er!
    Nu var det längesedan jag skrev här hos er, men jag läser alltid.
    Vill mest säga att ni är otroooligt starka alla mammor!! Kämpa på!

    Här är ni nu inne på 8 månaden med nässond, men jag tror och hoppas att vi kan bli kvitt allt vad sond heter snart. Har börjat ge lillen 10 sempers magdroppar varje dag och han håller sig förvånansvärt frisk och har börjat äta, visserligen helt slät mat men ändå. Förutom på morgonen då han kräks decilitervis med slem och galla. Helt galet hur mycket som kommer upp. Så länge han kräks så (han mår illa och blir helt vimmelkantig när han kräks) så vill han ju inte heller äta.. Jag är säker på att denna sista lilla pusselbit har med hans luftvägsproblem att göra så nu står mitt sista hopp till astmaläkarna.

  • Skumboll

    Adni: Det är snarare gulgrönt och det kommer 5 av 7 dagar ungefär. Inte jättemycket, men lillen avskyr det och blir hysterisk (smakar väl inte så gott kan jag tänka mig...). Vi har såklart tagit upp det med sjukhuset men det är som vanligt ingen som bryr sig nämnvärt.

    Vad härligt att din lilla får behålla så mycket mat! Buddhor (hur det nu stavas) är söta!

  • Skumboll

    Hej Molly!

    Ja, vi verkar vara några med samma problem!
    Nä, så svår astma vet jag inte om han har. Han är konstant snabbandad och hostar jämt, men håller han sig bara frisk så klarar vi det ju hemma med mediciner. Han har haft ett par "anfall" som vi fått åka in för, då var syresättningen nere på 75-någonting och det blev ett jäkla liv på läkarna. Önskar bara att vi fick lite bättre mediciner, men någon gång ska det väl bli våran tur att komma till astmaläkare...

    Lät som ett vettigt svar från er dietist. Har man svårt att få upp luften genom att rapa är ju att kräkas ett väldigt effektivt sätt. Men det är ju jäkla lätt för dem att säga så och sen påstå att man ska arbeta bort det utan att säga hur!
    I mångt och mycket stämmer det rätt bra på S, nu när han äter själv via munnen så vill han gärna rapa både två och tre gånger under en måltid. Men det tar en evig tid att invänta raparna...
    Vad gäller kräkningarna på morgonen tror jag däremot inte att det är ett invant beteende. Slemmet måste han ju få upp, och när det är så mycket finns det ju inget annat sätt än att kräkas.

    Vad skönt att kräkningarna har hållt sig borta för er idag! Även om det är få dagar så blir man så glad!

    Liten stoppar verkligen ALLT i munnen, men så fort det kommer till något ätbart vill han inte ens ta i det med tång.

  • Skumboll

    Hej Molly! (och tack för din inbjudan till din tråd..har inte kommit mig för att skriva något ännu men kikar in ibland)

    Vi har haft en bra helg. S har varit hos farmor och farfar och jag och sambon har fått välbehövlig egentid. Men det är ju detdär med att instruera sondning, mediciner och att punktligthet är a och o. Jag hade konstant ont i magen de första timmarna men det hade gått bra!
    Med andra ord en mycket bättre alla-hjärtans än förra året...
    För övrigt är allt som vanligt här hemma. Kräks på mornarna och äter okej på dagarna.

    Nu är jag inte så insatt i sondnäringar eftersom S står på mjölkfritt. Kan tänka mig att fibrerna (för det bör ju rimligtvis vara mer fibrer i Nutrini Fiber?) kan få igång lilla magen ordentligt om magen inte är van.

    Och så måste jag hylla sempers magdroppar även om vi inte har peg eller knapp. Jag har gett S dubbel dos sedan december och han har hållt sig frisk ända sedan dess. Och han var konstant sjuk innan, den ena infektionen avlöste den andra. Och om era små skulle få kräksjukan (som om ni inte hade det tillräckligt jobbigt med alla kräkningar redan) så är magdropparna toppen!!

    Kram på er alla kämpar-mammor!

  • Skumboll

    Hej alla kämpar-mammor!! Hoppas ni mår så bra som ni kan må trots sjuktider.

    Här hemma har vi haft stor framgång. Vi har dragit sonden för två veckor sedan och lillen äter och dricker så duktigt. Vi matar ju med helt slät mat men han gapar och sväljer, helt otroligt! Nu ska vi bara se att han håller kurvan på den mat han äter, ska till bvc för extra vägning nästa veckan. Spännande.

    Detdär med riktig mat i knapp/peg verkar inte vara så vanligt. När vi var på ett privatsjukhus och blev erbjudna en sådan op där så pratade vi om hans kräkningar. Kirurgen sa att man med fördel kan ge kräkbarn riktig mat direkt in, och han sa att magen oftast mår bättre av vanlig mat än av blaskig ersättning/välling.

    Stor kram till alla er!

  • Skumboll

    Molly: Det känns fantastiskt, men väldigt ovant! Och det är klart att ni kommer få uppleva det ni också, ge inte upp!!!
    Vet inte om det var mig du frågade (?) men S har hunnit bli 1,5 år.

    Låter som att det går framåt för er också! Det är ju toppen att han accepterar att ha lite mat i munnen, även om den inte kommer på sked. Alla framsteg är bra framsteg, hejja hejja!

    Härligt med vår förresten, här i stockholm har snön vräkt ner de senaste dagarna och det är mer vinter än någonsin...hua!

  • Skumboll

    Adni: Skönt med några matfria timmar!
    Sen vill jag bara säga att barnen lär sig så fort med inhaleringarna. Har ni en nebunette? S är ju visserligen 1,5 men sen han var dryga året tar han den själv och håller mot ansiktet och andas!

  • Skumboll

    Molly i Skåne skrev 2009-03-12 17:06:16 följande:


    Klart jag menade dig, skumboll- kan bara skylla på PMS-demens!!!! Tack alla för pepp och Heja-rop!!! Idag har det inte gått att få i C någonting-ja kanske 5 ml totalt...men det hänger som vanligt ihop med att han är knasig i magen-trög! Och då kan man ju tänka sig själv hur kul det är att äta!
    Haha, ingen fara molly! Klart man kan ha huvudet under armen ibland...

    Ni är såna kämpar-mammor! Håll modet uppe, er tid kommer...

    Spännande att Klara är på folke bernadotte! Har hört så mycket gott om dem. Någon annan som fått remiss dit?
Svar på tråden Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!