• Molly i Skåne

    Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!

    Hej!
    Jag har en liten kille född i v.26+5 som har sjuka lungor och som nyligen blev knapp-opererad.
    Jag har märkt att de trådar om knapp som finns här på FL, handlar ganska mycket om ungdomar och äldre barn med knapp- så den här tråden tänkte jag skulle vara för oss som har barn från nyfödd till 3 år.
    Lillen kaskad-kräker även nu, sen operationen, så jag är mycket intresserad av matningar, olika mat mm mm
    Fick själv ett jättebra råd av en annan FL mamma- be sjukvården om kräkpåsar- sen vi fick dem har vi kunnat halvera tvätt-tiderna!
    Kraaam
    M

    Dags för ny tråd....


    En gåva från livet-våra 4 barn!!!
  • Svar på tråden Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!
  • Grüth

    Helgen här har varit bra. En kille som börjar återhämta sig efter krupp hosta och öroninflamation. hostan på nätterna är nästan borta nu och hoppas innerligt att detta går åt rätt håll. Här har vi varit ute ganska mycket eftetrsom de kommit massa snö. ska ut idag och bygga en snölykta. även varit en sväng hos neos mormor och varit på stan och shoppat lite kläder till neo. han växer ju så de knakar killen. alla hur har eran helgen varit?

  • Adni

    Grüth, skönt att Neo börjar repa sig!

    Helgen har spenderats mest hemma ensam med barnen. Men idag passade jag och storasyster på att åka och gympa lite på Friskis! Här har det också kommit ännu mer snö, 1 dm idag. Nu har vi minst 40 cm. Har inte varit ute så mycket, det är lite krångligt ibland med båda barnen och inte är det så välplogat heller. Sen fungerar ju pumpen så dåligt när det är kallt.

    Storasyster har börjat hosta idag, hoppas bara att det inte är en ny snuva som kommer.

    Hoppas alla andra har haft en bra helg!

  • Diza

    Alla:

    När era barn hade sond i näsan, kräktes dom upp mycket slem då? och i så fall blev det bättre med knappen??
    I min lilla tös hör man att det bubblar till och så kommer det en massa segt slem..
    Jobbigt för hon blir så rädd när det kommer både från munnen och näsan..

  • Snuffe
    Diza skrev 2009-02-24 10:12:16 följande:
    Alla:När era barn hade sond i näsan, kräktes dom upp mycket slem då? och i så fall blev det bättre med knappen??I min lilla tös hör man att det bubblar till och så kommer det en massa segt slem.. Jobbigt för hon blir så rädd när det kommer både från munnen och näsan..
    Min dotter hade sond i näsan i ett års tid och hon kräktes upp mängder av slem, och varenda gång spydde hon upp sonden också.
    Sen hon fick knappen så har hon knappt något slem alls, förutom om hon sätter i halsen.

    Sondens sitter och irriterar slemhinnorna i mun, näsa och svalg. Den rör på sig vid minsta lilla, om man  sväljer, hostar, nyser, hickar mm och då ökar slemproduktionen. Så sa i alla fall de till oss på sjukhuset.
  • Klara 80

    Hej på er!

    Här är det också lite förkylt och det har börjat gägga sig mycket från knapphålet, kan nog bero på det. E har också fått två små granulom som vi nu behandlar med Kenarkot(nåt sånt)salva, men vet inte om det hjälper så mycket.
    Har era småttingar haft granulom?

    Diza: Skönt att din flicka ska få knapp snart. Även om E tyvärr fortfarande kräker massor, även slem så är ju knappen endå så mycket bättre än sonden i näsan.

  • Molly i Skåne

    Hej alla mammor och små !

    Här har vi vår och sol...ja nästan, i alla fall! Solen skiner och massor av små blommor i parkerna.
    Igår fick lillen synagis nummer 5 och det blir värre för varje gång- han får så ont!
    Kräkningarna har varit ok i helgen, men nu är det som vanligt. Nu har han dessutom fått näsblod 3 ggr när han kräkts-någon som varit med om det?

    Apropå granulom- lillen fick ett pytte i början, men det gick tillbaka av sig själv...vi byter kompress runt knappen två ggr per dag och tvättar bara med vatten- har nog haft en otrolig tur hittills.

    C har aldrig kräkts slem- så där kan jag tyvärr inte bidra med något- däremot kom alltid sonden ut genom munnen när han kräktes- så i somras var vi uppe i 5-6 sondsättningar i veckan ett tag!
    Knapp är så bra, då det inte finns några alternativ.

    Ha en fin tisdag alla!


    En gåva från livet-våra 4 barn!!!
  • Adni

    Molly:

    Har ni blommor??? Vad orättvist! Här sitter jag inne och längtar efter våren och ute är det typ en halvmeter snö.

    Diza:

    Vår tjej kräks inte så mycket slem, har aldrig gjort det. Däremot så kräktes hon ju mat så det stod härliga till. Oavsett så är knappen bättre än nässonden på alla vis!

    Klara:

    E har också små granulom, eller i alla fall början till. Vi fick någon antibiotikasalva så det har blivit lite bättre, men inte helt bra. Tyvärr så verkar det vara förkylning på gång här med, storasyster är jättesnorig och har haft feber, så då får vi se om det börjar gegga och krångla igen. Är hittills uppe i 16 magsaft-kräkningar... Fy vad trist det är med förkylningar!

  • Snuffe

    Hej, hej!
    Jag tänkte bara dela med mig av ett tips som vi har fått ang tänder och kräkningar.
    Olivia kräktes otroligt mycket när hon var lite (kräks fortfarande, men inte alls i samma mängder)
    Det vi gjorde efter att hon hade kräkts var att borsta hennes tänder för vi tänkte att magsyra fräter på tänderna.
    När vi sedan fick träffa en specialisttandläkare så visade det sig att man inte skulle borsta tänderna efter att man kräkts.
    IStället så ska man gärna "svabba" av tänderna med mineralvatten.
    Magsaften gör emaljen på tänderna porösa och om man borsta tänderna efter så är risken stor att man istället skada emaljen.

    Jag har köpt "svabbar" från Atena Nordic ( www.athenanordic.se/tandvard/default.asp&category=3) som vi doppar i mineralvatten (Loka, Ramlösa, eller Club Soda) och "borstar" tänderna och tungan med det.

    Mineralerna i mineralvattnet neutraliserar magsaften.
    Men tänk på att det måste vara mineralvatten. Icas "bubbelvatten" innehåller inga mineraler.

  • Adni

    Snuffe:

    Tack för tipset! Att man inte ska borsta visste jag men inte att det var bra med mineralvatten. Ska höra med sambon om han kan fixa hem svabbar, han jobbar nämligen där.

  • Adni

    Fast nu när jag kollar så ser jag att de är ganska stora... Tror inte vår tjej skulle få in dem i munnen. Hon är inte direkt känd för att gapa när man vill stoppa in något i munnen på henne och så är hon fortfarande lite överkänslig. Vi kanske kan få några prov-svabbar och se om det funkar eller inte.

Svar på tråden Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!