• Äldre 21 Dec 22:19
    94654 visningar
    30 svar
    30
    94654

    Små barn med ADHD (1-5 år)

    Jag har en flicka på 4,5 år. Hon fick diagnosen "genomgripande uppmärksamhets o koncentrationsstörning med beteendestörning, perceptuella störningar, oflexibilitet samt grav sömnstörning" Hon var 3 år o 10 mån när hon fick diagnosen o 3 år när hon remitterades av BVC.
    Hon ska utredas igen innan skolstart o får då troligtvis diagnosen ADHD.
    Hon har alltid haft stora problem med sömn o mat, o med det vikten. Hon är aldrig still. Extremt beroende av att allt är som vanligt o i samma ordning mm. Svårt att leka. Oföretagsam, explosiv i humöret, svår att avleda (för att inte säga omöjlig) distanslös, mm mm

    Hennes lillebror är nu remitterad han med. Han är 2,5 år. Han är en virvelvind, överallt hela tiden, på allt, lyder inte för fem öre, sen med talet, sover dåligt distanslös mm mm

    Ska tillägga att de har en stora syster på 11,5 år med ADHD+ASdrag. De har även en äldre bror på 10 år som är helt välfungerande o alltid varit. Ärftligheten är ju ganska hög.


    Mamma till Orkidé-barn
  • Äldre 22 Dec 22:54
    #21

    Ang maten så har min yngsta dotter väldigt svårt för koncistensen på maten. Den får inte vara "hård". Hon hade svårt för övergången mellan amning/välling/pure till fast föda. Äter bara vissa saker o även det går i peroder.
    Ynsgte sonen är 2.5 år o han kan inte tugga. Han trycker upp maten i gomen som en bebis o är det bitar så spottas de ut. Annars äter han väldigt bra! Väger 18 kg mot sin syster som är 4,5 år o väger 16 kg, o då är hon lång! Hon är så hyper så jag tror inte att hon hinner känna att hon är hungrig!


    Mamma till Orkidé-barn
Svar på tråden Små barn med ADHD (1-5 år)